Nieuwsbrief
Inloggen
v

Airfix synoniem voor modelbouw

Het Engelse modelbouwmerk Airfix werd in 1939 opgericht door Nicholas Kove, Airfix groeide in de loop van de jaren 1960 en '70 toen de plastic kit modellering hobby steeds populairder werd. Het assortiment bestaat voornamelijk uit plastic bouwkits van vliegtuigen, schepen, legervoertuigen en automodellen.

In 2006 werd Airfix samen met de Humbrol modelverf overgenomen door de firma Hornby Hobbies uit het Engelse Margate. Deze fabrikant heeft het merk Airfix nieuw leven ingeblazen. Zo is er niet alleen veel aandacht voor de modelkeuze maar ook voor de pasvorm van de modellen. Bovendien is de verpakking vernieuwd en heeft het tegenwoordig een rode uitstraling. Al met al is de fabrikant Hornby thans in staat om met het merk Airfix bouwpakketten in een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding te leveren.

Sinds 2007 is HobbyTime de distributeur van het complete Airfix (en Humbrol) assortiment en leveren wij de bouwsets (en de modelbouwverf) aan de vakhandel. Airfix producten zijn o.a. leverbaar in de schalen: 1:76, 1:72, 1:48 & 1:24. Keer op keer worden de Airfix bouwdozen getest en beschreven in de verschillende hobbybladen. Doorgaans vormen de uitslagen van dergelijke bouwtesten voor ons het bewijs: Airfix is op de goede weg!

 

Starter sets

Airfix-startersets zijn ideaal voor beginners. Elke kleine startset bevat lijm, penseel en acrylverf - alles wat nodig is om een ​​fantastische eerste set te maken!

Grotere startersets zijn perfect voor geschenken of om zelf te bouwen zodra u de basiskennis beheerst. Elke grote startset bevat lijm, pencelen en acrylverf.

Airfix-cadeausets zijn ideaal voor geavanceerdere modelbouwers en omvatten lijm, acrylverf en -pencelen.

 

Airfix Quick Build

Verzamel en bouw Quick build kits van Airfix!

Quick Build is een opwindende reeks eenvoudig, in elkaar klikbare modellen, geschikt als introductie tot modellering voor kinderen (vanaf 5 jaar), zonder hulp van de meer ervaren modelbouwer.

Snel en eenvoudig - gebouwd in minuten. Gemakkelijke manier om snel gedetailleerde en nauwkeurige modellen te bouwen van enkele van 's werelds meest wenselijke supercars en vliegtuigen en tevens nog andere mooie modellen.

Geen verf of lijm nodig - versier met stickers

Compatibel met andere grote merken van kunststof bouwstenen.