De wereld op schaal

Faller is al meer dan 60 jaar een bekende naam voor de diorama- en modelspoorwegbouwer. De fabrikant uit het Duitse dorpje Gütenbach in het romantische Schwarzwald produceert bouwmodellen en sceneryproducten voor maar liefst vijf spoorgroottes: Z, N, TT, H0 & G (Pola G).

Als je de fabriek hebt gevonden, heb je de legio voorbeelden gezien van modellen die Faller in haar omvangrijke programma heeft. Faller is inderdaad groot geworden met de verkoop van idylle en romantiek. Modelhuizen en aanverwante artikelen zijn nog steeds de belangrijkste peilers waar het bedrijf op leunt. Maar er zijn meer, veel meer producten die deel uitmaken van de indrukwekkende Faller familie, zoals het populaire Faller Car Systeem dat het mogelijk maakt om verschillende modelauto’s echt op de modelspoorweg te laten rijden.

 

De keuze is reuze

Faller schaalmodellen, Faller presenteert jaarlijks verschillende nieuwe, grote en kleine bouwpakketten die veelal een vakwerkconstructie hebben. Romantiek en sfeer met hoofdletters. Maar ook stations, depots, fabrieksgebouwen, boerderijen etc. verlaten dagelijks de fabriekspoorten in Gütenbach. Het assortiment wordt voortdurend aangepast om de bouwers zoveel mogelijk ideeën en keuze te bieden. Veel indruk maakt Faller met het jaarlijkse exclusief model waarbij wordt getracht om een zo compleet mogelijk bouwpakket (met veel relevante toebehoren) te leveren. Kortom, de realiteit wordt op een ongekende en attractieve manier benaderd.

Faller Catalogus