Nieuwsbrief
Inloggen
v

Kabelbanen

Tijd voor wintersport in model..


De voorbeelden zijn in alle populaire wintersportgebieden te vinden. Ze worden ook ieder jaar graag door onze landgenoten gebruikt. Wat zou je in zo’n berglandschap zonder kabelbanen moeten… Jägerndorfer brengt ze in model (schaal circa 1:32 en ook in H0 schaal 1:87) en levert verschillende sets en uitvoeringen. Bijzonder zijn de omloop kabelbanen naar Oostenrijks voorbeeld. Prachtige functie modellen die je naar wens met extra gondels of zitjes en ook met bijpassende skifiguren kunt uitvoeren.

Oostenrijk is het wintersportland bij uitstek en elke piste heeft een of meerdere kabelbanen. Na het wegvallen van de Rigi kabelbaan van de firma Lehmann had de firma Jägerndorfer genoeg inspiratie om een eigen kabelbaan te ontwerpen. Sinds eind 2010 levert deze firma ook de zogenaamde “omloopkabelbaan” in meerdere uitvoeringen die naar keuze met verschillende gondels of cabines kunnen worden uitgebreid. Een absolute topper in model!

Jägerndorfer Kabelbaan Catalogus

 

Op en rond de kabelbaan

Hoe mooi is het om met bij passende items uw kabelbaan er fantastisch uit te laten zien! Jägerndorfer heeft dit uiteraard ook gedacht en heeft meerdere producten op de markt gebracht.

Er zijn namelijk figuren verkrijgbaar, skiërs en snowboarders. Leuk voor in de gondel, piste of op het terras. Daarnaast moet de piste dagelijks geprepareerd worden dit kan door middel van een pistenbully of met verschillende sneeuwkanonnen. Let op dat de pistenbully niet tegen één van de mastensets aan botst.. Mocht dit wel gebeuren dan staat de helikopter paraad om de gewonde bestuurder naar het hospitaal te vliegen.

 

Modelspoor / Höchste Eisenbahn…

De Oostenrijkse firma Jägerndorfer is in dat land een bekende importeur van verschillende modelspoormerken. Enkele jaren geleden heeft Jägerndorfer onder eigen naam een exclusieve productlijn opgezet. Het assortiment, dat bestaat uit modelspoormodellen en een collectie kabelbanen (1:32) en H0 (1:87), is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Uiteraard veelal naar Oostenrijks voorbeeld. Het modelspoor assortiment met N en H0 modellen word jaarlijks uitgebreid.

De Jägerndorfer collectie wordt door HobbyTime aan de Nederlandse afnemers geleverd. De zeer goed gedetailleerde treinmodellen zijn zeer enthousiast ontvangen.

De locs zijn voorzien van LED (sluit-)verlichting en verkrijgbaar als analoog - digitaal voorbereid model, maar ook als digitaal model met eventueel een sounddecoder. De meeste modellen zijn ook in 3-rail wisselstroom uitvoering leverbaar.

Jägerndorfer Modelspoor Catalogus N

Jägerndorfer Modelspoor Catalogus H0