Nieuwsbrief
Inloggen
v

Model Shipways Inc. dba Model Expo

Wij bedienen sinds 1976 schaalmodelbouwers met hoogwaardige houten/metalen kits.

In 1987 kochten we Model Shipways (opgericht in 1948) en verbeterden we de kitselectie door als eerste lasercut in de industrie te introduceren, we brachten veel nieuwe modellen en converteerden we solide rompkits naar plank-on-bulkhead and plank-on-frame. Vervolgens ontwierpen we nieuwe houten en metalen modellen waarin we historische vliegtuigen van Model Airways, Guns of History-artillerie en westerse voertuigen van Model Trailways introduceerden.

Tegenwoordig produceren we al onze kits in onze fabriek in Miami, Florida. Hier vormen we gedetailleerde metalen onderdelen; zagen we hout met krachtige lasers en verpakken we elke kit met zorgvuldige Amerikaanse handen.

Wat maakt ons anders ?

Fanatieke aandacht voor historische nauwkeurigheid.. we verzinnen niet, we repliceren.

Absolute aandacht voor schaal .. voorbeeld: ons scheepsmodel zekeringspennen zijn machinaal bewerkt messing; de enige manier om ze de juiste vorm en maat te geven.

We hebben meer lasercut onderdelen dan welke concurrent dan ook.. We snijden tot 1/10.000 inch.

Er zijn vervangende onderdelen beschikbaar voor alles wat we maken.

 

Model Shipways Kits

Onze Model Shipways-divisie produceert sinds 1946 bouwpakketten en staat wereldwijd bekend om zijn uiterst nauwkeurige afbeeldingen van historische schepen uit de gouden eeuw van zeilen en meer. Kits bevatten zeer gedetailleerde instructies, volledige plannen en onderdelen van de hoogste kwaliteit. Model Shipways-kits variëren in moeilijkheidsgraad van beginner tot expert, met constructiemethoden zoals plank-on-frame plank-on bulkhead en solide rompmodellen. Onze kits zijn ontworpen door vooraanstaande marine-architecten en historische autoriteiten tot een fanatiek detailniveau en worden in de VS vervaardigd door onze eigen zeer ervaren medewerkers. Precisie lasercut houten frames en andere onderdelen, samen met voorgevormde tuigagecomponenten, tuigagedraad, messing, Britannia-metaal en andere materialen stellen de bouwer in staat replica's van museumkwaliteit te maken.

 

Model Airways Kits

Onze Model Airways-divisie vervaardigt kits in de VS voor het maken van onderscheidende modellen van historische WOI-vliegtuigen, gemaakt op basis van originele fabriekstekeningen om de meest natuurgetrouwe structurele modellen te kunnen bouwen die beschikbaar zijn. In onze onderscheidende modellen zijn alle constructie-elementen (ribben, rondhouten, motor, frames, cockpitdetails) onbedekt gelaten om een ​​opvallende presentatie te geven. De kits maken gebruik van precisieonderdelen van lasercut hout, Britannia-gietmetaal, messing en andere materialen, waardoor de constructie van modelvliegtuigen van museumkwaliteit, net als het origineel, tot aan elke bout mogelijk is. Sommige modellen hebben werkende vluchtbesturingen!

 

Model Trailways

Onze Model Trailways-divisie vervaardigt bouwpakketten in de VS van historisch belangrijke westerse en andere door paarden getrokken voertuigen van vele soorten, allemaal representatief voor het leven vóór het motortijdperk. De kits bevatten precisieonderdelen van lasercut hout, Britannia gegoten metaal, messing en andere materialen, waardoor modellen van museumkwaliteit kunnen worden gebouwd.

 

Guns of History

Onze divisie Guns of History vervaardigt in de VS bouwpakketten van historische artillerie uit de burgeroorlog en aanverwante modellen. Deze kits maken gebruik van precisie laser-cut houten onderdelen samen met messing en Britannia metalen onderdelen om de constructie van modellen van museumkwaliteit met een uitstekende nauwkeurigheid mogelijk te maken.