Nieuwsbrief
Inloggen
v

We brengen u graag op de hoogte, een nieuw merk, iets speciaals...

Verdeeld over het jaar worden er verschillende noviteiten geleverd zoals...Scalextric Ford Puma WRC – Sebastien Loeb C4448

Rallylegende Sebastien Loeb keerde in 2022 terug aan het stuur van een WRC-auto en loodste deze verbazingwekkend beschilderde Puma WRC naar de overwinning in de openingsronde, de Monte Carlo Rally. De Fransman bewees dat hij niets van zijn snelheid en vaardigheid heeft verloren en was de klasse van het veld en liet zien dat hij een meester is achter het stuur van welke WRC-auto dan ook, vooral deze nieuwe hybride aangedreven monsters. Met meer kracht dan een auto uit Groep B en een Red Bull-kleurstelling die nog meer opvalt dan de iconische kleurstellingen van weleer, is dit een monster van een rallyauto. Deze Scalextric-versie wordt zelfs compleet geleverd met vierwielaandrijving!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4448

 

Scalextric McLaren 720S - Gulf Edition C4394

Om de relatie tussen McLaren en Gulf Oils te versterken werd in 2021 deze fantastische McLaren 720S in de iconische kleuren van Gulf onthuld. Het blauw en oranje vullen elkaar perfect aan bij de ongelooflijke vorm en styling van de McLaren-supercar. Een geweldige aanvulling op je Gulf-collectie, dit is een release die je niet mag missen!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4394

 

Scalextric Porsche 911 Carrera RSR 3.0 - Wallys Jeans C4398

Rallylegende Sebastien Loeb keerde in 2022 terug aan het stuur van een WRC-auto en loodste deze verbazingwekkend beschilderde Puma WRC naar de overwinning in de openingsronde, de Monte Carlo Rally. De Fransman bewees dat hij niets van zijn snelheid en vaardigheid heeft verloren en was de klasse van het veld en liet zien dat hij een meester is achter het stuur van welke WRC-auto dan ook, vooral deze nieuwe hybride aangedreven monsters. Met meer kracht dan een auto uit Groep B en een Red Bull-kleurstelling die nog meer opvalt dan de iconische kleurstellingen van weleer, is dit een monster van een rallyauto. Deze Scalextric-versie wordt zelfs compleet geleverd met vierwielaandrijving!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4448

 

Scalextric The Legend of Jim Clark Triple Pack C4395A

Jim Clark, geboren in 1936 in Five, Schotland, wordt vandaag de dag herinnerd als een van de, zo niet de, grootste natuurtalenten die ooit achter het stuur van een Formule 1-auto hebben gezeten. Geboren in een boerenfamilie begon Jimmy zijn racecarrière in lokale wegrally-evenementen voordat hij afstudeerde naar circuitracen in een geleende DKW. In 1958 trok hij de aandacht van het plaatselijke Border Reivers-team en racete hij met een Jaguar D-Type over nationale evenementen. Hij won 18 van de races waaraan hij deelnam.

In 1958 reed hij met een Lotus Elite op Brands Hatch, eindigde als tweede achter Colin Chapman, de baas van Lotus, en begon zijn carrière bij het beroemde merk Norfolk. In 1960 racete hij voor Lotus in de Formule 1, maakte zijn debuut tijdens de Nederlandse GP en won zijn eerste Grand Prix tijdens de Belgische race van 1962 op het angstaanjagende Spa Francochamps. Zijn eerste Wereldkampioenschap kwam in 1963 en werd gevolgd door een ander in 1965, beide voor Lotus.

Zijn prestaties bleven echter niet alleen beperkt tot de F1: hij won de Indy 500, racete op LeMans en aan het stuur van de fantastische Lotus Cortina won hij talloze toerwagenraces en een Brits Saloon Car Championship. Door velen beschouwd als de meest natuurlijk getalenteerde coureur die ooit in de Formule 1 heeft gestaan, kwam Jimmy op tragische wijze om het leven tijdens een Formule 2-race in Duitsland in 1968. Tegenwoordig wordt hij herinnerd als een echte grootheid in de sport, een natuurtalent als geen ander, en een man onvergelijkbaar op de baan.

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4395A

 

Massoth DiMAX Navigator 2.4GHz 8134801


Sinds 2019 wordt de DiMAX Navigator geleverd met 2,4GHz-radiotechnologie. Het 2,4GHz-radiosysteem maakt internationaal gebruik mogelijk en beperkt de productvariatie tot één zender. Het bereik is vergelijkbaar met het vorige radiosysteem. De DiMAX Navigators 8134801 zijn in de fabriek uitgerust met een 2,4GHz-radiochip; er is geen radio-interface meer. Alle navigatiesystemen die momenteel op de markt zijn, kunnen worden uitgerust met de retrofitzender 8131901. Dit betekent dat de navigators op de hoogte blijven van de nieuwste technologie.

Nu verkrijgbaar via uw Massoth dealer! MA8134801

 

Massoth Turnout Heater EVO (3/pack) 8134801


De Massoth Turnout Heater EVO maakt het gebruik van tuinspoorbanen zelfs in winterse omstandigheden mogelijk, omdat sneeuw en ijs betrouwbaar worden ontdooid van de bewegende delen van een wissel. Voor het aansturen van de EVO Turnout Heater is de EVO-X Switch Drive nodig.

Nu verkrijgbaar via uw Massoth dealer! MA8134801

 

New MiniArt Kits Available ✅ March 2024

35401 M3 STUART INITIAL PROD. INTERIOR KIT 
35461 U.S. TANK REPAIR CREW W/CONTINENTAL W-670 ENGINE
38069 LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP170V OIL PRODUCTS DELIVERY CAR
38089 REFUGEES. CHANDLERS FAMILY
48029 P-47D-30RA THUNDERBOLT ADVANCED KIT
49016 WOODEN PALLET SET 

Binnenkort verkrijgbaar bij uw MiniArt dealer!

 

Italeri Ju 87 G-1 Stuka Kanonenvogel 1:48 2830S


De JU-87 duikbommenwerper is zeker een van de bekendste vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Het karakteristieke ‘meeuwvleugel’-vliegtuig kreeg aan het begin van de oorlog grote bekendheid en wordt, samen met de pantserdivisies van de Wehrmacht, beschouwd als bepalende symbolen van de Blitzkrieg. Tijdens de oorlog werden nieuwe versies met verschillende operationele profielen geïntroduceerd. De Ju-87G werd ontwikkeld als een "antitank"-versie van de Stuka, om het grote aantal vijandelijke pantservoertuigen tegen te gaan die in 1943 op de oostelijke frontpost werden ingezet. De Stuka "aas" Hans Ulrich Rudel stelde de toevoeging voor van twee 37 mm Flak 18 kanonnen ondergebracht in underwing pods om deze zich ontwikkelende dreiging beter tegen te gaan. Met deze configuratie bleek de Ju-87G "Kanonenvogel" uiterst effectief in de handen van ervaren piloten. FIGUUR NIET INBEGREPEN!

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA2830S

 

Italeri M8 Greyhound 1:35 6364S


Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog beschikte het Amerikaanse leger over lichtgewicht en lichtbewapende voertuigen, 'verkenningsauto's' genoemd, voor geavanceerde verkenningsactiviteiten. De tijdens de oorlog ontwikkelde pantserwagen M-8 Greyhound, gekenmerkt door betere bescherming en zwaardere bewapening, betekende een keerpunt voor het Amerikaanse leger. Het voertuig bood een grotere operationele flexibiliteit en kon effectiever worden gebruikt om grondtroepen te ondersteunen dankzij het 37 mm kanon dat in de koepel was geïnstalleerd. De M-8 werd voor het eerst gebruikt aan het Italiaanse front, van Monte Cassino tot Anzio, en nam later deel aan de D-Day-operaties in juni 1944. Hoewel het terrein in Normandië moeilijk en uitdagend bleek tijdens de beginfase van de operatie, werd de M-8 zeer gewaardeerd. vanwege zijn snelheid en veelzijdigheid. Het werd niet alleen door het Amerikaanse leger gebruikt, maar ook door tal van geallieerde landen.

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA6364S

 

Italeri Me 410 A-1 Hornisse 1:72 0074S


De Messerschmitt Me 410 Hornisse was een tweemotorige zware jager met lage vleugels, ontwikkeld door de beroemde Duitse vliegtuigfabrikant als een evolutie van de vorige Me-210. De zware jager was bedoeld ter vervanging van de verouderde Bf-110's bij de Luftwaffe Squadrons. Aangedreven door twee Daimler-Benz DB603-motoren van 1.750 pk, kon hij worden gebruikt om verschillende operationele taken uit te voeren. Zwaar bewapend met vier 20 mm Mauser-kanonnen en met twee 7,92 mm machinegeweren geïnstalleerd aan de voorkant van het vliegtuig, beschikte het ook over twee op afstand bestuurbare MG 131 machinegeweren, ondergebracht in "barbettes" aan de zijkant op de romp. De eerste versies voor tactische ondersteuning en bombardementsmissies konden een offensieve lading van meer dan 500 kg vervoeren in het interne bommenruim of onder de vleugels. Vanaf medio 1943 werd de distributie naar Luftwaffe Squadrons geïmplementeerd. De Me-410 nam deel aan operationele activiteiten op verschillende fronten, van Italië en de Balkan tot het Oostfront. FIGUUR NIET INBEGREPEN!

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA0074S

 

Italeri Scania 770 S V8 "White Cab" 1:24 3965S


De Scania S-serie, een belangrijke speler op de markt voor industriële en zware bedrijfsvoertuigen, is ontworpen om te voldoen aan logistieke en transportbehoeften over lange afstanden. De nieuwe S-serie werd in 2016 door de beroemde Scandinavische fabrikant op de markt geïntroduceerd en omvatte nieuwe innovatieve designoplossingen. Er werden belangrijke ontwerpkenmerken aangebracht om het gebruik van de ruimte in de cabine te optimaliseren en het comfort van de bestuurder te vergroten, en er werd meer aandacht besteed aan modernere 'actieve en passieve' veiligheidssystemen om de controle over de bestuurder en het algemene voertuigbeheer te vergemakkelijken. Het aantrekkelijke en eigentijdse nieuwe ontwerp weerspiegelde ook de moderne aerodynamica van het voertuig en de doelstellingen voor een lager brandstofverbruik. De Scania S770 4x2 met compacte cabine en de “Highline”-versie met de extra grote cabine zijn de 'wegtrekkers' in de sector, geproduceerd door de beroemde Scandinavische fabrikant van zware bedrijfsvoertuigen, waarbij beide versies uitstekende opties bieden voor verschillende professionele en operationele vereisten.

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA3965S

 

Hasegawa Tiger I & Panther G 1:72 630067

Plastic modelbouwpakket van twee Duitse tanks, emblemen 13./1 SS Panzer Regiment, S04, Oekraïne 1944 en 2. Panzer Regiment 27, 201, Polen 1944. Totaal 149 onderdelen. Bouwlengte Tijger: 115 mm / breedte 50 mm - Panter 123 mm / 46 mm.

Nu verkrijgbaar via uw Hasegawa dealer! HAS630067

 

Hasegawa Yamaha Enduro DT250, Mandarin Orange 1:10 652329

Plastic modelbouwset van een Japanse enduro-machine met 122 onderdelen. Inbouwlengte 210 mm / breedte 95 mm.

Nu verkrijgbaar via uw Hasegawa dealer! HAS652329

 

Faller 2 Tunnelportalen, 1-sporig 1:87 120576


2 Tunnelportalen uit de tijd van stoomlocomotieven met de bijbehorende zijwanden.

Afmetingen:

120 x 31 x 120 mm (2 x), 92 mm, 154 x 19 x 106 mm (2 x), 154 x 19 x 106 mm (2 x)

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA120576

 

Faller Alpenhuisje Langwies 1:220 282772


Een authentiek nagebouwd alpenhuis uit het idyllische dorpje Langwies langs de Arosabahn.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA282772

 

Faller Gipssilo en bouwkeet 1:87 180389


Kleine bouwwagen met houtlook, inclusief silo met opschrift Knauf, naast 6 kleine houten pallets en bijpassende gipszakken.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA180389

 

Faller Klein huis in stijl van Engadin 1:87 130633


Zwitserland, vooral Engadin, staat bekend om zijn schilderachtige landschap en de stiptheid van zijn treinen. Het kleine Engadiner-huis in H0 beschikt over veel gebruikelijke details, zoals een erker, een imposante stenen trap, de gebruikelijke kozijnramen en een buitenoven, evenals een houtstapel. Het model biedt een prachtige blikvanger voor de inrichting van een realistisch Zwitsers modelspoorlandschap.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA130633

 

Busch Auto ESPEWE: HW 80.11, grijs/rood 1:87 95041

De aanhangwagen heeft een kleur passend bij de W50 2SK met artikelnummer 95269 en is daardoor eenvoudig te combineren als aanhangwagen.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BA95041

 

Airfix Blackburn Buccaneer S.2B 1:48 A12014


De Blackburn Company kwam ongeveer zeven jaar nadat ze bij de Royal Navy in dienst was gekomen bij de RAF en ontving een eerste bestelling voor 26 nieuwe vliegtuigen, waarbij RAF-machines een aantal verschillen vertoonden met hun tegenhangers op zee en de aanduiding S.Mk.2B hadden. Voor een vliegtuig dat de Royal Air Force niet echt wilde, bleek de Buccaneer een uitzonderlijk capabele machine te zijn en tegen de tijd dat ze met pensioen zouden gaan, waren ze terughoudend om ze te laten gaan. Hoewel ze gedwongen werden een marinevliegtuig te nemen dat ze oorspronkelijk hadden afgewezen, duurde het niet lang voordat de gecamoufleerde Buccaneers van de RAF begonnen te laten zien waarom dit absoluut geen tweederangs vliegtuigoptie was.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AF12014

 

Airfix Bristol Bloodhound 1:76 A02309V


Het Bristol Bloodhound grond-lucht radargeleide raketsysteem vormde een essentieel onderdeel van de naoorlogse geïntegreerde luchtverdedigingsbescherming van Groot-Brittannië tijdens de Koude Oorlog en was bedoeld om de integriteit van de Britse nucleaire afschrikkingskracht van de V-bommenwerpers te beschermen tegen vijandige luchtaanvallen. . Het systeem zag dienst van 1958 tot 1991.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AF02309V

 

Airfix Fairey Rotodyne 1:72 A04002V


De onderscheidende Fairey Rotodyne was ongetwijfeld een van de meest spectaculaire producten van de naoorlogse Britse luchtvaartindustrie en was een revolutionaire, grote gyroplane die grote belofte inhield voor zowel het wereldwijde interstedelijke middellange luchtvervoer, naast talrijke militaire toepassingen in de late jaren 2000. jaren vijftig. De indrukwekkend uitziende Rotodyne had straalaangedreven hoofdrotortips die werkten tijdens verticaal opstijgen en landen, zweven en overgaan naar voorwaartse vlucht, voordat een paar Napier Eland-turboprops werden ingeschakeld voor voorwaartse vlucht. Ondanks het succesvol voltooien van meer dan 350 testvluchten, zou er slechts één prototype van het vliegtuig worden gebouwd, voordat de terugtrekking van overheidsfinanciering de Fairey Rotodyne op tragische wijze naar de geschiedenisboeken van de luchtvaart zou verwijzen.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AF04002V

 

Airfix QUICKBUILD Transport for London New Routemaster J6050


Geïnspireerd door de originele AEC Routemaster, introduceerde Wrightbus in 2012 de nieuwe Routemaster. Deze stond bekend om zijn open platform aan de achterkant met "hop-on hop-off" -mogelijkheden, vergelijkbaar met de originele Routemaster. Steen voor steen zijn deze opvallende nieuwe modelsets zorgvuldig ontworpen om kinderen van 6 jaar en ouder door het bouwproces te begeleiden, terwijl ze iconen van de hoofdstad bouwen, zonder lijm! De nieuwe Routemaster Bus is duurzaam genoeg om met plezier mee te spelen  en  neer te zetten en is onze grootste Quickbuild-set tot nu toe, inclusief 88 onderdelen, bewegende wielen en stickers. Transport for London Officieel gelicentieerd product.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AFJ6050

 

New MiniArt Kits Available ✅ Januari 2024

35352 STUG III AUSF. G ALKETT PROD. OCTOBER 1943 INTERIOR KIT
35387 BRITISH ARMOURED CAR CREW. SPECIAL EDITION
35409 GERMAN 7.5CM ANTI-TANK GUN PaK 40 Late w/ELITE ARTILLERIE REGIMENT CREW
38081 STREET WORKERS
38084 REFUGEES. MUSICIAN FAMILY
48023 P-47D-30RE THUNDERBOLT. BASIC KIT
49011 GARAGE WORKSHOP
72105 StuG III Ausf. G  March 1943 Prod.

Binnenkort leverbaar via uw MiniArt dealer!

 

Zvezda Armored "Scout Car" with Canvas M3 1:35 3581


De licht gepantserde inlichtingenauto M-3 Scout werd een van de massamachines van deze klasse. In totaal zijn er 21.000 van dergelijke auto's gebouwd. De serieproductie van de modificatie M3A1 begon in 1941 bij de Ford Company. M-3-voertuigen werden gebruikt in legers van alle anti-Hitler-bondgenoten. Het Rode Leger had er ook veel. Het voertuig kon acht mensen vervoeren en had een pantser dat beschermd was tegen kogels en splinters. Het lichaam zou een machinegeweer van groot kaliber kunnen bevatten.

Nu verkrijgbaar via uw Zvezda dealer! ZVE3581

 

Zvezda Heavy night fighter Junkers Ju-88 G6 1:72 7269


De Ju-88 G6-modificatie was een verdere ontwikkeling van de zware nachtjager op basis van de Ju-88-bommenwerper. De jager, die was uitgerust met de geavanceerde elektronische apparatuur voor het zoeken naar doelen en krachtige bewapening die bestond uit "Schraege Musik", MG 151/20 kanonnen en MG 131 machinegeweer, liet weinig kans voor een vijandelijk vliegtuig om te ontsnappen. Zo schoot Erich Jung in de nacht van 16 op 17 maart 1945 in de lucht boven Neurenberg op zijn Ju-88 acht Britse bommenwerpers neer tijdens een gevecht van 20 minuten.

Nu verkrijgbaar via uw Zvezda dealer! ZVE7269

 

Zvezda Soviet infantry figthing vehicle BMP-1 1:35 3553


Het gevechtsvoertuig, gemaakt in 1968, is uitgerust met een semi-automatisch kanon 2A28, een dubbel machinegeweer en een anti-tank geleid raketcomplex. Het is door de lucht vervoerbaar en kan rivieren en waterwegen doorwaden.

Nu verkrijgbaar via uw Zvezda dealer! ZVE3553

 

Scalextric Batmobile - The Batman 2022 1:32 C4442

Van alle filmauto's roept niets zoveel emoties op als de Batmobile!

Een perfecte machine voor de Crusader met cap. Deze nieuwe machine heeft echo's van muscle car's en is afgestapt van de stripboekstijlen van eerdere machines, maar ziet er in elke centimeter net zo gemeen en doelgericht uit.

In de gebruikelijke zwarte kleurstelling ziet hij er dreigend uit terwijl hij op jacht gaat naar de pinguïn in de met misdaad doorzeefde straten van Gotham!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4442

 

Scalextric Ford Escort MK1 - Tony Paxman Racing 1:32 C4445

Tony Paxman, een vaste waarde in de historische en clubracescene in Groot-Brittannië, racet al een tijdje met deze prachtige lichtblauwe Escort MK1 en heeft echt succes geboekt, vooral in de door Scalextric ondersteunde Modified Ford Series.

Aangedreven door een goed ontwikkelde motor brengt de kleine Escort regelmatig modernere machines in verlegenheid, en Tony weet echt hoe hij de wielen van de auto moet rijden!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4445

 

Scalextric Porsche 911 GT3 R Redline Racing Spa 2022 1:32 C4460

Afwijkend van hun gebruikelijke Lamborghini Huracan-mount voor de Spa-ronde van de Britse GT-serie van 2022, zette Redline Racing in plaats daarvan deze prachtige Porsche 911 GT3 R in. En het team stuurde de auto naar een schitterende overwinning in de zilveren klasse!

Nu verkrijgbaar via uw Scalextric dealer! SC4460

 

MiniArt “BATTLE OF THE BULGE”. Ardennes 1944. 1:35 35373


De Ardennen, kerstmis 1944. Het peloton van luitenant Gene Cappa wordt naar een rustig deel van de frontlinie gestuurd. Er worden geen problemen verwacht, de militaire inlichtingendienst rapporteert dat het Duitse leger alleen nog wat kinderen en bejaarden in het gebied heeft. Maar wanneer Cappa en zijn mannen aankomen blijkt niets minder waar. Zwaarbewapende SS troepen voeren aanvallen over het hele gebied uit. Het blijkt de aanloop naar het Ardennenoffensief, een gigantische Duitse operatie waarbij 200.000 troepen ingezet worden, massaal gesteund door tanks en zware artillerie….

Nu verkrijgbaar via uw MiniArt dealer! MIN35373

 

Italeri Macchi C.200 Serie XXI-XXIII 1:48 2767S

De Macchi MC 200, ontworpen door de beroemde ingenieur Mario Castoldi, vertegenwoordigde een belangrijke productie-evolutie van de Italiaanse gevechtsvliegtuigen. Vergeleken met de tweedekkers Fiat CR 32 en Fiat CR 42 die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste structuur van het Italiaanse gevechtssquadron vormden, onderscheidde de Macchi MC 200 zich, samen met zijn hedendaagse Fiat G50, vanwege zijn eendekker configuratie en vanwege de hele metalen cascostructuur. De 14 radiale cilinder Fiat A.74 RC 38 dubbelstermotor kon 840 pk vrijgeven en zorgde ervoor dat de Macchi Mc 200 snelheden van 500 km/u kon bereiken. Het is door de Regia Aeronautica ingezet op de belangrijkste fronten van de Tweede Wereldoorlog: Afrika, de Middellandse Zee, de Balkan en in Rusland.

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA2767S

 

Italeri MAN TGX 18.500 XXL Lion Pro Edition 1:24 3959S

De MAN TGX XXL wordt door de bedrijfs- en industriële voertuigsector geprezen vanwege zijn stijl en ook vanwege zijn "karakter", dat een combinatie biedt van rijcomfort, betrouwbaarheid en winstgevendheid. Een aerodynamisch profiel vermindert het brandstofverbruik en optimaliseert de voertuigefficiëntie. De XXL-cabine biedt maximaal comfort aan boord en is ontworpen als integraal onderdeel van internationale transportactiviteiten over lange afstanden. Het beschikbare motorengamma is ontwikkeld om het verbruik te minimaliseren, de bedrijfskosten te verlagen en een langere levensduur te garanderen. Een extra stap voorwaarts zette MAN met de introductie van de nieuwe lijn betrouwbare 6-cilinder D38-dieselmotoren, die tot 640 pk leverden en een maximumkoppel van 3.000 Nm vrijgaven, waardoor de prestaties van de motor onder alle weersomstandigheden verbeterden.

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA3959S

 

Italeri Mercedes Benz 500 SLC 1:24 3633S

In de jaren zestig begon Mercedes-Benz met de ontwikkeling van een lijn sportwagens die werden gekenmerkt door hoge prestaties en ook veel aandacht voor aspecten van het autorijden die zouden voldoen aan de eisen van de zich uitbreidende marktsector voor "luxe" auto's. Het acroniem SL (Sport en Leicht) identificeert de verschillende modellen die door de jaren heen zijn geëvolueerd en op de markt zijn gepresenteerd. In de jaren zeventig lanceerde de Duitse autogroep de R107- en C107-serie in de Roadster- en Coupé-versies, die al snel opmerkelijk commercieel succes boekten. Voortkomend uit de C107 ontwikkelde zich de "topklasse" coupé SLC 500, waarvan de productie bijna een decennium duurde. Met een 4973cc-motor die 237 pk kon leveren, werd de Mercedes SLC 500 een maatstaf voor de ‘premium’-markt, die in de jaren zeventig ook de oorsprong zag van enkele iconische modellen, die zelfs nu nog tot de verbeelding en dromen spreken van veel verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto's.

Nu verkrijgbaar via uw Italeri dealer! ITA3633S

 

HobbyTrain Diesellok Mak RH 2070 ÖBB V PFLATSCH 1:160 H3075


De zware Vossloh G1000 rangeer- en hoofdlijndiesellocomotief wordt bij talrijke staats- en particuliere spoorwegen ingezet. De G1000 BB kan worden ingezet voor het zware rangeer- en lichte trajectverkeer en is goedgekeurd in heel Europa. Bij SBB Cargo hebben ze de serieaanduiding Am 842. Bij de ÖBB reden de Kiel-locomotieven met de aanduiding Rh 2070. Gedetailleerde weergave van de ontwerpverschillen tussen de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse versies. Ventilatorroosters zijn ontworpen als geëtste onderdelen. Voorbereid voor het installeren van een geluidsdecoder. Kleur rood.

Nu verkrijgbaar via uw HobbyTrain dealer! HOB-H3075

 

Hasegawa ACE Combat ASF-X Shinden II 1:72 64503

Plastic modelbouwpakket van een Japans conceptvliegtuig met 115 onderdelen. Figuur, diverse wapensystemen en een standaard worden meegeleverd. Twee markeringen mogelijk. Bouwlengte: 273 mm. Breedte: 195,5 mm

Nu verkrijgbaar via uw Hasegawa dealer! HAS664503

 

Hasegawa Kawasaki T4, Blue Impulse 2023 1:48 07525

Plastic modelbouwpakket van een moderne Japanse straaltrainer met 118 onderdelen. Stickers JASDF 4th AW 11th Sq, Blue Impulse, Matsushima AB, 2023. Gebouwde lengte 258 mm / breedte 207 mm.

Nu verkrijgbaar via uw Hasegawa dealer! HAS607525

 

Faller Stadswoning met oprit 1:160 232178


Zeer eenvoudige en pure stadswoning met oprit in fris gerenoveerde look.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA232178

 

Faller Stadswoning Optik Roth 1:160 232179


Een modelwoning van meerdere verdiepingen met groot raamoppervlak, grote uitbouw aan de achtertuin en diverse stadswoningdetails.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA232179

 

Faller Twee onder één kap woning 1:160 232162


Typerende woonhuizen met voortuinen, de oude tv- en radioantennes, schoorstenen, houten luiken en overdekte ingangen.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA232162

 

Faller Zaagmolen 1:160 231719


Kleine zagerij met laadperron. Voor de aankleding van het model worden een molenrad, een spanenbunker en stapels planken meegeleverd. Inclusief bodemplaat.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA231719

 

Faller Beschutting voor apparatuur, mestput en voersilo's 1:87 130584

Een samenstel van twee voersilo's, een overdekte open bewaarplaats voor werktuigen en een open gierput met accessoires zoals een pomp en leidingen, is zeer geschikt voor de inrichting van een landbouwbedrijf.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA130584

 

Faller Boerderij met stallen en garage 1:87 130583

Een ruime en verzorgde landelijke woning met woonhuis, op het platteland of aan de rand van het dorp, inclusief garage en moderne, verzorgde stallen.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA130583

 

Faller Groot BP-tankstation 1:87 130592

Een BP-benzinestation dat je tegenwoordig nog maar zelden ziet. Een echt sieraad uit de goede oude tijd. Uitgerust met benzinepompen, verkoopruimte en een autoreparatiewerkplaats. De poorten kunnen niet worden verplaatst, maar sommige kunnen in open of gesloten toestand worden gebouwd.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA130592

 

Faller Station Lavin 1:87 110134

Dit stationsgebouw komt overeen met het voorbeeld van het station Lavin in de gemeente Zernez in het Zwitserse kanton Graubünden. Het station Lavin bevindt zich tussen de stations Sagliains en Guarda. Er is een laadperron aan de straat- en aan de spoorzijde. De diepe raamopeningen en het ver naar beneden doorlopende zadeldak geven het gebouw de uitstraling die zo kenmerkend is voor de streek en vormen een prachtige attractie voor elke H0-modelspoorbaan.

Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer! FA110134

 

Busch 4 NVA-soldaten 1:87 1936


4 staande NVA soldaten, volledig beschilderd.                                                           

Met gereedschap, olievaten, bommen, jerrycans en zandplaten.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BU1936

 

Busch Goederenloods Rothenstadt 1:87 1955


De goederenloods bestaat uit een hoger deel van het gebouw, dat rust op bakstenen sokkels, en een gelijkvloers deel van het gebouw. De gestuukte muren zijn realistisch weergegeven. Deuren, poorten, ramen, hellingen en de aan de zijkant bevestigde schuur zijn gemaakt van echt hout dat al is gekleurd. De twee opritten aan de lange zijden zijn elk voorzien van een trap aan beide zijden. De grote schuifpoorten kunnen open en gesloten worden geïnstalleerd. Dubbele vleugelpoort voor opening in de aangebouwde houtschuur (opening 22 x 20 mm). Realistisch pannendak met delicate dakgoten en regenpijpen. Kan worden verlicht met Busch LED's 5998. Kit.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BU1955

 

Busch Kolenkraan met kolenbunkers 1:87 1970


Deze kolenkraan is qua uitvoering een typisch model dat in deze of een zeer vergelijkbare vorm werd ingezet op bekende spoorwegremises. Kolenkranen van dit type zijn nog steeds in gebruik op veel museumspoorwegen. Het model kolenkraan is daardoor universeel inzetbaar. Het bestaat uit een muurbasis met een zijtrap naar het platform van echt hout. De cabine van de kraanmachinist is gemaakt van achthoekige houten constructie en kan 360 graden worden gedraaid. Met hef- en daalkraanarm. Kraanhaak met filigrane metalen schakelketting. De ketting is beweegbaar gemonteerd en wordt door een opening aan de onderkant van de basis naar buiten geleid. Door aan de ketting te trekken kan de kraanhaak verplaatst worden. Met kolenjacht om aan te bevestigen.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BU1970

 

Busch Ontwerpset voor wegenonderhoud 1:87 1839


Specifieke accessoires voor een afdeling wegenonderhoud en de daar gebruikte voertuigen: waterton, strooiopzetstuk, zoutstrooier, gritboxen, schuiver, sneeuwschep, bezem en gereedschap. Kit.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BU1839

 

Busch Treinstation Rothenstadt 1:87 1951


Het ontvangstgebouw heeft een interessante indeling die typerend is voor spoorweggebouwen in de regio: het hogere deel van het gebouw, dat loodrecht op het perron staat, waarin zich tevens het ambtsappartement bevindt, en het onderste deel van het gebouw, dat opgesteld langs het perron, met de daaraan verbonden wachtkamer. De structuur van de gestuukte muren is realistisch weergegeven. De dakgevel is gemaakt van echt hout. Het pannendak met de grote dakoverstek heeft qua look en feel een prototypische structuur. Regengoten, regenpijpen en isolatoren voor de stroomvoorziening zijn subtiel ontworpen. Aan de achterzijde bevindt zich een kleine houten schuur als aanbouw.

Nu verkrijgbaar via uw Busch dealer! BU1951

 

Airfix Fairey Gannet AS.1/AS.4 1:48 A11007

Een vliegtuig dat zeker moet worden beschouwd als een van de meest onderscheidende typen die ooit Fleet Air Arm-service hebben gezien, de Fairey Gannet was even capabel als uniek en was belangrijk als het enige naoorlogse militaire contract dat werd gewonnen door de beroemde Fairey Luchtvaartmaatschappij. De Gannet is misschien wel het meest onconventionele, door Fairey ontworpen vliegtuig dat in volledige productie is gegaan. Het werd ontwikkeld als reactie op een eis van de Royal Navy uit 1945 voor een geavanceerde, op een vliegdekschip gebaseerde, door turboprop aangedreven anti-onderzeeër-jager-killer, een die robuust genoeg was om de ontberingen te weerstaan. van operaties op zee.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AF04066

 

Airfix Messerschmitt Me410A-1/U2 & U4 1:72 A04066

De Messerschmitt Me410 werd ontwikkeld als een zware jager, maar vervulde verschillende functies, zoals nachtjager, bommenwerper en verkenning. Het vliegtuig werd twee jaar later dan gepland in 1943 in dienst genomen ter vervanging van de Me210 en had verschillende onderscheidende kenmerken, waaronder de dubbele kanon-barbettes.

Nu verkrijgbaar via uw Airfix dealer! AF04066

 

Pocher HK119 Lamborghini Aventador LP 700-4 Giallo Orion


De Lamborghini Aventador is het ultieme statussymbool. In een opvallende tint van Giallo Orion zal dit opvallende supercarmodel op schaal 1:8 het mooiste op uw displayplank zijn – als u het eenmaal in elkaar hebt gezet! Dit model wordt verwacht in het najaar van 2023. Dit is jouw kans om een ​​van de meest herkenbare supercars ooit te bouwen. Lamborghini vernoemde de Aventador naar een beroemde bekroonde vechtstier die met zijn ongelooflijke moed tot de verbeelding van Ferruccio Lamborghini sprak. Met een vorm en functionaliteit geïnspireerd op de F-117 Stealth straaljager, doet deze auto alles behalve vliegen. Dankzij de lage, wigvorm en de schuine voorruit neemt de Aventador heel weinig ruimte in beslag, maar toch lijken elegantie, decadentie en kracht uit elke bevestiging te sijpelen, zelfs als deze wordt verkleind tot een 1:8-kit.

Nu  leverbaar via uw Pocher dealer!!

 

Zvezda IS-3 Soviet Heavy Tank 1:100 # 6292

De IS-3 was een formidabele zware tank die eind jaren veertig door de Sovjet-Unie werd ontworpen en geproduceerd. Het maakte deel uit van de serie zware tanks van IS (Iosif Stalin), die vernoemd waren naar de Sovjetleider Jozef Stalin. De IS-3 was bedoeld om een ​​zwaar gepantserd platform te bieden met verbeterde vuurkracht en bescherming. De belangrijkste kenmerken en kenmerken van de IS-3 zware tank waren onder meer: Zware bepantsering: De IS-3 stond bekend om zijn dikke en goed hellende bepantsering, die uitstekende bescherming bood tegen vijandelijk vuur. De voorste glacisplaat was bijzonder goed hellend en bestand tegen penetratie door de meeste hedendaagse tankkanonnen. De IS-3 vertegenwoordigde een stap voorwaarts in het ontwerp van zware tanks uit de Sovjet-Unie en bevatte voor die tijd verschillende geavanceerde functies. Zijn formidabele bepantsering en krachtige kanon maakten het tot een uitdagende tegenstander voor vijandelijke tanks. Hoewel hij uiteindelijk werd vervangen door modernere tankontwerpen in het Sovjetarsenaal, speelde de IS-3 een rol in de eerste jaren van de Koude Oorlog en liet hij een blijvende erfenis na in de ontwikkeling van daaropvolgende gepantserde voertuigen.

Nu leverbaar via uw Zvezda dealer! ZVE6292

 

Zvezda Medieval Field Powder Artillery 1:72 # 8027

Middeleeuwse veldkruitartillerie verwijst naar de vroege artilleriestukken die werden gebruikt tijdens de middeleeuwse periode, grofweg van de 5e tot de 15e eeuw. Deze artilleriewapens speelden een transformerende rol in de middeleeuwse oorlogsvoering en markeerden de overgang van traditionele belegeringsoorlogvoering naar een dynamischer en mobieler slagveld. Hoewel ze naar moderne maatstaven primitief waren, speelden deze vroege kanonnen een cruciale rol in de evolutie van artillerie- en oorlogstactieken, en beïnvloedden ze de ontwikkeling van meer geavanceerde artilleriesystemen in latere eeuwen.

Nu leverbaar via uw Zvezda dealer! ZVE8027

 

Scalextric BMW 330i Msport - BTCC 2022 - Jake Hill 1:32 C4440


In 2022 werd BRDC-rijzende ster Jake Hill aangekondigd als merkambassadeur van Scalextric, en tegelijkertijd maakte hij de overstap van het Motorbase Focus-team naar een nieuw MB Racing-team met WSR. Rijdend in de dreigend ogende BMW 300e ging Jake de strijd onmiddellijk aan met Colin Turkington, Ash Sutton en de rest van de BTCC-elite.

Dankzij een sterke prestatie aan het einde van het seizoen eindigde Jake op een zeer respectabele derde plaats in de ranglijst, met hoge verwachtingen voor een nog sterker 2023!

Nu leverbaar via uw Scalextric dealer! SC4440

 

Scalextric Lotus 79 - USA GP West 1979 - Mario Andretti 1:32 C4423


De Ground Effect Lotus 79, een van de meest baanbrekende F1-auto's aller tijden, bleek in 1978 de klasse van het veld te zijn. In 1979 werd hij echter overklast en werd het een veel moeilijker seizoen. De iconische zwart-gouden JPS-kleurstelling werd ook vervangen door de groene kleurstelling met Martini-strepen en extra sponsoring van Tissot-horloges. Tijdens de USA West GP scoorde Mario Andretti een vierde plaats, net achter de twee dominante Ferrari's en de Williams van Alan Jones.

Nu leverbaar via uw Scalextric dealer! SC4423

 

Scalextric Mini Miglia – NAPA – Lewis Selby 2021 1:32 C4414


Voor het Mini Miglia-kampioenschap van 2022 zette Lewis Selby deze prachtige Mini Miglia-raceauto in, in de volledige fabriekskleuren van NAPA-auto-onderdelen, waarbij dezelfde logo's op het BTCC-veld van Motorbase Ford Focuses en op het NASCAR-veld verschenen. De auto en de bestuurder behaalden het hele jaar door sterke resultaten en de auto reed net zo goed als hij eruit ziet!

Nu leverbaar via uw Scalextric dealer! SC4414

 

Scalextric Rover SD1 - 1985 French Supertourisme 1:32 C4416


In 1985 pakte Jean-Louis Schlesser met deze prachtig bestickerde Rover de kroon in de felbevochten Franse Supertourisme-serie. Ondanks hevige tegenstand bracht de legendarische Franse coureur de Rover tijdens talloze races naar de top en bewees hij dat het niet alleen een tin-top was waar in Groot-Brittannië rekening mee moest worden gehouden!

Nu leverbaar via uw Scalextric dealer! SC4416

 

Scalextric Shelby Cobra 289 - Dragon Snake - Goodwood 2021 1:32 C4418


Tijdens de Goodwood Revival van 2021 trok één bepaalde Cobra ieders aandacht: de Dragon Snake. Van oorsprong een dragrace-legende, is deze auto nu ook in de bochten een echte winnaar geworden, dankzij de getalenteerde groep ingenieurs van het Jordan Racing Team.

JRT bouwde de auto voor zijn nieuwe eigenaar om tot een klassieke GT-machine die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook nog eens als de brandweer gaat...

Nu leverbaar via uw Scalextric dealer! SC4418

 

Pola Boshut met gewei G 1:45 331143

Boshut met gewei aan de gevel en een houten aanbouw aan de achterzijde. Als accessoires worden bij dit bouwpakket een zittende man, een hakblok, een zaag en een houtstapel meegeleverd. Dit bouwpakket bevat: 115 onderdelen in 10 kleuren, raamfolie, 1 figuur en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen POLA-G Lijm.

Nu leverbaar via uw Pola dealer! PO331143

 

Pola Vakwerkhuis met etalage, Reliëfmodel G 1:45 331769

Stadshuis met 3 verdiepingen in reliëf met een antiquair op de begane grond. De helft van het gebouw kan ruimtebesparend als afsluiting worden geplaatst en kan variabel in een huizenrij worden gevoegd. Dit bouwpakket bevat: 186 onderdelen in 11 kleuren, raamfolie, 2 decoraties en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen POLA-G Lijm.

Nu leverbaar via uw Pola dealer! PO331769

 

Jägerndorfer Helicopter Politie N 1:160 3102


Een politiehelikopter is een helikopter die door de politie kan worden ingezet bij misdrijven, bij de zoektocht naar een vermist persoon, bij sportwedstrijden of bij achtervolgingen. De politie heeft ook altijd warmtebeeld/infrarood camera's in de helikopter. De voorste persoon bestuurt de helikopter, de achterste bestuurt de schermen.

Nu leverbaar via uw Jägerndorfer dealer! JC3102

 

Italeri DUKW 2½ GMC truck amphibious version - D DAY eighty years 1:35 6392

Om te voldoen aan de logistieke behoeften van de landingstroepen van het Amerikaanse leger bij het snel en efficiënt overbrengen van ladingen van schepen naar de stranden, werd voor dit doel de Amerikaanse General Motor CCKW-353 2½ t 6x6 amfibische versie van de tactische transporttruck ontworpen en gebouwd. De basisonderdelen van het voertuig waren dezelfde als die van de GMC-wegtruck met zijn 4.400 cm3 6-cilindermotor, drie differentiëlen en zes aandrijfwielen. De DUKW kenmerkte zich door een gelaste romp om hem amfibisch te maken, die vervolgens werd versterkt door horizontale ribben. Het belangrijkste kenmerk was echter de buitengewone veelzijdigheid en het laadvermogen. Het kon een lading van 2.400 kg of 25 volledig uitgeruste troepen vervoeren. DUKW's werden op grote schaal ingezet in alle oorlogsgebieden door het Amerikaanse leger, de Amerikaanse mariniers en de strijdkrachten van talrijke geallieerde landen. Ze waren met name te zien in veel belangrijke strandlandingen uit de Eerste Wereldoorlog, waaronder de D-Day-landingen in Normandië in Utah en Omaha en ook in Salerno, Anzio en op de stranden van de campagne in de Stille Oceaan.

Nu leverbaar via uw Italeri dealer! ITA6392S

 

Italeri S.79 Sparviero Bomber version 1:72 1412

De SM79 Sparviero werd in de jaren dertig gemaakt en geproduceerd door het Italiaanse bedrijf SIAI-Marchetti, aanvankelijk als civiel vliegtuig, dat in deze periode vervolgens aanzienlijke wereldsnelheidsrecords behaalde. Het had een typische lage-vleugelconfiguratie met drie motoren en een frame van hout, canvas en metaal. Vervolgens werd het opnieuw geconfigureerd tot militaire varianten en werd het tijdens de Tweede Wereldoorlog op grote schaal gebruikt door de Italiaanse Regia Aeronautica, vooral als bommenwerper in het Middellandse Zeegebied en vervolgens als effectieve torpedobommenwerper. Herkenbaar aan de "bult" achter de cockpit en door zijn drie 750 pk sterke Alfa Romeo 126 RC34 stermotoren was hij in staat een topsnelheid van 430 km/u te halen. In zijn fundamentele rol als bommenwerper werd het vervangen door vele andere, modernere vliegtuigen, maar de "Sparviero" behaalde gedurende de gehele duur van het conflict aanzienlijke resultaten in de handen van zijn bekwame bemanningen tijdens maritieme torpedo operaties waarbij het vijandelijke schepen aanviel.

Nu leverbaar via uw Italeri dealer! ITA1412S

 

Italeri Scania R143 M 500 Streamline 4x2 1:24 3950

De Scania R143 M Streamline was een iconische maatstaf in de productielijnen van de beroemde Scandinavische fabrikant, die tussen eind jaren tachtig en midden jaren negentig aanzienlijk commercieel succes boekte op verschillende Europese en niet-Europese markten. De Scania R143M werd geassembleerd op de productielocatie van Södertälje in Zweden en was een van de meest succesvolle modellen van de "serie 3", voor het eerst geïntroduceerd door Scania in 1987 en een vervolg op de innovatieve "serie 2" uit de jaren tachtig. Krachtig en betrouwbaar dankzij de 500 pk sterke V-8-motor, ontworpen met de meest geavanceerde technologieën van die tijd. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp om de aerodynamische weerstand te verminderen en het brandstofverbruik te minimaliseren, een belangrijke factor voor succes bij het gebruik van zwaar transport over lange afstanden. De trekker van Scania, met tweewiel aandrijving, werd ook geprezen vanwege het onderhoudsgemak en de lage bedrijfs- en beheerkosten.

Nu leverbaar via uw Italeri dealer! ITA3950S

 

Hasegawa Yamaha RZ350 1981 1:12 BK15


De Yamaha RZ350 is een tweetaktmotorfiets geproduceerd door de Japanse motorfabrikant Yamaha. Hij wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde 347cc parallel-twin tweetaktmotor met dubbele carburateur en een membraaninlaat, met een boring en slag van 64 mm x 54 mm . Het was de eerste RD-serie van Yamaha die het 'YPVS' Yamaha Power Valve System ontving . Een andere versie van deze motor zonder YPVS werd ook gebruikt in de Yamaha Banshee 350 ATV. Er wordt ook uitgebreid mee geracet in Vintage racecompetities, evenals in zijn eigen racecompetities, die in Europa en Canada vaak "RZ cups" worden genoemd.

Nu leverbaar via uw Hasegawa dealer! HAS621515

 

Faller Spoorwegovergang met Seinhuis 1:160 231718

Klein seinhuis met een spoorwegovergang. Geschikt om in te bouwen in een- of meersporige, rechte of gebogen modelsporen. Spoorbomen, Andreaskruizen, borden, dikke planken voor de afdekking op maaiveldniveau en een bodemplaat zijn inbegrepen. Model zonder functie.

Nu leverbaar via uw Faller dealer! FA231718

 

Busch Ford Transit Custum bestelwagen rood Rally 1:87 52440


“…jet, jet met een flink tempo!” En dan komt hij voorbij zoeven, de rode Ford met zwarte rallystrepen. De strepen geven het voertuig een absoluut sportief design, terwijl de elegante velgen en een eenvoudige transporter een echte blikvanger worden.

Nu leverbaar via uw Busch dealer! BA52440

 

Arnold SNCF 2- pack 4-axle coal hopper wagons Faoos S.G.W. / STEMI ep. IV 1:160 HN6615

Arnold heeft een nieuwe hopper wagen Stemi leverbaar, het is een type goederenwagen per spoor dat wordt gebruikt voor het vervoer van losse bulkgoederen zoals steenkool, erts, graan en spoorballast.

Nu leverbaar via uw Arnold dealer!

 

New MiniArt Kits Available ✅ December 2023


24005 GERMAN INDUSTRIAL TRACTOR  D8511 MOD. 1936
35373 "BATTLE OF THE BULGE". ARDENNES 1944. SPECIAL EDITION
35411 GERMAN TANK RIDERS. ARDENNES 1944
35418 US ARMY K-51 RADIO TRUCK WITH K-52 TRAILER. INTERIOR KIT
35624 BAKERY PRODUCTS
38078 STREET MUSICIANS 1930-40's
72101 STUG III AUSF. G  FEB 1943 PROD.


Binnenkort verkrijgbaar via uw MiniArt dealer!

 

Zvezda BMP-3 Russian Armoured Tracked Vehicle 3649

De BMP-3 is een Russisch gepantserd rupsvoertuig dat valt in de categorie infanteriegevechtsvoertuigen (IFV's). Het is een veelzijdig en zwaar bewapend militair voertuig dat een cruciale rol speelt in de moderne gemechaniseerde oorlogsvoering.

De belangrijkste kenmerken en kenmerken van de BMP-3 zijn onder meer: Bewapening: De BMP-3 is uitgerust met een krachtig 100 mm 2A70 semi-automatisch getrokken kanon, dat een verscheidenheid aan munitie kan afvuren, waaronder zeer explosieve granaten en geleide antitankraketten. Het beschikt ook over een 30 mm 2A72 autocannon en een coaxiaal machinegeweer voor het

De BMP-3 is sinds eind jaren tachtig in dienst bij het Russische leger en is ook naar verschillende andere landen geëxporteerd. De combinatie van vuurkracht, troepentransportcapaciteit en mobiliteit maakt het een waardevolle troef voor moderne grondtroepen, die in staat zijn infanterie de strijd in te voeren en tegelijkertijd substantiële vuurkrachtondersteuning te bieden. Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar via Zvezda dealer!

 

Zvezda Soviet DSHK Machine Gun with Crew WWII 3609

Het Sovjet DShK-machinegeweer (Degtyaryov-Shpagin Large Calibre) is een krachtig zwaar machinegeweer dat sinds de introductie ervan tijdens de Tweede Wereldoorlog op grote schaal wordt gebruikt door de Sovjet-Unie en vele andere landen.

Historische betekenis: De DShK speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende conflicten. Het werd door verschillende landen in zowel het Oost- als het Westblok gebruikt en werd een symbool van de vuurkracht van de Sovjet-Unie. Het Sovjet-DShK-machinegeweer is nog steeds in sommige delen van de wereld in gebruik, ook al is het grotendeels vervangen door modernere wapensystemen. Zijn blijvende erfenis is een bewijs van zijn effectiviteit en betrouwbaarheid als zwaar machinegeweer. Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar via Zvezda dealer!

 

Zvezda UAZ-469 Soviet 4WD off-Road Vehicle 3629

De UAZ-469 is een licht bedrijfsvoertuig geproduceerd door de Ulyanovsk Automobile Plant (UAZ) in de Sovjet-Unie. Het werd geïntroduceerd in het begin van de jaren zeventig en was ontworpen voor meerdere doeleinden. Het werd op grote schaal gebruikt door het Sovjetleger en diverse andere overheidsinstanties.

De belangrijkste kenmerken en kenmerken van de UAZ-469 zijn onder meer: Offroad-vaardigheid: De UAZ-469 stond bekend om zijn uitzonderlijke offroad-capaciteiten. Dankzij het robuuste 4WD-systeem, de grote bodemvrijheid en de duurzame vering kon hij door moeilijk en uitdagend terrein navigeren, inclusief modder, sneeuw en ruige wegen.

De reputatie van de UAZ-469 op het gebied van betrouwbaarheid, offroad-capaciteiten en onderhoudsgemak heeft hem tot een populaire keuze gemaakt voor diverse militaire en civiele operators in ruige en uitdagende omgevingen. Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar via Zvezda dealer!

 

Scalextric Brabham BT46 - Italian GP 1978 - John Watson C4422


Hoewel de C-variant van de Brabham BT46 de bekendste van de familie is, was het B-model vanwege zijn ventilator op zichzelf een succesvolle machine. In dit specifieke voorbeeld werd John Watson tweede in de noodlottige Italiaanse Grand Prix van 1978, net achter teamgenoot Niki Lauda in een vergelijkbare auto. Terwijl het evenement zelf overschaduwd werd door de tragische dood van Ronnie Peterson, was de 1-2 voor Brabham toch een indrukwekkend resultaat. Schaal 1:32

 

Scalextric C4440 BMW 330i Msport-BTCC 2022-Jake Hill C4440


In 2022 werd BRDC-rijzende ster Jake Hill aangekondigd als merk ambassadeur van Scalextric, en tegelijkertijd maakte hij de overstap van het Motorbase Focus-team naar een nieuw MB Racing-team met WSR. Rijdend in de dreigend ogende BMW 300e ging Jake de strijd onmiddellijk aan met Colin Turkington, Ash Sutton en de rest van de BTCC-elite.

Dankzij een sterke prestatie aan het einde van het seizoen eindigde Jake op een zeer respectabele derde plaats in de ranglijst, met hoge verwachtingen voor een nog sterker 2023!. Schaal 1:32

Nu verkrijgbaar via Scalextric dealer!

 

MiniArt G-518 US 1t CARGO TRAILER “BEN HUR” 35436

Ben Hur-trailer was de bijnaam van de US Army Trailer uit de Tweede Wereldoorlog , 1-ton payload, 2-wheel, cargo , en de Trailer, 1-ton payload, 2-wheel. De Ben Hur- trailer kreeg de bijnaam naar de belangrijkste fabrikant, de Ben-Hur Mfg. Co., hoewel er tussen 1941 en 1945 veel andere bedrijven waren die hem produceerden. Het voornaamste doel was het vervoeren van stukgoed; het Signal Corps heeft het aangepast om verschillende generatoren te vervoeren. Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar via MiniArt dealer!

 

Massoth Connection Cable Switch Drive EVO-S (300mm) 8312065


Verbindingskabel voor Switch Drive EVO-S. Geschikt voor alle EVO-S, gebouwd vanaf september 2023 (vanaf serienummer 3000).

Nu verkrijgbaar via Massoth dealer!

 

Italeri Hurricane Mk. IIC 1:48 2828S

De Hawker Hurricane was aan het begin van de Tweede Wereldoorlog de meest voorkomende en meest gebruikte jager van de Britse Royal Air Force. Het droeg aanzienlijk bij aan de uiteindelijke overwinning van de RAF tijdens de Battle of Britain, maar in de loop van de oorlog werd het in zijn rol als frontliniejager geleidelijk vervangen door de veel modernere Spitfire. 

De rol van de Hurricane werd echter geleidelijk veranderd door de levering van zeer specifieke versies en bewapening. De orkaan Mk. IIC was bijvoorbeeld uitgerust met 4 krachtige 20 mm Hispano-Suiza-kanonnen gemonteerd in de vleugels met bijna 400 munitie. De adoptie van 20 mm kanonnen, in plaats van de traditionele 7,7 mm machinegeweren, maakte de Hurricane uiterst effectief bij grondaanvallen en nauwe ondersteuningsmissies. Bovendien heeft de orkaan Mk. IIC werd effectief ingezet als nachtjager.

 

Italeri Lancia Delta HF Integrale Sanremo 1989 1:12 47127S

De sportieve versie van het Lancia Delta-wegmodel - de "HF" 4WD - is een icoon van rallyauto's. De Delta HF werd geproduceerd in de tweede helft van de jaren tachtig en nam van 1987 tot 1988 deel aan het Wereldkampioenschap Rally, won twee wereldkampioenschappen en behaalde de eerste plaats in tal van races zoals de prestigieuze Monte Carlo Rally en die van San Remo. 

Zijn ontwikkeling, de Lancia Delta Integrale, nam tot 1993 deel aan races, won nog eens 5 wereldkampioenschappen en consolideerde de "Palmares" in de offroad-competities van het Italiaanse bedrijf. in veel esthetische details die hem gespierder maakten, zoals de vergrote spatborden en nieuwe luchtinlaten op de motorkap, zijn ook de technologie en de motor van de HF Integrale verbeterd. Zo zijn de prestaties van de 1995 cc turbomotor verhoogd naar 185 pk. In 1989 nam de Lancia Delta HF Integrale 16v deel aan de Sanremo Rally met een originele en opvallende “Rosso Corsa” kleurstelling. Bedacht door de "hoofdsponsor" van het raceteam en ontworpen door Giorgetto Giugiaro, geïnspireerd op de rallyauto's uit de jaren 60 en 70, zoals de Flavia en de Fulvia. Miki Biasion en Tiziano Siviero leidden de Delta “in het rood” naar de overwinning, waarmee Lancia's traditie en legendarische status in de wereld van het rallyrijden werden geconsolideerd.

Nu leverbaar via uw Italeri dealer!

 

Italeri MAN 26.321 Formel Six 1:24 0756S

MAN is een van de bekendste en bekendste fabrikanten van zware industriële en commerciële voertuigen in Europa. Gedurende haar lange industriële geschiedenis heeft het bedrijf veel technologische innovaties geïntroduceerd die maatstaven zijn geworden binnen de sector van zware transportvoertuigen. De MAN 26.321 was uitgerust met de 6-cilinder “Formule 6”-dieselmotor die destijds een voorloper was van de toepassing van geavanceerde technologie die het vermogen kon optimaliseren en het verbruik kon minimaliseren.

Zelfs het cabineontwerp werd bestudeerd en ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van moderne vrachtwagenchauffeurs, die zich steeds bewuster en aandachtiger werden voor het comfort aan boord en het gebruiksgemak van het voertuig. Daarnaast omvatten de ontwerpwijzigingen ook esthetische kenmerken zoals grote claxons, aerodynamische appendages en de karakteristieke spoiler op het dak van de cabine. In deze versie werd het frame versterkt om de adoptie en montage van vier achterwielen mogelijk te maken.

 

Italeri Spitfire Mk. VI 1:72 1307S

De Spitfire is zeker het bekendste en bekendste gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het vliegtuig won vele luchtgevechten in dit conflict en werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren dertig. 

Het onderging een voortdurende evolutie en verbetering van zijn aerodynamische eigenschappen, evenals zijn motor en bewapening, waardoor het bij talloze luchtmachten standhield tot na het verschijnen van de eerste jets.

 

Faller Actieset Klein Spoorwegdepot H0 190140


Goede zorg voor de locomotieven! De set voor de replica van een spoorwegdepot uit vervlogen tijden bevat een loods voor de locomotieven, een watertoren, een compressorhuis, een schraagkraan en twee zwenkbare waterkranen. Inhoud: locomotievenloods, watertoren, compressorhuis, schraagkraan, 2 zwenkbare waterkranen

Nu leverbaar via uw Faller dealer!

 

Faller Actieset Recreatiepark H0 190136


Wie kent het niet, het nostalgische openluchtzwembad in het dorp of de kleine stad? De entree met draaihek, kiosk en kassa, plus de kleedhokjes, het zwembad, openluchtdouches, ligbedden met parasols, een liefdevol ingerichte speelplaats met tafeltennistafels, diverse klimtoestellen, glijbaan en een uitgebreide midgetgolfbaan nodigen uit tot een zorgeloze zomerdag.

Inhoud: entree, zwembad, openluchtdouches, ligbedden, parasols, speeltuin, tafeltennistafels, minigolfbaan

 

Faller Actieset Station Feldkirchen H0 190137


Instappen a.u.b.! Deze stationset bevat een typisch landelijk treinstation met een mooie grijze stenen gevel en een gedeeltelijk overdekt perron, plus een opslagloods van twee verdiepingen met een laadperron en een klein spoorwachtershuisje met twee slagbomen voor het maken van een overweg.

Inhoud: spoorwegstation, opslagloods, spoorwachtershuisje, spoorwegovergang

 

Faller Actieset Zagerij H0 190138


Vakmanschap! Het open ontwerp van de zagerij en de houtopslag geven inzicht in het zagerijbedrijf. Het gastenverblijf nodigt met zijn overdekte houten terras uit voor een aangenaam verblijf. Een idyllisch ambachtshuis rondt de zagerijset af. 

Inhoud: houtzagerij, gastenverblijf, ambachtshuis, houtopslag

 

Faller Aktieset Alpendorp H0 190139


Alpenflair! Meerdelige gebouwen set in Alpen stijl met klassieke woningen, een gemetselde smederij met waterrad, een kleine hooischuur en als passende accessoire een akkerwagen, een handkar, ladders enz.

 

Faller Adventskalender figuurtjes H0 190028

In de aanloop naar Kerstmis is het tijd voor de adventskalender. Achter elk deurtje van dit kerst-juweeltje zit een van de populaire H0-miniatuurfiguren die elke modelbouwdecor zo kleurrijk en levendig maken. 24 vakjes

 

Faller Adventskalender figuurtjes N 272001

In de aanloop naar Kerstmis is het tijd voor de adventskalender. Achter elk deurtje van dit kerst-juweeltje zit een van de populaire N-miniatuurfiguren die elke modelbouwdecor zo kleurrijk en levendig maken. 24 vakjes

Nu leverbaar via uw Faller dealer!

 

Busch Laser-Cut-Lijm 7594


Professionele kwaliteit!! De lijm verbindt hout, karton, papier, piepschuim en nog veel meer en droogt transparant op.

Ideaal voor het samenstellen van bouwpakketten uit de juiste materialen, maar kan ook gebruikt worden in plaats van witte lijm voor alle verlijmingsdoeleinden. Met extra fijne doseertip. Kan weer gesloten worden met een draaisluiting. Bij grotere lijmoppervlakken kan de lijm ook met een kwast of spatel worden aangebracht. Oplosmiddelvrij. Je moet er echter niet je handen aan het asfalt plakken...

Nu leverbaar via uw Busch dealer!

 

Airfix Starter Set - Land Rover Series 1 Pick-Up 1:43 A55012

Hoekig en doelgericht, je zou niet verwachten dat een robuust en hardwerkend bedrijfsvoertuig de bewondering van de autowereld zou wekken, maar dat is precies wat de Land Rover-serie wist te doen.

De Land Rover, die in 1948 in productie ging, was een poging van de Rover Company om opnieuw de automarkt te betreden tijdens de bezuinigingen van de wereld na de Tweede Wereldoorlog, door een betaalbaar landbouw- en licht industrieel voertuig te produceren met een veelheid aan toepassingen.

De Land Rover is ontworpen met weinig rijcomfort in gedachten, maar was bedoeld om effectief te functioneren in de meest veeleisende situaties en verdiende al snel een reputatie op het gebied van bruikbaarheid en betrouwbaarheid.

De pick-upversie had een gesloten cabine en een open achter compartiment, dat kon worden gebruikt om alles van landbouwmachines tot vee over allerlei soorten terrein te vervoeren. Als u een zware autoklus heeft die gedaan moet worden, kunt u beter een beroep doen op de diensten van een Land Rover.

Nu leverbaar via uw Airfix dealer!

 

Duke Hawkins EAGLES ROCK: 48TH FIGHTER WING ENG. HC001


Het boek "Eagles Rock", het is een limited edition hardcover boek van 172 pagina's over de 48th Fighter Wing van de USAF, gebaseerd in RAF Lakenheath in het V.K. Het is een boek in formaat 278 mm B x 248 mm H en brengt een portret van de F-15 Eagle en F-15E Strike Eagle units die er actief waren/zijn. Het bevat 200 foto's en interviews met de verschillende commandanten van de squadrons die er vliegen. Dit zijn: 492nd FS Madhatters, 493rd FS Grim Reapers en 494th FS Panthers. 

 

Bekijk hier de Newsletter!

 

Nu te bestellen via uw Duke Hawkins dealer, de prijs van dit boek is 42,99 euro

 

New MiniArt Kits Available ✅ November 2023

37065 T-34/85 MOD. 1945. PLANT 112. INTERIOR KIT
38063 TEMPO E400  RAILWAY MAINTENANCE TRUCK WITH PERSONNEL 
38071 CALVADOS SELLERS
38073 BUTCHERS
48001 P-47D-25RE THUNDERBOLT. ADVANCED KIT
49013 TOOL SET

Binnenkort leverbaar via uw MiniArt dealer!

 

Scalextric Ford Capri MKIII - Spa 24hrs 1978 Winner 1/32 C4349


Tijdens de editie van 1978 van de 24 uur van Spa werd er een overwinning geboekt voor het Engels-Belgische duo Gordon Spice en Teddy Pilette. Als lid van een team van drie Capri's in de beroemde Belga-kleurstelling vocht het duo een racelange strijd met de BMW-teams en tal van andere Capri's om uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd te komen. Opnieuw een geweldig resultaat voor Gordon Spice Racing en voor de Capri.

Nu verkrijgbaar bij uw Scalextric dealer!

 

Scalextric Ford Escort MK1 - RAC Rally 1971 1/32 C4324


Het Embassy Hill Team eindigde als vierde en vijfde overall in de RAC Rally van 1971 en zette het uitstekende succes voort dat de Mk1 Escort eind jaren zestig en begin jaren zeventig had behaald in de rallysport. De Escort was een bedreven rallyauto, die gemakkelijk op losse oppervlakken kon drijven en was uitgerust met een reeks krachtige afstembare motoren.

Nog een uitstekende escort om aan je verzameling toe te voegen, wacht niet langer met het toevoegen van deze Scalextric-rally auto aan je collectie !

Nu verkrijgbaar bij uw Scalextric dealer!

 

Scalextric Rover SD1 - Frans supertoerisme uit 1985 1/32 C4416


In 1985 pakte Jean-Louis Schlesser met deze prachtig bestickerde Rover de kroon in de felbevochten Franse Supertourisme-serie. Ondanks hevige tegenstand bracht de legendarische Franse coureur de Rover tijdens talloze races naar de top en bewees hij dat het niet alleen een blikken top was waar in Groot-Brittannië rekening mee moest worden gehouden!

Nu verkrijgbaar bij uw Scalextric dealer!

 

Italeri FIAT 131 Abarth Rally OLIO FIAT 1/24 3667

De Fiat 131 Abarth is voortgekomen uit het oorspronkelijke tweedeurs sedanmodel. De ontwikkeling van Abarth bracht veel ingrepen met zich mee, zoals de toepassing van een lichter chassis, grotere wielspatborden, luchtinlaten op de motorkap en aan de zijkanten om het mechanische koelsysteem te optimaliseren. De Fiat 131 Abarth gebruikte een in de lengterichting geplaatste 4-cilindermotor vooraan met een lichtmetalen kop en 4 kleppen per cilinder.

De eerste productie begon in 1976, wat leidde tot deelname aan het Wereldkampioenschap Rally, waar het drie constructeurskampioenschappen, een FIA Drivers 'Cup en een rijderskampioenschap won. Hij nam deel aan internationale wedstrijden tot 1982, toen hij werd vervangen door auto's van het merk Lancia. Sommige van de carrosseriekleuren, geassocieerd met de sponsors uit die periode, zijn iconisch geworden in de geschiedenis van "off-road" autoraces.

Nu verkrijgbaar bij uw Italeri dealer!

 

 

Hasegawa Leyton House Lola T90-50 Japan F3000 1991 1/24 20643


Plastic modelbouwpakket van een Japanse Formule F3000-racewagen met 91 onderdelen. Stickers van het All Japan F3000 Championship uit 1991, Layton House Team, nr. 16 / Masanori Sekiya. Inbouwlengte 170,5 mm / breedte 85 mm

Nu verkrijgbaar bij uw Hasegawa dealer!

 

Hasegawa Porsche 962C 1986 Supercup Nürburgring winner 1/24 20644


Plastic modelbouwpakket van een Duitse Groep C-racewagen met 59 onderdelen. Stickers 1986 Supercup Eifel Race Nürburgring, Team Porsche nr. 1, Hans-Joachim Stuck. Bouwlengte 200 mm / breedte 83 mm.

Nu verkrijgbaar bij uw Hasegawa dealer!

 

Faller Oude Kolenmijn 1/87 191793

Model van een kolenmijn in houtbouw met meerdere be- en ontladingsmogelijkheden. 420x370x190mm

Dit bouwpakket bevat: 93 onderdelen in 4 kleuren, raamfolie en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen FALLER EXPERT kunststoflijm.

Nu verkrijgbaar bij uw Faller dealer!

 

Faller Windmolen Bertha 1/87 191792

Bovenkruier molen met achthoekige onderbouw naar het voorbeeld in Süddorf op het Waddeneiland Amrum. De wieken kunnen met de Synchroon-inbouwmotor, Art. 180629 (niet inbegrepen) worden aangedreven.

Dit bouwpakket bevat: 75 onderdelen in 5 kleuren, raamfolie, 1 masker en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen FALLER EXPERT kunststoflijm.

Nu verkrijgbaar bij uw Faller dealer!

 

Busch Auto Mercedes G 90 FW Bundeswehr 1990 1/87 51439


Nee, het Bundeswehr-brandweervoertuig is uiteraard niet in olijfgroen of een andere camouflagekleur. Bovendien is hij net als alle andere brandweerauto's uitgevoerd in de opvallende RAL 3000-tint. Naast de gebruikelijke zwaailichten is hij ook voorzien van een extra luidspreker. Een bijzonder hoogtepunt van het model is het reservewiel in een speciale houder op het dak.

Nu verkrijgbaar bij uw Busch dealer!

 

Busch Auto Trabant P601 Limo Monstertruck 1985 1/87 53110


Verwaand!!! Een absoluut originele ombouw van een Trabbi. De eigenaar van de P601 maakt duidelijk dat een Trabbi ook andere voertuigen kan ‘platmaken’. Uiteindelijk kan een dergelijke ombouw bij elk voertuig worden uitgevoerd, omdat alleen de carrosserie van het betreffende voertuigtype de vorm geeft. Ook bij andere modeltypen zouden de originele motoren het enorme chassis niet kunnen aandrijven.

Nu verkrijgbaar bij uw Busch dealer!

 

Airfix North American P-51D Mustang 1/72 A01004B

De Noord-Amerikaanse P51 Mustang wordt gezien als een van de iconische Amerikaanse gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Ontworpen volgens een RAF-specificatie, werd de Mustang getransformeerd zodra de Rolls Royce Merlin-motor was geïnstalleerd.

Zijn grote bereik en uitstekende vuurkracht maakten het tot een uitstekende escortejager, die de bommenwerpers tot aan Berlijn en terug kon beschermen. Na de oorlog zag de P51 dienst in Korea en werd tot begin jaren tachtig door een aantal luchtwapens gebruikt.

Nu verkrijgbaar bij uw Airfix dealer!

 

Airfix Supermarine Seafire F.XVII A06102A

Zet je schrap voor een heimelijk bewaakte FAA-onthulling! Een meesterwerk van de lucht, en nu uw Airfix-werkbank, de Supermarine Seafire keert na tien jaar afwezigheid terug in ons assortiment.

De XVII was de eerste van de Seafire-varianten met een ingekorte romp aan de achterkant en een opvallende luifel in traanstijl. Het vliegtuig kon een zwaardere wapenlading vervoeren dankzij de versterkte constructie, met zowel brandstoftanks als raketten onder de vleugels. Dit vliegtuig vloog in de frontlinie tot begin jaren vijftig, toen het werd gedegradeerd tot trainingstaken.

Dit meesterwerk, het antwoord van de marine op de immer populaire Spitfire, verbaasde de wereld met zijn ongeëvenaarde prestaties onder de meest veeleisende omstandigheden. Het opereerde moeiteloos vanaf vliegdekschepen, waardoor het een formidabele aanwezigheid was over land en zee. Dankzij de opvouwbare vleugels kon het snel opstijgen en landen op de dekken van marineschepen, waardoor zijn bereik en invloed over de oceaan werd vergroot.

Nu verkrijgbaar bij uw Airfix dealer!

 

New MiniArt Kits Available ✅ Oktober 2023


35385 StuH 42 Ausf. G MID PROD. JUL-OCT 1943
35436 G-518 US 1T CARGO TRAILER "BEN HUR"
38070 MEN WITH WOODEN BARRELS
38076 CHEESE SELLERS
48009 P-47D-25RE THUNDERBOLT. BASIC KIT
49014 WOODEN BARRELS

 

LEGRAND Mercedes-Benz 1 SLR Uhlenhaut Coupé 1/8

Beste Modelbouwers, 

De voorpret voor de ultieme supersportwagen en sinds mei 2022 het "meest waardevolle voertuig uit de autogeschiedenis" 
(veilingwaarde 135 miljoen euro) neemt nog steeds toe! 
Met de Mercedes-Benz 1 SLR Uhlenhaut Coupé produceert LEGRAND een van de spannendste sportwagens aller tijden als bouwpakket op een Kingsize schaal van 1/8. 
Met meer dan 900 hoogwaardige componenten die wachten om te worden geassembleerd volgens gedetailleerde bouwinstructies. Veel onderdelen, waaronder de carrosserie, het chassis, het buisvormige ruimteframe en de motor, zijn gemaakt van metaal en zijn vastgeschroefd en aangesloten. Alle onderdelen zijn al geschilderd. 
De MB 300 SLR is een legende en een must voor alle Mercedes- en modelbouwfans! 

Afmetingen model LxBxH mm: 540 x 200 x 150, 
Netto gewicht: ca. 7 kg. 
Afmetingen verpakking (incl. buitendoos): LxBxH 780x600x310 mm, 
Brutogewicht ca. 10 kg. 

Opleverdatum begin december 2023!

Hier is de gloednieuwe, officiële LEGRAND 1/8 3D promo video om te bekijken, 
te genieten en te delen voor uw klanten :-)

De winddeflector met luchthap op de motorkap die in deze video wordt getoond, 
is optioneel, d.w.z. het kan, maar hoeft niet te worden geïnstalleerd.

 

Pocher HK119 Lamborghini Aventador LP 700-4 Giallo Orion


De Lamborghini Aventador is het ultieme statussymbool. In een opvallende tint van Giallo Orion zal dit opvallende supercarmodel op schaal 1:8 het mooiste op uw displayplank zijn – als u het eenmaal in elkaar hebt gezet! Dit model wordt verwacht in het najaar van 2023. Dit is jouw kans om een ​​van de meest herkenbare supercars ooit te bouwen. Lamborghini vernoemde de Aventador naar een beroemde bekroonde vechtstier die met zijn ongelooflijke moed tot de verbeelding van Ferruccio Lamborghini sprak. Met een vorm en functionaliteit geïnspireerd op de F-117 Stealth straaljager, doet deze auto alles behalve vliegen. Dankzij de lage, wigvorm en de schuine voorruit neemt de Aventador heel weinig ruimte in beslag, maar toch lijken elegantie, decadentie en kracht uit elke bevestiging te sijpelen, zelfs als deze wordt verkleind tot een 1:8-kit.

Bereid je voor op meer dan 20 uur bouwplezier. De gegoten carrosserie, echte rubberen banden en plastic details van deze Lamborghini Aventador zijn allemaal vooraf versierd, dus je hoeft alleen nog maar die 794 onderdelen te nemen en ze in elkaar te zetten! Het iconische felgeel van Gaillo Orion zorgt voor de meest opvallende afwerking. Elk detail van de originele auto is natuurgetrouw weergegeven, met de kenmerkende schaardeuren en verborgen deurgrepen, Y-vormige dagrijverlichting en zelfs de nuances van de machtige V12-motor.

Dit model is 60 cm lang, 29 cm breed en 15 cm hoog en zou in het midden van elk display moeten staan.

Aan de binnenkant bevinden zich knoppen en schakelaars van militaire kwaliteit, waaronder een kleine rode opklapschakelaar boven de aan / uit-knop. Tel daar de acceleratie van 0-100 km/u in 2,9 seconden bij op en het ontwerp van de duwstangophanging in F1-stijl, en je hebt een supercar die een enorm vermogen kan leveren en met gemak een topsnelheid van 350 km/u haalt. Lamborghini maakte ongeveer 750 exemplaren per jaar van deze zeer gewilde auto, wat bijdroeg aan het luxueuze, exclusieve karakter ervan. Het werd enkele weken vóór de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II vrijgegeven in een geniale marketingactie die al dan niet opzettelijk was. De productie eindigde in 2022, maar we brengen hem terug in de vorm van een 1.8-schaalmodel, waardoor dit de enige nieuwe Lamborghini Aventador is die in 2023 via uw dealer te verkrijgen is!

 

New MiniArt Kits Available ✅ September 2023

38074 BAKERS
35405 U.S. ARMY G7105 4x4 1,5 t PANEL DELIVERY TRUCK
49012 FIELD WORKSHOP
38068 MILKMEN
35458 G-527 250GAL WATER TRAILER “WATER BUFFALO”  
38072 LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP 170V WITH CANVAS

Binnenkort verkrijgbaar via uw dealer!

 

Lima Supplementary set ICE 1 "Interlaken" of the DB AG, epoch V-VI 1:87 HL4676


3 stuks. Aanvullingsset ICE 1 serie 401 van de DB AG in wit/rode kleurstelling, bestaande uit 1 x restauratiewagen en 2 x 2e klas rijtuigen, Tz 181 "Interlaken", tijdperk V-VI LIM-HL4676

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Italeri Jaguar T.2 R.A.F. Trainer 1:72 1470

Het Jaguar-grond aanvalsvliegtuig ontstond in de jaren zestig uit een samenwerkingsproject tussen de Franse en Britse luchtvaartindustrie en werd tot het einde van het midden van de jaren 2000 door de Royal Air Force geëxploiteerd, waarmee het blijk gaf van een buitengewone levensduur en operationele efficiëntie. Zijn twee turbostraalmotoren waren in staat om Mach 1.6 te bereiken en ook te overtreffen. Het is ingezet op tal van en vaak zeer complexe missies in operationele theaters, waaronder de Balkan en Irak. De T2 tweezits trainer versie is ontwikkeld voor operationele conversie van Britse RAF-piloten. Het was ook in staat in zijn secundaire rol van grondaanval en ondersteuningsmissies, maar in tegenstelling tot de eenzits versie was het bewapend met een enkel 30 mm Aden-kanon. Figuur niet inbegrepen!. ITA1470S

Nu verkrijgbaar via uw modelbouw dealer!

 

Italeri Macchi MC.202 Folgore 1:32 2518

Supergedetailleerde cockpit met 3D-emblemen - Fijn gedetailleerde  motor- en neuskanonruimte - Gedetailleerd landingsgestel met  optionele putdeksels - PE-onderdelen voor motor, kleppen,  cockpit en algemene details - Realistische paneellijnen  en klinknagels - Beweegbare vleugels en staartrolroeren - Open of  gesloten kleppen - Twee soorten staartrolroeren - Super-stickervel  voor 8 versies - Realistische rookringen-stickers met toepassingsgids - Gekleurde schilder- en stickergids. Figuur niet inbegrepen!

De introductie van de Macchi MC 202 Folgore was een belangrijke ontwikkeling voor de jachtsquadrons van het Italiaanse Regia Aeronautica. Stijlvol ontworpen vanuit een aerodynamisch perspectief, hij was uitgerust met de krachtige Duitse DB 601-motor die onder licentie werd geproduceerd door de Italiaanse luchtvaartindustrie. De motor en de algehele luchtvaartprestaties van het vliegtuig voorzagen de Regia Aeronautica van een jager die in staat was om geallieerde jagers actief aan te vallen. De vliegprestaties vergeleken met de vorige generatie gevechtsvliegtuigen uitgerust met stermotoren, zoals de Fiat G-50 en de Macchi Mc-200, waren namelijk veel beter. Wendbaar en snel (hij kon 600 km/u halen), was in de vroege versies bewapend met twee 12,7 mm Breda-SAFAT machinegeweren in de neus. ITA2518S

Nu verkrijgbaar via uw modelbouw dealer!

 

Italeri Opel Blitz Classic 1:24 3960

Het project Opel Blitz is opgezet met als doel een robuuste en betrouwbare bedrijfswagen in massa te produceren die voor verschillende toepassingen en taken kan worden gebruikt. Begin jaren dertig begon Opel in zijn fabriek in Rüsselsheim met de productie van de vroege vrachtwagens, gebaseerd op een typisch Amerikaanse 'lay-out'. Dit was een succesverhaal dat in de loop van de tijd evolueerde en doorging tot het midden van de jaren zeventig. De stevige structurele kenmerken van de Opel Blitz werden opgemerkt door de Wehrmacht en vervolgens door hen ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, zowel in de 4x2- als in de 4x4-versie. Zijn rol in oorlogstijd zou echter later worden overschaduwd door het grote commerciële succes als civiel voertuig. Tijdens de wederopbouwperiode na de oorlog was de Opel Blitz onmisbaar voor het herstel van Duitsland en werd hij gebruikt door kooplieden, ambachtslieden, industriëlen en vele anderen om het land weer op te bouwen. ITA3960S

Nu verkrijgbaar via uw modelbouw dealer!

 

Faller 20' Container ONE, set 5 stuks 1:87 182052


Set van 5 stuks met 20' Container bouwpakketten. Twee modellen met digitaal geprinte labeling van de onderneming ONE. Kleuren: 3 x wit, 2 x magenta. 68x28x30mm FA182052

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Faller 20' Container, set 5 stuks 1:87 182051


Set van 5 stuks met 20' Container bouwpakketten. Twee modellen met digitale labeling van de ondernemingen HAMBURG SÜD en EVERGREEN. Kleuren: 3 x rood, 2 x groen. 68x28x30mm FA182051

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Faller 40' Container, set 5 stuks 1:87 182151


Set van 5 stuks met 40' Container bouwpakketten. Twee modellen met digitale labeling van de onderneming CHINA SHIPPING en P&O. Kleuren: 3 x groen, 2 x blauw. 140x28x30mm FA182151

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Faller 40' Container, set 5 stuks 1:87 182152


Set van 5 stuks met 40' Container bouwpakketten. Twee modellen met digitaal geprinte labeling van de onderneming ONE. Kleuren: 3 x Wit, 2 x Magenta. 140x28x30mm FA182152

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Faller Stadsvilla 1:87 130646

Met de charme van de eeuwwisseling. Prachtige villa met aangebouwde toren, overdekte zuilenentree, twee balkons, sierlijke gevelelementen en siervakwerk in de boven verdiepingen. 186x176x254mm FA130646

Nu verkrijgbaar via uw modelspoor dealer!

 

Dragon Flakpanzer IV (3cm) 'Kugelblitz' (Smart Kit) 1:35 6889


Meer dan twee decennia geleden bood Dragon een 1/35 kit aan van de Duitse Flakpanzer IV, een voertuig met de bijnaam Kugelblitz. Het bleek een van Dragon's kenmerkende kits te zijn, en het bereikte een legendarische status in de begindagen van het bedrijf. Dat is lang geleden, dus het wordt tijd dat de legende herboren wordt! Dit is precies wat Dragon heeft gedaan met een gloednieuwe kit van de Kügelblitz die is gebouwd volgens hedendaagse normen. Er werd ooit gedacht dat de Kugelblitz nooit een gevecht heeft gezien, maar het is nu bekend dat er een heeft gevochten in de buurt van Spichra, Thüringen, nadat het daar in 1999 was opgegraven. Voor de vreugde van modelbouwers heeft Dragon een fantastisch plastic op schaal 1/35 geproduceerd bouwpakket van de Flakpanzer IV Kügelblitz. Inderdaad, het heeft absoluut geen relatie met de oude kit. In plaats van, het maakt verstandig gebruik van nieuwe componenten uit Dragon's vernieuwde Panzer IV-reeks. Om deze Flakpanzer IV-variant te maken, wordt hij ook geleverd met een volledig nieuwe bovenromp en een gloednieuwe koepel die 360° kan draaien. De koepel ziet er nogal futuristisch uit en creëert een innovatief ogend Duits gevechtsvoertuig. DRA6889

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Busch Auto Renault 4 CV Cabrio 1:87, Groen 46570, Roodbruin 46573, Beige 46575

Het Busch-model in 1:87 is gebaseerd op de versie uit 1958. De verschillen tussen de 58 en 46 serie zitten hem in het ontwerp van de koeler. De radiatoren van de eerste voertuigen waren versierd met zes verchroomde sierlijsten, die enkele jaren later werden teruggebracht tot slechts drie sierlijsten. In 1954 verscheen het eerste model met drie radiator strips en een rond embleem, dat vier jaar later veranderde in het bekende ruitvormige Renault-logo. Vanaf oktober 1949, gepresenteerd op de Autosalon van Parijs Renault 4CV Décopotable (converteerbare sedan) werden 71.068 voertuigen geproduceerd tot het einde van de productie in 1957.

Het model maakt indruk met de exacte replica van de vorm, scherpe contouren en verschillende chromen onderdelen. Opvallend is de superfijne, verchroomde radiator.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Arnold SVG 4-axle postal van ex Post-mr-a, red livery with black chassis, ep. V 1:120 HN4428


Dit rode Coca-Cola Arnold model is nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Airfix QUICKBUILD London Taxi LEVC TX J6051

's Werelds meest iconische personenauto. De direct herkenbare zwarte cabine heeft zijn grootste transformatie in 70 jaar ondergaan. Nu als de groene, elektrisch aangedreven TX-taxi.

Deze opvallende nieuwe modelsets zijn steen voor steen zorgvuldig ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar door het bouwproces te begeleiden terwijl ze iconen van de hoofdstad bouwen, zonder lijm!

De nieuwe London Taxi bevat 45 onderdelen, bewegende wielen en stickers – en beide bevatten gedetailleerde interieurs, waarbij voertuigen worden nagebootst die net zo herkenbaar zijn voor kinderen als voor volwassenen. AFJ6051

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix QUICKBUILD McLaren P1 – White J6028

De McLaren F1 herdefinieerde het concept van de supercar toen deze in 1993 werd gelanceerd. Zijn spirituele opvolger, de P1™, zou 20 jaar later hetzelfde doen. Zelfs twee decennia nadat hij voor het eerst verscheen, lijkt de McLaren F1 zijn tijd nog steeds vooruit. Hij combineerde buitengewone snelheid met dagelijkse bruikbaarheid op een manier die geen enkele andere hedendaagse supercar kon. De McLaren P1™ is op en top zijn rechtmatige opvolger. Terwijl krantenkoppen het geweldig vonden dat de McLaren F1 de snelste productieauto ter wereld was – met een record van 390,1 km/u – was zijn grootste nalatenschap zijn technische innovatie. Het was de eerste straatauto die werd gebouwd rond een kuip van koolstofvezel, een technologie die door McLaren is ontwikkeld in de Formule 1 en die de kern vormt van al onze huidige modellen. De best uitziende auto's zijn degenen met echte inhoud en stijl. De P1™ is een prachtig staaltje autodesign, maar je zult er geen onnodige ornamenten of frivole stijlkenmerken op aantreffen. Elk oppervlak is ontworpen om te werken, elk onderdeel kreeg dezelfde aerodynamische aandacht alsof het onderdeel was van een vliegtuig of een Formule 1™-auto. AFJ6028

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix QUICKBUILD McLaren Speedtail J6052

Een pure samensmelting van wetenschap en kunst in automobielvorm. De Speedtail is McLaren's allereerste Hyper-GT en de meest aerodynamisch efficiënte hypercar ooit, waarmee het de snelste McLaren tot nu toe is. De McLaren Speedtail verenigt ongekende niveaus van innovatie en elegantie om een ​​nieuwe maatstaf in autodesign te creëren, en biedt eigenaars buitengewone mogelijkheden voor op maat gemaakte personalisatie. Slechts 12,8 seconden, dat is alles wat de Speedtail nodig heeft om vanuit stilstand de 300 km/u te bereiken. Dit is de snelste acceleratie die tot nu toe door een McLaren is geleverd. Maar de Speedtail is een auto die steeds verder gaat. Blijf accelereren en de auto zal zijn duizelingwekkende topsnelheid van 403 km/u (250 mph) bereiken – hoger dan welke McLaren ooit heeft gemaakt. Zelfs de McLaren F1 overtreffen. Het is het gecombineerde resultaat van een verbluffend aerodynamisch ontwerp. AFJ6052

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix Blackburn Buccaneer S.2B GULF WAR 1:72 A06022A


Tijdens RAF-luchtoperaties in de Golfoorlog van 1991 leidde de effectiviteit van de Iraakse luchtafweer ertoe dat Tornado- en Jaguar-aanvalsmissies op grotere hoogten moesten worden gevlogen, waardoor hun effectiviteit afnam.

Ze hadden de steun nodig van de verouderde Blackburn Buccaneer-jets van de RAF met hun 'Pave Spike'-laseraanduidingsapparatuur om 'slimme' munitie effectief af te leveren, het enige probleem was dat deze vliegtuigen terug waren op hun thuisbasis in Schotland.

De race was begonnen om twaalf Buccaneers in nieuw aangebrachte 'Desert Camouflage' en hun laseraanduidingsapparatuur voor te bereiden en naar de Perzische Golf te vliegen en binnen slechts enkele dagen waren de titelloze 'Sky Pirates' onderweg. (Re-introduction) AF06022A

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix de Havilland Vampire FB.5/FB.9 1:48 A06108


Hoewel historisch in de schaduw van de Gloster Meteor, was de de Havilland Vampire misschien wel de tweede straaljager die in dienst van de Royal Air Force kwam, maar was op zichzelf al een enorm belangrijk vliegtuig.

De Vampire, het eerste RAF-vliegtuig met een snelheid van meer dan 500 mph, was ook het eerste eenmotorige straalvliegtuig dat de Atlantische Oceaan overstak en markeerde het als een van de belangrijkste van 's werelds eerste jets.

De FB.5 jachtbommenwerper was de belangrijkste variant van het vliegtuig met 1123 gebouwde vliegtuigen en 930 in dienst bij de Royal Air Force - degenen die bestemd waren voor dienst in het buitenland werden aangeduid als FB.9 en hadden airconditioning in de cockpit. AF06108

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix Folland Gnat T.1 1:72 A02105


De kleine Folland Gnat werd oorspronkelijk ontwikkeld als een lichte en betaalbare straaljager, maar werd later op grote schaal gebruikt door de Royal Air Force als een geavanceerd, snel trainingsvliegtuig. De Gnat, die in 1959 in dienst trad bij de RAF, was verantwoordelijk voor het opleiden van vele honderden toekomstige snelle straaljagerpiloten tijdens zijn 20-jarige dienstcarrière. (Re-introduction) AF02105

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Lemke Sommer 2023

Lemke's Zomer noviteiten!


De zomer komt eraan, alle nieuwe artikelen en actuele informatie vindt u nu in de Lemke zomercatalogus 2023. De merkenwereld van Lemke wacht op u! Bestel de catalogus nu via uw dealer of download deze hier!

 

New MiniArt Kits Available ✅ July 2023


24010 GERMAN TRACTOR D8506 WITH ROOF
35346 Pz.Kpfw.IV Ausf. H Nibelungenwerk Late Prod. Sep-Oct 1943
35399 U.S. TANK CREW NW EUROPE. SPECIAL EDITION
35655 CZECHOSLOVAKIAN TRAFFIC SIGNS 1930-40’s
38052 WAITERS
38057 TEMPO A400 LIEFERWAGEN. MILK DELIVERY VAN
49010 PLASTIC BARRELS & CANS

 

MiniArt German Soldiers in Café 35396 1:35

MiniArt brengt ons een modelbouwpakket van vier Duitse soldatenfiguren die ontspannen met een drankje in een café, plus twee tafels en vier stoelen. Ongeverfd en ongemonteerd. Bestel de jouwe vandaag nog!

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Zvezda German 120-mm mortar 42 with trailer and crew 3583 1:35


Overtuigd van het hoge rendement van het Sovjet 120 mm mortiervuur, ontwikkelden de Duitsers hun 120 mm mortier op basis van documentatie die was buitgemaakt bij een van de verdedigingsbedrijven van Kharkov. De mortel werd in 1943 door de Wehrmacht geadopteerd onder de aanduiding "sGrW42" - zware mortier van het monster uit 1942. De mortier werd met succes gebruikt tot de laatste dagen van de oorlog.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Pola Marktfontein 333154 1:22,5

Handbeschilderde fontein in de vorm van een achthoekige marktfontein met centrale zuil in en vier stralen. Het bouwpakket bestaat uit een materiaalmix van hars en kunststof. Met de meegeleverde, zeer stille, waterpomp stroomt er continu water uit de fontein. Een voeding is niet inbegrepen in het bouwpakket. De pomp wordt aangesloten op 5-12 V gelijkspanning.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

 

BEEMAX Lotus 99T 1987 Monaco GP Winner BX12001 1:12


Beemax brengt ons een modelkit op schaal 1/12 van de Lotus 99T uit 1987, in de specificaties van de auto die door Ayrton Senna naar de overwinning werd gereden in de Grand Prix van Monaco in 1987! Deze kit is gereproduceerd met de medewerking van Classic Team Lotus, verwijzend naar daadwerkelijke voertuigmaterialen en documenten uit die tijd. Van de monocoque tot de voor- en achterwielophanging tot de krachtige V6 twin-turbomotor, u zult alle aspecten van deze machtige machine kunnen bewonderen! De kap kan na voltooiing ook worden verwijderd. Je zult het geweldig vinden om deze opmerkelijke kit in je collectie te hebben - bestel de jouwe vandaag nog!

Binnenkort leverbaar via uw dealer!

 

Kato 4-8-8-4 Big Boy with Oil Tender - Standard DC - Union Pacific #1264014 1:160

De Big Boys begaven zich als betrouwbare werkpaarden over de rails totdat de laatste motor in 1959 buiten dienst werd gesteld, met acht motoren die in 2022 in musea of ​​als tentoonstellingen overleefden. Hoewel de meeste overlevenden statische tentoonstellingsstukken zijn, werd # 4014 in 2014 opnieuw gekocht door de Union Pacific en herbouwd in een proces van vijf jaar, waardoor het weer in gebruik werd genomen als de grootste, krachtigste stoomlocomotief ter wereld, toerend in 2019 en opnieuw in 2021 om de geschiedenis van de Amerikaanse transcontinentale spoorwegen en de toewijding van de Union Pacific om haar geschiedenis te behouden te vieren.

De 4-8-8-4 Big Boy is een geheel nieuw en uniek ontwerp van elke eerdere stoommachine, waarbij twee kernloze motoren in dubbele gelede metalen mechanismen worden gebruikt om de in totaal 16 aangedreven wielen aan te drijven. Dankzij het gearticuleerde ontwerp, net als de echte motor, kunnen de twee sets aandrijfwielen onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor de motor 11 radiusbochten kan navigeren, waardoor de locomotief kan rijden met Kato's andere grootschalige motoren zoals de FEF-3 en GS-4. De motor heeft ook een pick-up van zowel de aandrijfsecties als de tender voor maximale elektrische dekking en betrouwbaarheid, en is volledig klaar om te draaien, ongeacht welke variant u koopt, met alle details passend en klaar om uit de doos te gaan. Deze standaard DC-versie is voorzien van een lichtregelkaart die kan worden verwisseld voor een DCC-decoder wanneer u klaar (apart verkrijgbaar). Deze Union Pacific 4-8-8-4 Big Boy is er een van velen Kato N-schaal locomotieven.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Kato GE ES44AC GEVO - Standard DC -- Florida East Coast #805 (red, yellow, black) #1768947 1:160

Deze Kato GE ES44AC is gebaseerd op eenheden die sinds 2003 van kust tot kust in dienst zijn. Deze standaard gelijkstroomlocomotief heeft een vijfpolige motor met dubbele vliegwielen, directionele LED-koplampen, zeer gedetailleerde carrosserie, wielprofielen voor gebruik op Code 55 en grotere rails , geweldige decoratie en Kato knokkelkoppelingen. Het kan worden geconverteerd naar DCC-werking door het verlichtingsbord te vervangen door een DCC-decoder naar keuze (apart verkrijgbaar). De GE ES44AC zal zich thuis voelen aan het hoofdeinde van uw spoorwegen uit de jaren 2000 en later voor vrachtvervoer.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Italeri F-16 Cockpit 2990 1:12


De F-16 Fighting Falcon, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf General Dynamics sinds eind jaren '70, is een echt icoon van de militaire luchtvaartgeschiedenis. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld, volgens de behoefte van de Amerikaanse luchtmacht, om een ​​moderne en effectieve dagjager met eenzits luchtoverwicht te bieden. Het project is echter geleidelijk geëvolueerd en heeft geleid tot een multifunctioneel vliegtuig voor alle weersomstandigheden dat in staat is om een ​​buitengewone operationele flexibiliteit te hebben. De F-16 wordt gekenmerkt door een origineel ontwerp dat gemakkelijk te herkennen is aan de frameloze bellenluifel, die een uitstekend zicht voor de piloot garandeert. De F-16 nam innovatieve oplossingen over, zoals de aan de zijkant gemonteerde stuurknuppel, het "fly-by-wire" besturingssysteem en moderne avionica om de vlieg- en gevechtsprestaties te verbeteren.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Italeri Freightliner Heavy Dumper Truck 3783 1:24


Het gerenommeerde in Portland gevestigde bedrijf "Freightliner Trucks", dat actief is in de sector van industriële voertuigen en eigendom is van de automobielgigant Daimler, staat vooral bekend als een van de belangrijkste fabrikanten van vrachtwagens die worden gebruikt voor vervoer over de weg. Het is echter ook belangrijk om de veelzijdigheid en het succes in de loop van de tijd te erkennen van die Freightliners die waren toegewijd aan "zware taken". Sterker nog, de marktvraag naar "steengroeve- en bouwvoertuigen" groeide eind jaren zeventig en begin jaren tachtig sterk, wat vervolgens gevolgen had voor de productievolumes van de belangrijkste fabrikanten van vrachtwagens en zware voertuigen. De ontwerpers van Freightliner hebben gewerkt aan de meest geschikte technische oplossingen om aan de behoeften van de bouwmarkt te voldoen, namelijk versterkt chassis en achterassen voor een groter laadvermogen.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Italeri M1A1 Abrams 6596 1:35


De 3e generatie Amerikaanse gevechtstank, de M1 Abrams, vormt de ruggengraat van de pantserdivisies van het Amerikaanse leger en het Amerikaanse Korps Mariniers. De Abrams wordt gekenmerkt door zijn zware bepantsering (het is een van de zwaarste gevechtsvoertuigen ter wereld), en ook door zijn krachtige multifuel-turbinemotor. De tank kwam begin jaren 80 voor het eerst in dienst ter vervanging van de verouderde M-60. Het herbergt een geavanceerd geautomatiseerd vuur- en controlesysteem binnen zijn moderne gepantserde romp. De Abrams biedt meer bescherming voor de bemanning dan veel van zijn voorgangers, met name door het ontwerp van de aparte en zwaar beveiligde munitieopslagruimte in het hoofdgedeelte van de tank. Het was aanvankelijk bewapend met een 105 mm kanon dat moet worden bijgewerkt en vervangen door een moderner en krachtiger 120 mm kanon met gladde loop. De Abrams is op grote schaal en met succes ingezet in operationele dienst in verschillende oorlogsgebieden, waaronder recente conflicten in het Midden-Oosten en Afghanistan.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Faller 12 stokbonen 181291 1:87

12 stokbonen ter decoratie mooi voor in de tuin of in een kas.

 

Faller Bloemen in de voortuin 181289 1:87

Set met diverse bloemen ter decoratie in een (voor)tuin, bakken of perkje

 

Faller Buxus set 181290 1:87

Set met Buxus ter decoratie in verschillende figuren, mooi voor in de tuin!

 

Italeri A-4 E/F/G Skyhawk 1:48 2826


De Douglas A-4 Skyhawk werd ontwikkeld in de jaren 50 en was een van de meest populaire lichte aanvalsvliegtuigen in de luchtvaartgeschiedenis. Het kleine en compacte formaat maakte hem zeer wendbaar en ideaal voor gebruik op vliegdekschepen. Het werd gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp, met de kenmerkende lage deltavleugels en kleine luchtinlaten aan de zijkant, maar uiterst functioneel voor operationeel gebruik. Met de invoering van de Pratt & Whitney J52-turbostraalmotor kon de Skyhawk 1.170 km/u halen. Gewapend met twee 20 mm kanonnen, kon het een dodelijke offensieve lading dragen, bestaande uit lucht-luchtraketten, lucht-grondraketten, raketten en vrije-valbommen. Dankzij zijn operationele kenmerken was de A-4 een aanzienlijk commercieel succes.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Italeri Carro Armato P40 Italian Heavy Tank 1:35 6599


De eerste jaren van WO II benadrukten de tekortkomingen van Italiaanse middelgrote tanks in de moderne oorlogsvoering, die nu werd gekenmerkt door botsingen tussen zwaarbewapende en zwaar gepantserde tanks, en ook door het gebruik van effectievere en dodelijkere antitankwapens. Na een gedetailleerde analyse van Duitse en oorlogstijd tegenstanders Britse en Sovjet militaire voertuigen, werd een 26 ton zware tank gemaakt. Deze nieuwe tank, die in de loop van de tijd verschillende ontwerpwijzigingen onderging, bevatte modernere kenmerken zoals hellende frontplaten, een krachtigere en beter presterende dieselmotor van 420 pk en een geschiktere hoofdbewapening, het 75/34 Ansaldo-kanon. De P26/40, zoals hij voor altijd bekend zou blijven, behield helaas enkele verouderde kenmerken die kenmerkend waren voor de Italiaanse productie van pantservoertuigen vanaf het midden van de jaren dertig.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Kato GE ES44AC GEVO - Florida East Coast #805 1768947 1:160

Dit Kato model GE ES44AC is gebaseerd op eenheden die sinds 2003 van kust tot kust in dienst zijn. Deze standaard gelijkstroomlocomotief heeft een vijfpolige motor met dubbele vliegwielen, directionele LED-koplampen, zeer gedetailleerde carrosserie, wielprofielen voor gebruik op Code 55 en grotere rails , geweldige decoratie en Kato knokkelkoppelingen. Het kan worden geconverteerd naar DCC-werking door het verlichtingsbord te vervangen door een DCC-decoder naar keuze (apart verkrijgbaar). De GE ES44AC zal zich thuis voelen aan het hoofdeinde van uw spoorwegen uit de jaren 2000 en later voor vrachtvervoer.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

New MiniArt Kits Available ✅ June 2023


35357 StuG III Ausf. G DEC 1944 - MAR 1945 MIAG PROD. INTERIOR KIT
35366 GERMAN SOLDIERS WITH FUEL DRUMS. SPECIAL EDITION
35370 GERMAN TANK RIDERS. WINTER UNIFORM 1944-45
35651 WOODEN CRATES
38064 1,5t 4x4 G506 CARGO TRUCK
38065 LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP 170V. FURNITURE TRANSPORT CAR
49008 CABLE SPOOLS
49009 MODERN OIL DRUMS 200L

 

Busch Auto catalogus 2023/2024 49993

In de Busch Auto Catalogus vind u een overzicht het bestaande assortiment met de aanvulling van de noviteiten. Het is leuk om een ​​speciale hobby te hebben, een hobby die behapbaar is en vooral deze dingen moeten betaalbaar blijven. Busch-automodellen verschijnen elk jaar in verschillende varianten en in beheersbare aantallen, die de modelmarkt niet overspoelen en het mag u als verzamelaar niet overweldigen. Maar misschien is het ook de diversiteit en het creatief ontwerp van de 1:87 miniaturen die opvallen. Succes leiden en tegelijkertijd nieuwe wegen openen - er is weer een stap in de ontwikkeling gezet. Niet alleen wij blijven onze eigen normen verhogen, u doet dat ook, geniet ervan en krijg een betere en hogere kwaliteit. Misschien heb jij dat ook al gemerkt dat onze prints steeds gedetailleerder en spectaculairder worden!

Alle automodellen vindt u in deze Busch Auto Catalogus 2023/2024 [klik hier]

 

Busch Noviteitenfolder deel II 999906

In de noviteiten brochure 2023 deel 2 worden weer veel interessante onderwerpen voor modelspoorbanen en dioramabouw getoond. De focus ligt hier op de bouwpakketten voor het treinstation "Rothenstadt" in Opper-Palts en aanvullende artikelen voor de fictieve modelstad "Buschheide". Ook nieuw is een complete steengroeve naar origineel model met het bijbehorende rollend materieel in de vorm van de Busch veldbaan . Sommige voertuigen zijn nu ook als bouwpakket verkrijgbaar. Voor de "Ostalgie" - fans is het assortiment van de NVA - soldaten uitgebreid. Ook de ACTIESETS op de verschillende thema's bevatten reeds gedetailleerde en kant-en-klare figuren. Voor de "middenbaan" zijn er nieuwe DR- en DB-treinwagons in verschillende tijdperken, evenals Framo- en Multicar-voertuigmodellen in TT. De nieuwe Multicar wordt ook aangeboden voor spoor N. Nieuw is de Lada 1200 in TT.

Alle innovaties vindt u in deze Busch Noviteitenfolder 2023/2 [klik hier]

 

Zvezda Soviet SU-85 Tank Destroyer 1:100 6289


De SU-85 is een middelzware Sovjet zelfrijdende artillerie die behoort tot de klasse van tankvernietigers. SU-85 werd actief en met succes gebruikt van september 1943 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. De voertuigen werden geproduceerd in de Ural Heavy Engineering Plant (Uralmash) van augustus 1943 tot juli 1944, in totaal werden 2.337 zelfrijdende kanonnen geproduceerd. Dankzij het 85 mm D-5S-kanon kon de SU-85 effectief vijandige middelgrote tanks aanvallen op afstanden van meer dan een kilometer en het frontale pantser van zware tanks op kortere afstanden binnendringen. De Russische SU-85 tank in schaal 1:100. Deze kit bevat 16 onderdelen, lengte 82 mm.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Zvezda YAK-40 Turbojet Passenger Aircraft 1:144 7030


De Yak-40 is 's werelds eerste driemotorige straalvliegtuig voor lokale luchtvaartmaatschappijen met een bereik tot 1.500 km. Het vliegtuig werd in 1964 ontwikkeld door het Yakovlev Design Bureau. De eerste vlucht vond plaats op 21 oktober 1966. Kruissnelheid - 510 km/u. De Yak-40 werd het eerste Sovjetvliegtuig dat een luchtwaardigheidscertificaat ontving in West-Europa. De productie van de Yaku-40 ging door van 1966 tot 1981, er werden in totaal 1.012 vliegtuigen geproduceerd, waarvan er 125 werden geëxporteerd naar 18 landen over de hele wereld. Yak-40 Regional Jet in schaal 1:144 om te lijmen. De kit bevat 59 onderdelen, lengte 141 mm.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Pola Rustieke houten banken en tafels 1:22,5 333226

Authentieke rustplaats voor wandelaars met weerbestendige tafels en stoelen van rondhout. Eenvoudig in elkaar te zetten.

4x 95x21x46 mm

2x 95x48x32 mm

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

MiniArt German Traffic Tractor D8532 Model 1950 1:24 24007


De German tractor D8532 was ontworpen door de Duitse ingenieur Fritz Huber en had een liggende eencilinder tweetakt gloeikop dieselmotor. Door deze eencilinder had de trekker een karakteristiek geluid, een staccato "boem-boem" geluid. Hij werd gemaakt door Heinrich Lanz uit Mannheim. In 1950 kwam er een samenwerking met John Deere. In 1958 werd het bedrijf door John Deere overgenomen. Er zitten decals bij voor 4 verschillende versies.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

MiniArt U.S. Stake Body Truck G506 1:35 38067


De Chevrolet G506-vrachtwagen vormde de basis van een reeks 4x4-vrachtwagens die tot 1,5 ton vracht of uitrusting konden vervoeren. Ze werden aanvankelijk gemaakt onder de 4100-code, daarna verplaatst naar de 7100-reeks, en hadden meestal een standaard gesloten cabine, met een 3.9L straight-6 motor onder de motorkap, met een "crash" (niet-gesynchroniseerde) versnellingsbak met vier versnellingen door alle vier de assen iets meer dan 80 pk neer te zetten. De Truck van De Firma Jos. H. Downs uit Texas is voorzien van een metalen en houten opbouw, waar veel goederen mee vervoert konden worden.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Italeri F-35A LIGHTNING II CTOL version (Beast Mode) 1:72 1464S

Het JSF-programma (Joint Strike Fighter) werd opgezet om een ​​nieuw all-weather multirole gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie te ontwikkelen dat de aanvalsjagers van de Verenigde Staten en de NAVO kan vervangen. Het team van de luchtvaartindustrie onder leiding van Lockheed Martin creëerde de eenzits, eenmotorige F-35 Lightning II. Het maakt gebruik van stealth-technologie en wordt gekenmerkt door zijn trapeziumvormige vleugels plus de integratie van de meest geavanceerde hi-tech materialen en elektronische systemen. Ontworpen in verschillende configuraties, is het zijn rol om luchtoverwicht te bieden, luchtsteun te bieden en deel te nemen aan grond aanval missies. De F-35A is de conventionele start- en landingsvariant, de F-35B is de korte start- en verticale landingsvariant en de F-35C, met opvouwbare vleugels, is ontwikkeld voor gebruik vanaf dekdragers.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Italeri M3A1 Scout Car 1:72 7063S

De White Motor Company begon met de studie en ontwikkeling van de M3 in 1938 om het Amerikaanse leger te voorzien van een gepantserd verkenningsvoertuig. Uitgerust met een 6 cilinder 110 pk Hercules JXD benzinemotor, kon hij een maximale snelheid van 81 km/u bereiken. Uitgerust met vierwielaandrijving, werd het gebruikt voor patrouilles, verkenningen en commandoposten. Het voertuig kon tot 8 man vervoeren en was bewapend met een 12,7 mm Browning M2 machinegeweer plus nog twee Browning 7,7 mm machinegeweren aan de zijkanten. Het werd voor het eerst gebruikt tijdens de campagne op de Filippijnen in 1941. Het werd gebruikt in Noord-Afrika en op Sicilië en werd tijdens de oorlog voor geavanceerde verkenningstaken vervangen door de modernere M8 Greyhound. Behalve dat het werd gebruikt door het Amerikaanse leger, werd het ook gebruikt door de strijdkrachten van Engeland. Decals voor 4 versies…

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Faller Watertoren Burgstadt 1:160 222234


Watertoren met stalen draagconstructie en bolvormig bassin. Portiers huisje naar het pompstation, afdekking voor de schacht van de bron en ontluchtingsbuizen worden meegeleverd.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Faller Zagerij Maandmodel 1:87 191787


Kleine zaagmolen met laadperron, woongedeelte en gevel met afwisselend pleisterwerk, hout en steen. Voor de aankleding van het model worden een molenrad, een spanenbunker, een silo, houten stammen en stapels planken meegeleverd. Inclusief bodemplaat.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Busch Auto Mercedes VF 123 Miesen,DRK Kaiserslautern 1:87 52215

Busch heeft een Mercedes VF 123 uitgebracht, een lichtbeige hulpverleningsvoertuig van het Duitse Rode Kruis (DRK) van de stad Kaiserslautern in Rijnland-Palts. Gebouwd in het jaar 1977.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Airfix Starter Set - Lockheed Martin F-35B Lightning II 1:72 A55010


Als een van de meest geavanceerde vliegtuigen ter wereld, is de Lockheed Martin F-35B Lightning® een multifunctioneel gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie, ontworpen om het luchtruim te domineren, gebruikmakend van stealth-technologieën om onopgemerkt te opereren in vijandig luchtruim, waarbij het hart wordt geraakt van de vijand, of het doorgeven van vitale slagveldinformatie aan andere bevriende strijdkrachten. Het Verenigd Koninkrijk heeft ervoor gekozen om de korte start en verticale landing (STOVL) 'B'-variant van de F-35 te nemen, waardoor hun vliegtuigen kunnen opereren vanaf traditionele vliegvelden, vanaf de dekken van de twee nieuwe Britse vliegdekschepen van de Queen Elizabeth-klasse en mocht dat nodig zijn, vanuit verspreide locaties, op vrijwel dezelfde manier als de beroemde Harrier eerder deed.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

Airfix Supermarine Spitfire & F-35B Lightning II 'Then and Now' 1:72 A50190


Sinds de begindagen van gemotoriseerde vluchten spreken het vliegtuig en de onverschrokken individuen die ermee vlogen tot de verbeelding van de wereld, de meest indrukwekkende machines die ooit door de mens zijn gebouwd, gevlogen door een paar getalenteerde mensen. Van alle vele vliegtuigtypes die de lucht in zijn gegaan, is het de eenzitsjager die voor de meeste fascinatie heeft gezorgd en in Groot-Brittannië heeft de Supermarine Spitfire door de jaren heen oppermachtig geheerst. Een vliegtuig dat tijdens zijn donkerste uur werd beschouwd als de redder van het land en dat gedurende de Tweede Wereldoorlog in dienst bleef, de Spitfire is vandaag de dag net zo beroemd als toen de eerste productiejager in augustus 1938 op RAF Duxford arriveerde.

Nu leverbaar en te verkrijgen via uw dealer!

 

NME noviteitenfolder N-H0 2023

In deze noviteitenfolder van NME vind je de nieuwe modellen voor dit jaar maar ook al een aantal nieuwe modellen voor volgend jaar. Tevens heeft NME een overzicht in deze folder toegevoegd met leverbare artikelen.

Bekijk hier de noviteitenfolder!

 

NME Sommer N-H0 2023

Het overweldigende verkoopsucces van de neongroene Interfracht wagons leidde tot een goed verkochte 1e serie (art. 515600 – 515605 en 515650 – 515655)

We willen jullie op korte termijn tegemoet komen aan de grote vraag naar deze autoserie door nog eens 4 artikelnummers (515606 – 515609 voor DC en 515656 – 515659 voor AC) aan te kondigen met een volgende brochure

"NME Neuheiten SOMMER 2023".

 

New MiniArt Kits Available ✅ May 2023


24007 GERMAN TRAFFIC TRACTOR D8532 MOD.1950
35379 T-34/85 PLANT 112. SPRING 1944
35396 GERMAN SOLDIERS IN CAFE
35402 7.5cm PaK40 AMMO BOXES WITH SHELLS SET 2
35654 BOOKSHELVES
38067 U.S. Stake Body Truck G506
49007 FUEL & OIL DRUMS 1930-50s

 

Uhlenbrock Catalogus 2023-2024

Uhlenbrock catalogus 2023/2024

Onze algemene catalogus met de nieuwe producten voor 2023, vers van de pers, is beschikbaar en kan worden besteld onder artikelnr. 10230.

Klik hier voor de Catalogus 2023/2024

 

Uhlenbrock Noviteitenfolder 2023

Uhlenbrock brochure Nieuwe Items 2023

De noviteitenbrochure 2023 is te bestellen onder Art.-Nr. 11230. 

 

Zvezda Russian 6x6 URAL-4320 Offroad truck 1/72 5050


De Ural-4320 is een off-road 6×6-voertuig voor algemeen gebruik, geproduceerd in de Ural Automotive Plant in Miass, Rusland voor gebruik in het Russische leger. Dit model is geïntroduceerd in 1976, het bleef in productie tot 2023. De wielopstelling voor de Ural-4320 is ontworpen voor het vervoeren van vracht, mensen en aanhangwagens over alle soorten wegen en terreinen. Het dient ook als lanceerplatform voor de BM-21 "Grad" raketwerper.

Nu leverbaar en te krijgen via uw dealer!

 

Scalextric Ford Mustang - Black and Gold C4405 1/32

Pre-66 Ford Mustangs, een fervent van de historische autosport, zijn overal in Europa en de Verenigde Staten te zien racen. Dit exemplaar wordt compleet geleverd in een prachtige zwart-gouden kleurstelling die doet denken aan de beroemde Hertz Rent-A-Car-racers uit de jaren zestig. Een machtige machine deze Mustangs vind je altijd vooraan!

Nu leverbaar en te krijgen via uw dealer!

 

Scalextric James Bond Lotus Esprit Turbo - 'For Your Eyes Only' C4301 1/32

In de James Bond-film For Your Eyes Only uit 1981 hernam Roger Moore opnieuw zijn rol als 007, dit keer nam Bond het op tegen de sluwe Aristoteles Kristatos, terwijl ze allebei racen om een ​​verloren targeting-communicator te herstellen.

Bond, vergezeld van 'Bond Girl' Melina Havelock, gebruikt deze prachtige Lotus Esprit om aan verschillende handlangers te ontsnappen, waarbij de ski's op het dak een andere ontsnappingsmethode bieden! Een geweldige aanvulling op elke James Bond-collectie, deze Lotus presteert geweldig op je circuit of in de bergen!

Nu leverbaar en te krijgen via uw dealer!

 

Scalextric Rover Vitesse - 1986 Donington 500KMS - Percy & Walkinshaw C4299 1/32

Na het succes dat ze genoten met de Jaguar XJS, werd Tom Walkinshaw Racing vervolgens gevraagd om een ​​andere legende van British Leyland uit de jaren 80 te racen, de Rover SD1. In zijn iconische rode en witte kleuren bleek de SD1 halverwege de jaren 80 een dominante kracht te zijn in het ETCC.

Terwijl ze wiel aan wiel door Europa vochten met de BMW 635CSI, bleken de grote Rovers meer dan een match te zijn, en ze klonken ook ongelooflijk, dankzij hun krachtige 3,5 liter V8-motoren. Dit specifieke exemplaar won in 1986 de Donington 500KMs in handen van Win Percy en Tom Walkinshaw zelf.

Nu leverbaar en te krijgen via uw dealer!

 

MiniArt CHEESE DELIVERY CAR LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP 170V 1:35 38046


De Kaaswagen Leifer Pritschenwagen Typ170V was een uniek en gespecialiseerd bedrijfsvoertuig dat in de jaren vijftig en zestig in Duitsland werd gebruikt voor het vervoeren en verkopen van kaas. Het voertuig was gebaseerd op de populaire Volkswagen Type 170V, een lichte bedrijfswagen die van 1949 tot 1953 door Volkswagen werd geproduceerd. De Kaaswagen is ontworpen met een houten kist op de achterkant, die werd gebruikt om verschillende kazen te vervoeren en uit te stallen.

Het voertuig was uitgerust met een koelunit die de kaas koel en vers hield, waardoor het een ideaal voertuig was voor de verkoop van kaas op buitenmarkten en evenementen. De kaaswagen werd bestuurd door één persoon, die het voertuig naar verschillende locaties zou rijden en kaas rechtstreeks aan klanten zou verkopen. Het compacte formaat en de wendbaarheid van het voertuig maakten het ideaal voor het navigeren door smalle straatjes en drukke marktplaatsen. Tegenwoordig is de Kaaswagen Leifer Pritschenwagen Typ170V een zeldzaam en gewild verzamelobject, gewaardeerd om zijn unieke ontwerp en historische betekenis. Het blijft een iconisch symbool van de Duitse cultuur en handel in het midden van de 20e eeuw.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

MiniArt GERMAN TRACTOR D8506 MOD. 1937 1:24 24003


De Duitse landbouwtrekker D8506 Mod 1937 was een robuuste en betrouwbare machine die in de jaren dertig en gedurende de Tweede Wereldoorlog door boeren in Duitsland werd gebruikt. De tractor is ontworpen en gebouwd door het bedrijf Deutz AG en werd veel gebruikt door het Duitse leger voor een verscheidenheid aan logistieke en technische taken. De D8506 had een viercilinder dieselmotor die 50 pk produceerde en zware lasten kon trekken bij lage snelheden. Hij had een maximumsnelheid van ongeveer 25 km/u en was uitgerust met een handgeschakelde vierversnellingsbak.

De tractor had een eenvoudig maar stevig ontwerp, met een stalen frame en grote spaakwielen die voor uitstekende tractie zorgden op modderig of oneffen terrein. Hij was ook uitgerust met een aftakassysteem (PTO) waarmee hij een verscheidenheid aan landbouw- en industriële machines kon aandrijven. De D8506 was een belangrijk hulpmiddel voor de Duitse oorlogsinspanningen, gebruikt om voorraden te vervoeren, vestingwerken te bouwen en een verscheidenheid aan andere taken uit te voeren. Ondanks zijn leeftijd bleef hij tot het einde van de oorlog in dienst bij het Duitse leger en werd hij ook veel gebruikt door boeren in het naoorlogse Duitsland.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

MiniArt STUG III AUSF. G 1945 ALKETT PROD. 1:35 35388


De StuG III Ausf. G was een Duits aanvalskanon dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt, waarbij de Alkett-fabriek een van de belangrijkste producenten was. Het was een verbeterde versie van de eerdere StuG III Ausf. F en was ontworpen om vuursteun te bieden aan infanterie-eenheden en vijandelijke bepantsering aan te vallen.

De StuG III Ausf. G had een bemanning van vier personen en was bewapend met een 75 mm StuK 40 L/48 kanon, dat in staat was de meeste geallieerde tanks te penetreren op een afstand tot 1.500 meter. Het had een laag profiel en was zwaar gepantserd, waardoor het een effectief wapen was voor hinderlagen en defensieve operaties. De Alkett-fabriek produceerde StuG III Ausf. Gs in 1945, tijdens het laatste oorlogsjaar. Deze late oorlogse modellen hadden een vereenvoudigd ontwerp en werden geproduceerd met goedkopere materialen vanwege de toenmalige schaarste aan middelen in Duitsland. Ondanks hun late productie en materiaaltekorten, de StuG III Ausf. G Alkett Prod 1945 bleef een formidabel wapen in de handen van Duitse troepen. Tegenwoordig worden ze door militaire historici en verzamelaars zeer gewaardeerd als belangrijke voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Ammo Mig Jimenenz DRYBRUSH SET GREEN COLORS A.MIG-7301

DRYBRUSH Set (4 potjes á 40ml)

Deze set bevat 4 Dio Drybrush-kleuren om de drybrush-techniek snel en gemakkelijk toe te passen op elk type model, grondwerk en accessoires die in groentinten zijn geverfd.

DIO DRYBRUSH- potten hebben een brede opening voor alle soorten penselen en bevatten kleur voor veel projecten. Daarnaast is de verf op waterbasis en makkelijk schoon te maken, niet giftig en geurloos. Deze kleuren drogen binnen enkele minuten zeer snel aan en worden niet aangetast door email- en oliewassingen.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Ammo Mig Jimenenz DRYBRUSH Set Grey Colors A.MIG-7300

DRYBRUSH Set (4 potjes á 40ml)

Deze set bevat 4 Dio Drybrush-kleuren om de drybrush-techniek snel en gemakkelijk toe te passen op elk type model, grondwerk en accessoires geverfd in grijstinten.

DIO DRYBRUSH- potten hebben een brede opening voor alle soorten penselen en bevatten kleur voor veel projecten. Daarnaast is de verf op waterbasis en makkelijk schoon te maken, niet giftig en geurloos. Deze kleuren drogen binnen enkele minuten zeer snel aan en worden niet aangetast door email- en oliewassingen.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Ammo Mig Jimenenz DRYBRUSH Set Rust Colors A.MIG-7302

DRYBRUSH Set (4 potjes á 40ml)

Deze set bevat 4 Dio Drybrush-kleuren om de drybrush-techniek snel en gemakkelijk toe te passen op elk type model, grondwerk en accessoires die in roesttinten zijn geverfd.

DIO DRYBRUSH- potten hebben een brede opening voor alle soorten penselen en bevatten kleur voor veel projecten. Daarnaast is de verf op waterbasis en makkelijk schoon te maken, niet giftig en geurloos. Deze kleuren drogen binnen enkele minuten zeer snel aan en worden niet aangetast door email- en oliewassingen.

Verkrijgbaar via uw dealer!

Voor handige tips klik hier!

 

Jägerndorfer Pistenbully PB400 1:32 JC0400


Als voor gebruik in de sneeuw geen lier nodig is, zoals in de skihal of in het park, is de Pistenbully 400 in trek. De Pistenbully 400 is natuurlijk ook verkrijgbaar in de Jägerndorfer Collection en wordt gekenmerkt door technische verfijningen, visuele verfijningen en hoogwaardige materialen.

LxBxH: 280x165x90 mm

Gewicht : 445 gr

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Jägerndorfer Pistenbully PB400 W 1:32 JC0410


Met technische verfijningen zoals een kabellier die 360 ​​graden kan worden gedraaid en waarvan de kabel automatisch wordt ingetrokken met een geluidseffect, is de PistenBully 400 W een van de topproducten in de JC-modellenreeks.

LxBxH: 280x165x110 mm

Gewicht : 495 gr

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Italeri F-16C Fighting Falcon 1:48 2825

De F-16 Fighting Falcon, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf General Dynamics sinds eind jaren '70, is een echt icoon van de militaire luchtvaartgeschiedenis. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld, volgens de behoefte van de Amerikaanse luchtmacht, om een ​​moderne en effectieve jager met één-zits luchtoverwicht te bieden. Het project is echter geleidelijk geëvolueerd en heeft geleid tot een multifunctioneel vliegtuig voor alle weersomstandigheden dat in staat is om een ​​buitengewone operationele flexibiliteit te hebben. De F-16 wordt gekenmerkt door een origineel ontwerp dat gemakkelijk te herkennen is aan de frame loze bubbelluifel, die een uitstekend zicht voor de piloot garandeert. De F-16 nam innovatieve oplossingen over, zoals de aan de zijkant gemonteerde stuurknuppel, het "fly-by-wire" besturingssysteem en moderne avionica om de vlieg- en gevechtsprestaties te verbeteren. Gewaardeerd door de piloten vanwege zijn grote wendbaarheid en betrouwbaarheid, de "Fighting Falcon" is bewapend met een 20 mm M61 Vulcan intern kanon. Deze noviteit is nu leverbaar.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Italeri LEOPARD 1 A5 1:35 6481

De Leopard 1-tank die in het midden van de jaren zestig in dienst kwam, vormde de ruggengraat van het pantserkorps van federaal Duitsland en van verschillende NAVO-landen tijdens de "Koude Oorlog"-periode. De gevechtsrol van de Leopard was van het allergrootste belang, aangezien het voorop liep bij het aanvallen van het overweldigende aantal tanks dat door de legers van het Warschaupact kon worden ingezet. Het was bewapend met het betrouwbare 105 mm L7-kanon dat verschillende soorten munitie kon gebruiken. De A5-versie was een aanzienlijke verbetering met de goedkeuring van een aangepaste koepel die plaats bood aan de nieuwe geautomatiseerde doelidentificatie- en vuurleidingssystemen. Ook werden composiet pantserplaten van polycarbonaat toegevoegd die de bescherming en weerstand tegen vijandelijke 'treffers' aanzienlijk verhoogden. Deze noviteit is nu leverbaar.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Italeri Porsche Carrera RSR Turbo 1:24 3625

De Porsche 911 Turbo Carrera RSR werd in 1974 in vier exemplaren gebouwd om deel te nemen aan het raceseizoen van het World Constructors Championship. Zo was het mogelijk getuige te zijn van de deelname van de fabriek met één en soms twee auto's onder de kleuren van het Martini Racing Team, toevertrouwd aan de officiële teams Muller - van Lennep en Koinigg - Schurti. Ondanks dat ze bijna hetzelfde vermogen (ongeveer 500 pk) hadden als dat van rivaliserende auto's, hadden de Porsches niet de lichtheid of het rijgedrag van de laatste, die in de categorie Prototype reed. Een gelukkige combinatie van snelheid en betrouwbaarheid maakte het echter mogelijk om respectabele resultaten te behalen in de negen races op de kalender, waaronder twee tweede plaatsen: één bij de 24 Uur van Le Mans en één bij de 6 Uur van Watkins Glen. Deze noviteit is nu leverbaar.

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Faller Miniatuur-figuren 1:87


Met de onmiskenbare expressie van FALLER mini-figuren komt iedere installatie pas echt tot leven. De karakteristieke houding en gebaren van de kleine voorvechters verlenen uw miniatuurwereld dat beetje extra en zijn vormen de mooie afsluiting van uw fantasievolle scène-vormgeving. Noviteiten die nu uitgeleverd worden zijn:

1/87 BIJ DE HOVENIER (4/23) * 151678

1/87 ZITTENDE MENSEN III (5/23) * 151684

1/87 IN DE VOLKSTUIN (5/23) * 151686

1/87 JAGERS (5/23) * 151689

1/87 ZITTENDE MENSEN IV (6/23) * 151699

1/87 SOLDATEN IN OPLEIDING (3/23) * 151751

1/87 REEËN (5/23) * 151924

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Busch Catalogus Spoor 0 2023-2024 10097 1:45

De 0 spoorinnovaties van dit jaar worden gepresenteerd op de 0 (+1) spoordagen in Giessen. Naast enkele heruitgaven zijn er ook echte innovaties. Het hoogtepunt is zonder twijfel het treinstation van Rothenstadt, dat wordt aangeboden in een gelimiteerde speciale editie inclusief figuren, een golfplaten hut en een herdruk van foto's uit de eeuwwisseling. Maar ook de goederenloods Rothenstadt, de nieuwe kolenkraan met kolenbakken en de actieset "FKK" zijn interessant.

Spoor 0 met een spoorwijdte van 32 mm werd al in 1900 gedefinieerd - als 1/45 van het standaard spoorwijdte van 1435 mm. De meeste speelgoed- en modelspoorbanen werden in de eerste helft van de 20e eeuw in spoor 0 geproduceerd. Busch heeft de nieuwe Catalogus 2023-2024 uitgebracht!

Vraag naar de papieren versie bij uw dealer

Of download de folder hier!

 

Busch Nissan Navara in roord, wit en zwart 53700/1/2 1:87


Op de IAA 2015 presenteerde de Japanse fabrikant Nissan de 4e generatie pick-up Nissan NP300 Navara (ook onder de aanduiding Frontier) In januari 2016 waren de eerste pick-ups ook verkrijgbaar in Duitsland, hoewel ze hun wereldpremière al in Thailand hadden gevierd en daar al waren verkocht. Voor de Europese markt was de één-tons dieplader in de nieuwe Crossover-look met speciale comfortkenmerken en -laten vergelijkingen met een SUV liggen meer voor de hand dan met een bedrijfswagen. Juist dit uiterlijk moet de pick-up geschikter maken voor alledaags gebruik en gezin dan die in niet-Europese landen verschenen koningscabine en grote dubbele cabine. Het 1:87 gedetailleerde model in zijn hoogglans carrosserie maakt indruk met scherpe Contouren en een front grille met felle koplampen en spaakwielen.

Busch heeft ze voor u op schaal in de kleuren:

Rood (53700), Wit (53702) en Zwart (53701)

Bestel ze nu bij uw dealer!

 

Italeri McLaren MP42C Prost/Rosberg 4711S 1:12

Italeri is trots op de noviteit 4711S McLaren MP42C in schaal 1:12. Dit is een getrouwe en gedetailleerde reproductie van de beroemde raceauto en bevat stickers voor 2 versies.

Decal versie 1 is voor F1 Champion Alain Prost # 1 1986

Decal versie 2 is voor F1 Champion Keke Rosberg # 2 1986

De McLaren MP4/2 was een van de meest succesvolle raceauto's en stelde de meeste overwinningen in de geschiedenis van de Formule 1. In 1985 maakte de MP4/2B zijn debuut uitgerust met een TAG Porsche-motor, versterkt door twee super chargers die in staat zijn met een vermogen van 850 pk en aerodynamische ontwerpen die minder opzichtig zijn dan de vorige auto's, en die ook voldeden aan de zich ontwikkelende nieuwe reglementen van de periode. De engineering- en ontwerpprestaties van het project werden bekrachtigd door de overwinning in de wereldkampioenschappen voor constructeurs en coureurs, in gelijke mate dankzij de buitengewoon talent van coureur Alain Prost. In 1986 werd het project verder verbeterd door de MP4/2C-versie en Alain Prost werd opnieuw bevestigd als wereldkampioen. De lengte van deze Formule 1 auto is 37 cm.

Klik hier voor meer informatie!

 

New MiniArt Kits Available ✅ April 2023


35355 StuH 42 Ausf. G LATE PROD
35364 PANZER CREW. FRANCE 1944
35371 TEMPO E400 HOCHLADER PRITSCHE. GERMAN 3-WHEEL DELIVERY TRUCK
35395 GERMAN ARTILLERY TRACTOR T-60(r) & CREW Towing PaK40 GUN
35403 U.S. ARMORED BULLDOZER
35642 EUROPEAN FARM CART
49006 OIL & PETROL CANS 1930-40s

 

Hasegawa Lancia Super Delta 1992 Catalunya Rally 20601 1:24

Lancia Delta is een Italiaanse auto, de Lancia Delta is ontworpen en in productie genomen als opvolger van het Fulvia-model en als aanvulling op het Beta-model in de beginperiode van de productie. Vergeleken met Fulvia verschilden de nieuwe Lancia-auto's voornamelijk in het aanzienlijk gewijzigde exterieurontwerp, dat mede was ontworpen door Giorgietto Giugiaro. De auto bood ook nieuwe krachtbronnen, geleend van Fiat Ritmo, evenals meer reiscomfort en een iets hoger veiligheidsniveau. Dat de auto een succesvol ontwerp bleek te zijn, bleek wel uit het winnen van de titel Europese auto van het jaar in 1980. Van de Lancia Delta zijn drie generaties in serieproductie. Men kan niet voorbijgaan aan het feit dat de rallyversies van dit model buitengewoon succesvol bleken te zijn en dat de coureurs die ermee reden vier keer de titel van World Rally Champions wonnen!

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Hasegawa Mitsubishi F-2A, 8sq 60 th. Anniversary 07517 1:48

178-delige plastic modelbouwset van een Japanse Mitsubishi F-2A, 8sq straaljager. Stickers JASDF 8th AW 8th SQ 60 jaar Aniv, 558 (13-8558), Tsuiki AB, 2020. Lengte gebouwd: 328 mm. Breedte: 244 mm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Hasegawa Yamaha RZ250 (4L3) BK13 21513 1:12

De Yamaha RZ350 is een Japanse motorfiets die in 1983 voor het eerst aan het publiek werd gepresenteerd. Tegelijkertijd begon de serieproductie en die duurde tot 1985. Het RZ350-model werd ontworpen en geïmplementeerd voor productie om het commerciële aanbod van Yamaha Motor aan te vullen. Corporation en om het RD350LC-model te vervangen. Vergeleken met zijn voorganger had hij een iets gewijzigde vloeistof gekoelde motor van 347 cm3. De styling van het voertuig werd ook enigszins gewijzigd. De ophanging, het remsysteem en het brandstoffilter waren eerder veranderd dan revolutionair. Relatief significante veranderingen vonden plaats in het uitlaatsysteem. Tijdens de serieproductie verschenen verschillende varianten van het basismodel, zoals de F2, N2 of RD350R, die voornamelijk op de Britse markt werden verkocht.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Faller Goederenloods 120098 1:87


Goederentransport! Houten goederenmagazijn met stenen basement, zadeldak, vier schuifdeuren en overdekte laadplatforms aan de rails- en straatkant. Bevat zakken kratten en tonnen. Verlicht met 180647. Afmetingen 160x84x59 mm.

Dit bouwpakket bevat: 228 onderdelen in 5 kleuren en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen FALLER EXPERT kunststoflijm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Faller Mercedes Benz Sprinter Bestelauto 161438 1:87


Technische details van voertuig: - sterke, slijtvaste motor - massief rubberen banden - ingebouwde accu - enkele uren rijtijd per accu-lading - ingebouwde laadaansluiting - Opladen laders (apart verkrijgbaar): Car System USB-oplader, Art. 161415 of Processorgestuurd laadstation, Art. 161349 of Accu laadapparaat, Art. 161690 Opmerking: - gebruik voor het bouwen van de wegen en een bedrijfszeker functioneren de originele FALLER materialen. - Reserveonderdelen zijn via de dealer of rechtstreeks bij FALLER te verkrijgen.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

 

Faller Oud stadhuis met schutting 130692 1:87


Woonhuis van drie verdiepingen met zadeldak, koekoeken, een balkon en een rijschool op de begane grond. Na sloopwerkzaamheden op het naastgelegen stuk grond wordt een van de buitenmuren gestut met steunen. Inclusief een schutting voor het afschermen van de bouwplaats.

Dit bouwpakket bevat: 109 onderdelen in 7 kleuren, raamfolie, 1 masker en 1 bouwhandleiding. Gebruik voor het knutselen FALLER EXPERT kunststoflijm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Scalextric Lamborghini Countach - White 1/32 C4336

Welke auto vat de exces van de jaren 80 beter samen dan een witte Lamborghini Countach? De ster van de Miami Boardwalk, de straten van Milaan of het witte doek, de Lamborghini Countach is een echte megaster uit de autogeschiedenis. Met een look die voor die tijd baanbrekend was en zelfs vandaag de dag nog opzienbarend, bouwde de Countach voort op de erfenis van de Miura en nu kan hij voor het eerst van Scalextric ook thuis een stukje autokunst zijn op je circuit.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Scalextric Rover Vitesse - 1986 Donington 500KMS - Percy & Walkinshaw 1/32 C4299

Na het succes dat ze genoten met de Jaguar XJS, werd Tom Walkinshaw Racing vervolgens gevraagd om een ​​andere legende van British Leyland uit de jaren 80 te racen, de Rover SD1. In zijn iconische rode en witte kleuren bleek de SD1 halverwege de jaren 80 een dominante kracht te zijn in het ETCC.

Terwijl ze wiel aan wiel door Europa vochten met de BMW 635CSI, bleken de grote Rovers meer dan een match te zijn, en ze klonken ook ongelooflijk, dankzij hun krachtige 3,5 liter V8-motoren. Dit specifieke exemplaar won in 1986 de Donington 500KMs in handen van Win Percy en Tom Walkinshaw zelf.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Scalextric Williams FW11 - Nelson Piquet 1987 World Champion 1/32 C4309

Deze speciale editie Scalextric-auto wordt geleverd in een nieuwe stijl van verpakking, op maat gemaakt voor een speciale groep, winnaars van wereldkampioenschappen. In 1987 stond het Williams-team aan de top van de F1-boom toen zowel Nigel Mansell als Nelson Piquet een lastige campagne voerden om de eerste plaats te claimen.  

Terwijl Mansell tegen het einde van het seizoen de vroege eer claimde, had Nelson een voorsprong van 12 punten, nadat Mansell zijn rug had geblesseerd en zich moest terugtrekken uit de Japanse GP, werd Piquet voor de derde keer tot kampioen gekroond. De FW11 was een enorm krachtige auto, en in Scalextric-vorm is het net zo spannend, deze speciale editie is een must voor elke Scalextric F1-verzamelaar of racer.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Pola Postbode auto Goli GD 750 1/22,5 331617


Driewieler Goliath GD 750 bestelwagen van de Deutsche Bundespost met gesloten bak, beweegbare deuren en wielen. Past bij het model Postkantoor, Art. 331078.

Wellicht is deze Postbode Goli driewieler een mooie aanvulling op uw baan!

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

MiniArt Tempo E400 Kastenwagen 3-Wheel Delivery Box track 1/35 38047

Deze driewieler word geleverd met 4 verschillende decal opties.

Waaronder die van de firma Jurgens Van den Bergh Margarine-Verkaufs-Union G.M.B.H. , Hermann Sturm zigarettenfabrik Nordland zigaretten , H-Bahlsens Keks Fabrik K-G Hannover Leibniz – Keks markenbutter en Hildebrand Kakao – und schokoladenfabrik G.M.B.H. Berlin

Wellicht is deze 1/35 driewieler een mooie aanvulling voor uw verzameling!

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Jägerndorfer Gauge H0 Electric locomotive Rh 1116 181 Taurus of the ÖBB in Cityjet colors 1/87 28100


Elektrische locomotief Rh 1116 181 Taurus ÖBB/Cityjet, tijdperk VI

 

Jägerndorfer Collection is verheugd u een noviteit te kunnen presenteren!

We implementeren de gloednieuwe Cityjet Taurus 1116.181 schaal 1:87 DC

Deze rood/witte cityjet is een mooie aanvulling op uw verzameling...

 

Kenmerken van het model:

-Beperkt en gelicentieerd model

-Lichtverandering wit/rood

-Grootlicht

-Interface: 21mtc

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Italeri Flakpanzer IV Ostwind 1/35 6594

Tijdens de oorlog werd de noodzaak om zelfrijdende luchtafweerkanonnen te produceren die troepen konden beschermen tegen laagvliegende luchtaanvallen duidelijk. Daartoe werd de romp van de Panzer IV medium tank, de Flakpanzer IV Wirbelwind, gebruikt als platform om een ​​20 mm Flak 38 viervoudig kanonsysteem toe te voegen. Eind 1944 kreeg de Wirbelwind gezelschap van de krachtigere Ostwind, die was uitgerust met een 37 mm Flak 43 luchtafweergeschut.

Door een groter vuurbereik te bieden, de luchtafweerbewapening beschermd door een dik en karakteristiek schild gemonteerd op een zeshoekige toren met "open dak", kon de Ostwind ook effectief worden ingezet tegen gronddoelen ter ondersteuning van troepen op het slagveld. De weinige "Ostwind" die werden geproduceerd, werden geleverd aan de luchtafweereenheden van de Panzer Division en bleken zeer effectief bij operaties.

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Heller Acrylic Showcase 1/20 tot 1/48 95201


Een Showcase/vitrine is een mooie manier om uw geliefde verzamelobjecten tentoon te stellen en u wilt natuurlijk een display die goed bij uw spullen past, maar die niet te veel afleidt van uw modelbouw verzameling. Een Acrylaatplaat is ideaal materiaal voor een vitrine. De vitrine beschermd uw modellen tegen schade en stof. De afmeting van deze vitrine is 145x265x105 mm. De vitrine is stapelbaar en heeft mooi afgeronde hoeken.

Nu te bestellen via uw dealer!

 

Hasegawa levert snelle race auto’s schaal 1/24

1/24 Lancia Supra Delta 1992 Catalunya Rally 20601

 

1/24 Subaru Legacy RS 1992 South Swedish Rally 20602

 

1/24 Porsche 962C, 1987 Supercup Nürburgring 20603

 

Nu te bestellen via uw dealer!

 

Dragon Sd.Kfz.171 Panther G Late Production 1/72 7206


Vlak na de Panther G Early Production brengen we u de volgende nieuwe kit:
7206 Sd.Kfz. 171 Panther G late productie. Deze kit is voorzien van de versterkte kin-type geweermantel van de Panther G Late Production. Dit werd geïntroduceerd om te voorkomen dat granaten in het bestuurdersportaal worden afgebogen, waardoor het niveau van ballistische bescherming wordt verbeterd. Andere nieuwe functies zijn onder meer de nieuwe uitlaat met vlammenvanger en een torenachtig apparaat (verwarmingssysteem voor het gevechtscompartiment) boven de linker motorventilator. Het chassis is ook gemaakt van gegoten metaal.
Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Arnold 3-unit pack intermediate coaches N 1:160 HN3503/4/5/6

De Duitse pionier van N schaal modellen heeft enkele nieuwe modellen beschikbaar.

HN3503 SBB, 3-unit pack intermediate coaches for HN2470, "Cisalpino"-livery, period VI (3x Rolling stock Coach)

 

HN3504 FS, 3-unit pack intermediate coaches for HN2471, "Cisalpino"-livery, period VI (3x Rolling stock Coach)

 

HN3505 SBB, 3-unit pack intermediate coaches for HN2472, white livery, period VI (3x Rolling stock Coach)

 

HN3506 FS, 3-unit pack intermediate coaches for HN2473, "AV Frecciargento"-livery, period VI (3x Rolling stock Coach)

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

New MiniArt Kits Available ✅ Maart 2023


24003 GERMAN TRACTOR D8506 MOD. 1937
35388 STUG III AUSF. G  1945 ALKETT PROD.
35398 7.5cm PaK40 AMMO BOXES WITH SHELLS SET 1
35406 U.S. SOLDIERS IN CAFE
35646 LIVING ROOM INTERIOR
36065 COBBLESTONE ROAD WITH TRAM LINE - NEW Diorama base injected moulded
38046 CHEESE DELIVERY CAR LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP 170V
49003 ALLIED JERRY CANS WW2

 

Pocher HK114 Lotus 72D - 1972 Britse GP - Emerson Fittipaldi

De Lotus 72 wordt door velen gezien als de mooiste, meest innovatieve en meest iconische Formule 1-racewagen van de jaren 70. Het revolutionaire idee van Colin Chapman om de radiateur van de voorkant van de auto te verplaatsen naar een paar sidepods zorgde voor een ingrijpende verandering in het uiterlijk, de wegligging en het vermogen van Formule 1-auto's. Eerst in bladgoudkleuren en vervolgens in het verbluffende zwart en goud van JPS, veroverde de Lotus 72 in het begin van de jaren 70 iedereen en bewees hij de beste van het veld te zijn.


Aangedreven door een even legendarische motor - de Ford Cosworth DFV 3.0 V8 - combineerde de Lotus de kracht van deze wereldklopper met een wegligging die de rest van het veld achter zich liet. Dit chassis - identiteitsnummer 7 (van 9) - werd gereden tijdens de Britse Grand Prix van 1972 door de aanstaande wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Rond de uitgestrekte grenzen van het Brands Hatch Grand Prix-circuit kwam Emerson als overwinnaar uit de strijd tegen de Tyrrell van Jackie Stewart met slechts 4 seconden terwijl hij op weg was naar de titel van dat jaar.


Dit geweldige Pocher-model heeft details van het monocoque chassis tot aan de bovenkant, via de ophanging en motorcomponenten tot de ongelooflijk gedetailleerde cockpit. Alle logo's zijn natuurgetrouw nagemaakt en met echte rubberen banden wordt dit indrukwekkende 1:8-model de ster van elke verzameling autosporthelden, beroemde auto's of kunstwerken.


Het voltooide model is maar liefst 523 mm lang en 235 mm breed. Zeker de eyecatcher van elke collectie.


Gebruik deze aangepaste handleiding voor een verbluffend resultaat!

 

Rivarossi een van 's werelds meest beroemde Italiaanse fabrikanten van modelspoorwegen


Meer dan 70 jaar na de oprichting van het bedrijf door Antonio Riva en Alessandro Rossi aan het Comomeer, in 1945, is Rivarossi nog steeds een gevestigde waarde in de wereld van premium modelspoorwegen.

 

De traditie gaat tegenwoordig verder met de Hornby Group met de herintroducties van wereldberoemde modellen, nieuw geprepareerde items en nieuwe ideeën om een ​​beroep te doen op verschillende soorten spoorwegmodellen en verzamelaars.

 

Door ervaring en expertise op te doen in die jaren, is Rivarossi geëvolueerd tot wat het nu is: een bedrijf dat modelspoorbanen produceerde van spoorwegmodellators voor spoorwegmodellen!

 

Bekijk hier de Rivarossi H0 catalogus!

 

Lima Italiaanse spoorwegmodellering

Lima maakt al sinds de jaren vijftig H0-spoorwegmodellen. Met meer dan 50 jaar expertise in deze hobbywereld, biedt Lima vandaag reeksen voor de verzamelaars van vandaag en de kleintjes van morgen.

 

Lima Junior is ontworpen voor kinderen, met een compleet assortiment locomotieven, touringcars en wagons, tracks en accessoires voor kinderen om hun eerste modelspoorbaan te maken!

 

Lima Expert biedt een hoge mate van detail voor modelbouwers, omdat het merk beroemd is in en buiten zijn geboorteland Italië vanwege zijn grote nauwkeurigheid en uitstekende werking van zijn modellen.

 

Bekijk hier de Lima H0 catalogus!

 

Jouef de Franse spoorwegwereld


Jouef - een samentrekking van 'Le Jouet Français' - is een Frans merk van modeltreinen en wegcircuits dat al meer dan 70 jaar H0-modelspoorsets, wagons, locomotieven en touringcars maakt.

 

Jouef werd in 1944 opgericht door Georges Huard en is een toonaangevend merk in miniatuurtreinen in Frankrijk geworden en vanaf vandaag wordt het merk exclusief gedistribueerd door de Hornby Group. Hornby France heeft verschillende prijzen gewonnen van het Franse tijdschrift 'Le Train' voor zijn miniatuurmodellen van Jouef.

 

Bekijk hier de Jouef H0 catalogus!

Bekijk hier de Jouef Loisirs catalogus!


 

Electrotren de Spaanse modelspoorgoeroes

Electrotren is de oudste modelspoorfabrikant, met meer dan 50 jaar ervaring in het maken van modelspoorsets, wagens, locomotieven en touringcars op H0- en N-schaal.

Electrotren is de grootste fabrikant van RENFE (Spaanse spoorweg) modeltreinen en maakt ook modellen van de Franse (SNCF), Duitse (DB) en Italiaanse (FS) treinen, onder anderen. De huidige catalogus van Electrotren omvat een breed scala aan producten. Aangezien Electrotren NEM European modelspoorstandaarden op al onze producten toepast, zijn ze compatibel met alle merken.

 

Bekijk hier de Electrotren H0 catalogus!

Bekijk hier de Electrotren Hobby catalogus!


 

Arnold de Duitse pionier van N schaal


Arnold staat bekend om zijn uitstekende Europese en Amerikaanse N-schaal-modellen.

Arnold werd opgericht in 1906 en begon modeltreinen te produceren in het naoorlogse Duitsland. Een pionier op het gebied van nieuwe modelspoor maten, samen met Tri-ang, Arnold werkte in de loop van de jaren aan elke nieuwe "kleine" schaal. Van 0 tot H0 / 00 en TT, Arnold streefde er altijd naar modelspoorbanen toegankelijker te maken. In de jaren zestig creëerde Arnold hun 'Rapido'-assortiment, de eerste N-schaal modelspoor producten die geproduceerd moesten worden. In de volgende decennia zou Arnold dit assortiment ontwikkelen, met steeds meer producten in N-schaal.

 

Bekijk hier de Arnold N catalogus!

 

Arnold schaal TT (1:120)


Arnold werd opgericht in 1906 en begon modeltreinen te produceren in het naoorlogse Duitsland. Een pionier op het gebied van nieuwe modelspoor maten, samen met Tri-ang, Arnold werkte in de loop van de jaren aan elke nieuwe "kleine" schaal. Van 0 tot H0 / 00 en tot TT-schaal, Arnold streefde er altijd naar modelspoorbanen toegankelijker te maken.

 

Bekijk hier de Arnold TT catalogus!

 

New MiniArt Kits Available ✅ Februari 2023

35377 GERMAN TANK RIDERS SET 2
35392 BRITISH SOLDIERS IN CAFE
35394 GERMAN 7.5CM ANTI-TANK GUN PAK 40. EARLY PROD
35664 POLISH TRAFFIC SIGNS 1930-40’s
38047 TEMPO E400 KASTENWAGEN 3-WHEEL DELIVERY BOX TRUCK
38062 FRENCH CIVILIANS IN CAFE 1930-40S 
39006 BRITISH B-TYPE ARMOURED LORRY
49004 GERMAN JERRY CANS WW2

 

Jägerndorfer Kabelbaan Catalogus 2023 -> Art.nr. JC2023KB

Als JC vertegenwoordiger zoekt Klaus onvermoeibaar alle wintersportgebieden af om exclusieve items te spotten. Geweldige kwaliteit op kleine schaal.

 

De aandacht voor detail uit de spoorsector komt ook terug in de Jägerndorfer Collectie winterlijn. Klaus Jägerndorfer, die tot 50 dagen per jaar op ski's staat, ter plaatse onderzoek doet, de originelen bestudeert, elk detail fotografeert en zelfs de kleurcodes voor afdrukken worden afgestemd met de licentiegevers. Dus de souvenirmodellen spreken beide modelbouw liefhebbers aan evenals kinderen en toeristen.

Bekijk hier de Jägerndorfer Wintercatalogus.

 

Jägerndorfer Modelspoor Catalogus 2023 -> Art.nr. JC2023H0-MS of JC2023N-MS


De nieuwe catalogus 2023 is klaar.

Ook dit jaar met verschillende nieuwe projecten voor tractievoertuigen, zoals de

Vectron, de ÖBB 2050 en de ÖBB/BBÖ 1080

Wij wensen u uiteraard veel plezier en we kijken er vooral naar uit dit jaar weer

geweldige modellen op de rails te zetten.


Jägerndorfer Modelspoor Catalogus 2023:

JC2023H0-MS

JC2023N-MS


 

MiniArt Catalogus 2023 -> Art. nr. 55023

MiniArt laat ons hun nieuwe catalogus zien met bestaande modellen en alle nieuwe modellen voor komend jaar.

Innovation is Everyting!

Bekijk hier de MiniArt Catalogus 2023

 

Scalextric Catalogus 2023 -> Art.nr. C8188


De Scalextric-catalogus voor 2023 bevat alles wat u moet weten voor al uw behoeften op het gebied van racegames in 2023. Zoals altijd is de Scalextric-catalogus ook een verzamelobject op zich voor doorgewinterde racers en verzamelaars van slotcars!

Bekijk hier het assortiment 

Zvezda Catalogus 2023 Art. nr. 4080

Zvezda laat ons hun nieuwe catalogus zien met bestaande modellen en alle nieuwe items voor 2023. Aviation – Military – Art of Tactic – Historic Miniatures – Ships.

Er is zoveel dat we je gewoon de pagina's laten zien en je alles laten opnemen. Helaas is dit een Russische versie, maar de beelden maken veel duidelijk.

Bekijk hier de Zvezda Catalogus 2023

 

Pola Noviteitenfolder 2023


In de schaal 1:22,5 bieden we met onze POLA G modellen alles, wat de G-spoorliefhebber voor zijn grootspoorbaan nodig heeft. Voor binnenshuis of voor de tuin. Alle bouwpakketten zijn voor beide toepassingsgebieden uiterst geschikt. Bovendien verlenen de modellen elk stuk groen een extra accent, zelfs zonder modelspoor!


 

Faller Noviteitenfolder 2023

De H0-schaal is een klassieker en bestseller in één. Het H0.programma van FALLER laat niets te wensen over, van de kleine berghut tot stedelijke Gründerzeit-ensembles en van moderne gebouwen tot industriële fabrieken. FALLER biedt alles wat het hart van de modelspoorder begeert.

FALLER-modelwerelden in spoor N fascineren op hun heel eigen manier, omdat ze compact, maar toch gedetailleerd en bijzonder levendig zijn. Dat ziet men ook in de diversiteit van de gebouwen, die niet alleen spoorweg-typische motieven hebben, maar daarnaast ook aparte thema's met stedelijke, landelijke of industriële achtergrond hebben.

Voor Z heeft u meer nodig dan alleen een vaste hand! De spoorbreedte vergt enige handigheid, maar biedt wel een unieke fascinatie. Het is juist de verfijnde techniek die schaal Z zo aantrekkelijk en onvergelijkbaar maakt, niet alleen voor specialisten. FALLER ondersteunt alle Z-vrienden met een breed scala aan gebouwen, bruggen, landschapselementen en kleinste accessoires op de juiste schaal.

 

New MiniArt Kits Available ✅ Januari 2023


The newest kits have received status “Available” and we are starting to ship orders to our Distributors 🚚


• 35362 StuG III Ausf. G  FEB 1943 ALKETT PROD. WITH WINTERKETTEN
 
• 35376 GERMAN TANK RIDERS SET 1
 
• 35644 HOME OFFICE INTERIOR
 
• 38058 CAFE VISITORS 1930-40S
 
• 38060 LIEFER PRITSCHENWAGEN TYP 170V FARMER CAR
 
• 49001 U.S. FUEL DRUMS 55 GAL.
 
• 49002 GERMAN FUEL DRUMS 200L
 
• 24001 GERMAN AGRICULTURAL TRACTOR D8500 MOD. 1938

 

Dear Modelers, MiniArt Team wish you a Merry Christmas and Peaceful New Year

 

MiniArt German soldiers at work (RAD) 35408 1:35


Deze set bevat 5 ongemonteerde en ongeverfde plastic figuren van Duitse WWII soldaten. Met kruiwagen en gereedschappen, Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar bij uw dealer!

 

MiniArt Pz.Kpfw.IV Ausf. H Vomag. MID PROD. JULY 1943. INTERIOR KIT 35305 1:35


Deze set bevat een uiterst gedetailleerd model, de bestuurdersruimte met interieur is zeer nauwkeurig weergegeven, volledig gedetailleerde gevechtsruimte, bevat photo-etched en decal sheet, schitterend model om te bouwen… iets voor u?  Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar bij uw dealer!

 

MiniArt Tempo A400 Athlet 3-wheel Delivery Truck 38032 1:35


Deze set bevat een uiterst gedetailleerde kuststof Model, Clear plastic parts en Photo-Etched parts zijn inbegrepen. Er zijn 5 decal-sheet opties. De deuren kunnen worden gemonteerd in open of gesloten positie. Schaal 1:35

Nu verkrijgbaar bij uw dealer!

 

Italeri F-15E Strike Eagle 2803 1:48

Het McDonnell Douglas F-15 Eagle-ontwerp werd in de jaren 70 geïnitieerd om de gevechtssquadrons van de Amerikaanse luchtmacht uit te rusten met een geavanceerde en krachtige straaljager. De effectieve en robuuste aerodynamische lay-out leidde tot de productie van de tweezits "all-weather" F-15E Strike Eagle jachtbommenwerper. Eind jaren tachtig in dienst bij de USAF en ter vervanging van de verouderde F-111, omvatte zijn operationele taken grondaanval-, bombardementen- en verbodsmissies. Het behield de kenmerken van het vluchtontwerp van de originele F-15, zoals de twee staartafwijkingen, de stevige middenvleugel en de tweezitscabine achter elkaar, met achterin de Weapon Systems Officer. Vanuit deze functie selecteerde de officier het routebeheer, het volgen van doelen en elektronische tegenmaatregelen van het vliegtuig.

De Italeri producten zijn verkrijgbaar via een uitgebreid netwerk met verschillende Modelbouw dealers!

 

Hasegawa Lancia 037 Portugal Rally 1986 1:24


Hasegawa presenteerd een modelbouwpakket van een Italiaanse auto, hier in de rallyversie, met 151 onderdelen. Stickers van de 1986 Portugal Rally, Carlos Bica. Lengte gebouwd: 166 mm. Breedte: 75 mm. Een Icoon in de rally sport.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Heller Fouga Magister CM 170 30510 1:48

Frankrijk was het eerste land dat een straalvliegtuig de FOUGA CM 170 produceerde dat een goedkopere pilotenopleiding mogelijk maakte. Dankzij zijn technische kwaliteiten was de MAGISTER het eerste trainingsapparaat waarin een piloot een volledige opleiding kon doorlopen, van het begin tot het einde. T/m de beheersing van het gevechtsvliegtuig: basistraining, geavanceerde training aerobatics, blindvliegen, nachtvliegen, artillerie, bombardementen enz. De eerste vlucht van het prototype vond plaats op 23 juli 1952. Naast de Franse luchtmacht Fleet Air Army, vijftien andere landen hebben de Magister gebruikt.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Heller Starter Kit Ferguson Petit Gris 2x + Diorama 52326 1:24

De Standard Motor Company in Coventry (Groot-Brittannië) produceerde Ferguson-tractoren vanaf 1946 (TE = Tractor England). In Frankrijk werden ze geassembleerd door Standard Hotchkiss in Saint Denis (modellen TE-20, "Little Grey Fergie") uit 1952. 1956 werd omgebouwd tot een volledig Franse constructie (modellen FF30) totdat de productie werd stopgezet in 1958. De TE-20 is uitgerust met een "driepuntskoppeling", die is uitgevonden door Harry Ferguson en tegenwoordig in elke moderne tractor te vinden is. Altijd grijs gekleurd, werd het een groot commercieel succes dat verkrijgbaar was in 3 breedtes: standaard, smal en wijnmaker. De FF-30 was een TE-20 met kleine afwijkingen (stoelvorm, batterijlocatie, rood geschilderde motor en chassis).

Verkrijgbaar via uw dealer!

 

Faller 5 verschillende bomen 1:87


In de Faller noviteitenfolder II heeft Faller deze vijf mooie bomen gepresenteerd.

181571 Berk

181572 Beuken

181573 Eik

181574 Berken

181575 Loofbomen

Ze zijn leverbaar via uw dealer!

 

Dragon T-34/76 Mod.1941 7259 1:72

De eerste versie van de T-34/76 kwam als een nare verrassing voor de overmoedige Duitse troepen in de herfst van 1941, toen hij voor het eerst massaal werd gepleegd. Ze waren niet alleen in staat om met hun grote rupsbanden de modder en sneeuw aan te kunnen, maar ze kwamen ook met een perfecte combinatie van dik en sterk hellend pantser, efficiënt kanon, goede snelheid, autonomie en vooral extreme stevigheid, betrouwbaarheid, gemak van fabricage en onderhoud. Een perfecte winnaar voor een industriële oorlog en een grote sprong voorwaarts in tankontwerp. Hoewel de T-34 een aantal tekortkomingen had, staat de invloed van de T-34 op de toekomstige ontwerpen en het concept van de belangrijkste gevechtstank buiten kijf.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix Handley Page Victor B.Mk.2(BS) A12008 1:72


De Handley Page (HP) Victor was een straalaangedreven, strategische bommenwerper die, naast de andere 'V'-bommenwerpers, de Avro Vulcan en Vickers Valiant, een essentieel onderdeel vormde van de nucleaire afschrikking van Groot-Brittannië tijdens het begin van de Koude Oorlog. De Victor was ontworpen om langeafstandsaanvallen op lage hoogte uit te voeren, maar werd later verbannen naar een rol als bijtanker in de lucht toen hij niet langer effectief werd geacht als strategische bommenwerper. Behoudens de eisen van de RAF voor meer tactische manoeuvreerbaarheid en een hoger plafond, werd in 1959 de B.2-variant met veel krachtigere Rolls Royce Conway-motoren ontwikkeld. In totaal werden er vierendertig geproduceerd, waarvan er later verschillende werden omgebouwd voor verkenning en luchtfoto tanken doeleinden. Twee RAF-squadrons vormden zich op de B.2 nadat deze in 1962 in dienst was getreden, maar deze werd al snel opgevolgd door de B.2R, een conversie waardoor 'Blue Steel' nucleaire raketten konden worden vervoerd naast nucleaire ladingen met vrije val. Na de introductie van onderzeeërs gelanceerde Polaris-raketten in 1969, werd de Victor geleidelijk ontheven van zijn rol als nucleair afschrikmiddel, maar hij bleef een waardevolle aanwinst voor de RAF als tanker tot aan zijn pensionering in 1993.

Vraag er naar bij uw dealer, want ze zijn leverbaar!

 

Airfix Panzer III AUSF J A1378 1:35


Een van de beroemdste tanks uit de Tweede Wereldoorlog, de Panzer III was eigenlijk slechts in relatief kleine aantallen verkrijgbaar ten tijde van de Duitse invasie van Polen, met ongeveer 180 tanks als aanvulling op de talrijkere, snellere en lichtere Panzer I- en II-tanks . Ondanks de populaire misvatting dat Duitsland de oorlog begon met enorme investeringen in tankproductie, werd een groot deel van de vroege last van gemechaniseerde Blitzkrieg geboren door kleinere, lichtere tanks en buitgemaakte voertuigen die in dienst van de Wehrmacht werden gedrukt.

De Panzer III Ausf (model) J was een latere productieontwikkeling van deze beroemde tank en een die een behoorlijke vooruitgang vertegenwoordigde ten opzichte van eerdere modellen. Een enigszins her ontworpen romp maakte de toevoeging van verhoogde bepantsering mogelijk en een nieuwe kanonmantel vergemakkelijkte de installatie van het krachtigere 50 mm KwK 38 L42-kanon.

Nu leverbaar via uw dealer!

 

Airfix QUICKBUILD Jeep 'Quicksand' Concept J6038


Een mix van de iconische Jeep Wrangler met het concept van een hot rod geeft je dit geweldige Jeep Quicksand Concept, gemaakt voor liefhebbers die van het zandleven houden! Het Jeep Quicksand-concept heeft een langere wielbasis dan de standaard tweedeurs Wrangler. De carrosserie is aan de voor- en achterkant getrimd, terwijl de hardtop en de voorruit zijn verkleind, waardoor de Quicksand er langer, sneller en lager uitziet. Met een open dak en geen ramen bent u blootgesteld aan de elementen van het buitenleven en kunt u het geluid en de wind van uw reizen opvangen. Met Quickbuild kun je een breed scala aan iconische schaalmodellen maken. Er is geen verf of lijm nodig.

Nu leverbaar bij uw dealer!

 

Airfix Westland Whirlwind-helikopter HAS.22 A02056v 1:72


Naarmate de helikoptertechnologie na het einde van de Tweede Wereldoorlog snel vooruitging, resulteerde de operationele flexibiliteit die door roterende vliegtuigen werd geboden in een race om een ​​machine te ontwikkelen met de kracht en het bereik om zowel troepen als voorraden efficiënt te vervoeren. De doorbraak kwam met de introductie van de Amerikaanse Sikorski H-19 Chickasaw, een vliegtuig waar de hele wereld jaloers op was, met vooral het Britse leger als grote bewonderaars. Na met succes een aantal vliegtuigen te hebben geëvalueerd, werd een licentieovereenkomst getekend om Westland Aircraft, gestationeerd in Yeovil, in staat te stellen de helikopter te produceren voor Britse dienst. Het eerste Britse gebouwde prototype, genaamd de Whirlwind, vloog in augustus 1953 en het type ging in juli 1954 in dienst bij de Royal Navy.

Wees er snel bij want ze vliegen de winkel uit!

 

Lenz Elektronik nieuw in ons assortiment!

Hard op weg om de grootste serie fabrikant in spoor 0 te worden

Sindsdien volgde het elkaar in rap tempo op. Locomotieven zoals de BR 64, V 160, V 60 en diverse Köf-varianten, de Lollo, de V 20, de BR 211, 212 en 213, de BR 24, de BR 38, de BR 94 en tenslotte de BR 50 verschijnen meerdere varianten. Daarnaast tal van goederen- en personenauto's. Een innovatieve op afstand bedienbare koppeling op locomotieven (ook in H0 overigens), origineel geluid, speciaal ontwikkelde rookgeneratoren... Lenz werkt nu samen met PECO aan het railsysteem om aan de toegenomen kwaliteitseisen te voldoen. Na ruim 15 jaar is de volgende generatie van het digitale centrum verschenen met de LZV200, de handcontroller LH101 verving de beproefde LH100, de draadloze LH101R wordt medio 2021 geleverd. Het programma van Lenz Elektronik voor de komende jaren staat al grotendeels vast:

 

1ManArmy nieuw in ons assortiment!


1ManArmy is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van high-definition airbrush-verfmaskers voor schaalmodellen van WO II-vliegtuigen op schaal 1/32.

Onze innovatieve maskers maken het mogelijk om markeringen, squadronnummers, maar ook de kleinste instructiestencils te airbrushen, waardoor ze een alternatief bieden voor de decal-draagfolie en een echt 'opgeschilderd' resultaat mogelijk maken.

Hoe het allemaal begon!

Het bouwen van een 1/32 P51D Mustang voor mijn vader, en kijkend naar de talloze kleine instructiestencils op het stickervel, triggerde mijn zoektocht naar een meer realistische benadering en naar een oplossing voor het beruchte 'carrier film issue'. Tot nu toe waren zeer kleine markeringen op vliegtuigen en andere schaalmodellen onmogelijk te schilderen of te airbrushen en moest men zijn toevlucht nemen tot de kit-emblemen of aftermarket-emblemen/transfers.

Vandaag biedt 1ManArmy een snel alternatief, waarbij je de markering en stencils kunt airbrushen met behulp van voorgesneden maskers met hoge precisie. Een ongecompliceerde techniek met direct resultaat en zonder glanslagen, hardings- of weekmakers, trimmen of reinigen en altijd met een verbazingwekkende precisie. 1ManArmy maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld veilig low tack masker, dat eenvoudig te plaatsen en te verwijderen is. Een droog en schoon oppervlak is alles wat je nodig hebt. Er is geen verdere voorbereiding nodig. Het gebruik van maskers maakt verwering, vervaging en  chippen mogelijk , zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de doorzichtige draagfolie. Rimpels, luchtbellen, hechtingsproblemen, scheuren, verzilveren en vergelen zijn niet meer mogelijk.

Bovendien maken verfmaskers het mogelijk om een ​​meer authentieke en natuurlijke 'beschilderde' look te verkrijgen, zonder het kleurverschil tussen de verf en de vaak glanzende patina van emblemen. Verfmaskers zijn ook veel gemakkelijker aan te brengen over oneffen oppervlakken, paneellijnen, klinknagels of gebogen delen.

Zeer duidelijke positioneringsinstructies en een gebruikershandleiding zullen meer dan nuttig blijken te zijn. Bekijk ook de FAQ met de laatste tips en trucs, over hoe je de maskers correct gebruikt en hoe je de beste resultaten behaalt. Bekijk het laatste nieuws op de Instagram-pagina

Het leven ongecompliceerd !

 

Mercedes Benz 300 SLR "Uhlenhaut" Coupé

Vandaag willen we u een update geven over ons highlight LE-102, de LEGRAND Mercedes Benz 300 SLR "Uhlenhaut" Coupé kit, schaal 1/8 van LEMKE. We betreuren de lange levertijd, die te wijten is aan het moeilijke situatie wereldwijd in de afgelopen jaren. De productie voor de ongeveer 1.000 hoogwaardige componenten is nu compleet. In december 2022 verwachten we het definitieve prototype, dat als model zal dienen voor de serieproductie. We komen dan nog met nieuwe informatie/foto’s.

De eerst editie van art.nr. LE102 is wereldwijd al voor 3/4 voorverkocht. De verwachte leverdatum is Q2/2023, Ten opzichte van het laatste prototype van januari 2022 hebben we nog een paar upgrades gedaan, details zijn te vinden vanaf pagina 3. 

Klik op hier voor meer informatie!

 

New MiniArt Kits Available ✅ November 2022


Estimated release date Nov 25-28
 
 • 35657 FARM CART & VILLAGE ACCESSORIES
 • 35408 GERMAN SOLDIERS AT WORK (RAD) SPECIAL EDITION
 • 38061 U.S. TOW TRUCK G506
 • 35305 Pz.Kpfw.IV Ausf. H Vomag. MID PROD. JULY 1943. INTERIOR KIT
 • 38075 GERMAN CIVILIANS 1930-40S. RESIN HEADS
 • 38032 TEMPO A400 ATHLET 3-WHEEL DELIVERY TRUCK 

 

Minis Touringcars en streekbussen schaal 1:160

Wij informeren u graag over de levering van de volgende MINIS 1/160 innovaties!

Nieuwe varianten touringcars en streekbussen

Naast de klassiekers van de O302/ O303/ O321 serie en de Setra S8 in Deutsche Bundesbahn of Post-Bus uitvoeringen, leveren wij interessante modelvarianten die nog nooit eerder in spoor N beschikbaar waren. De MB O302 in politieversie, de MB O303 als mobiele vaccinatiebus, de MB O 321H als versie van het Amerikaanse leger of de Setra S8 in Touropa-livery. Verder onze prachtige vintage bussen gebaseerd op Oostenrijkse modellen als ÖBB Bahnbus, Austrobus, bus van de Wiener Lokalbahn, PTT Swiss varianten en het bedrijf Knechtreisen.

Nu te verkrijgen via uw dealer! LC4414/15/16/24/25/26/27/28/29/35/37/38/39/54/55/56

 

New MiniArt Kits Available ✅ October 2022


Release date of new items: Oct 20th 

•       35367   StuG III Ausf. G March 1943 Alkett Prod. WITH WINTER TRACKS. INTERIOR KIT 
•       35384   GERMAN SOLDIERS CARRYING AMMO BOXES 
•       35661   DUTCH TRAFFIC SIGNS 1930-40’s
•       37093   T-34/85 YUGOSLAV WARS
•       38049   TEMPO A400 LIEFERWAGEN. VEGETABLE  DELIVERY VAN
•       38050   CIVILIAN DRIVERS 1930-40s
•       39012   AUSTIN ARMOURED CAR 3rd SERIES: FREIKORPS SERVICE. INTERIOR KIT 

  Status Changed - Again Available:
•       35248 GERMAN PANZERGRENADIERS

 

Scalextric Knight Rider – K.A.R.R. C4296 1:32

KARR, de dodelijke vijand van Michael Knight en KITT, was de aartsvijand in veel afleveringen van Knight Rider. Visueel vergelijkbaar met KITT, behalve het demonische gloeiende oranje licht aan de voorkant. In tegenstelling tot KITT die is geprogrammeerd om mensenlevens te redden, heeft KARR er geen respect voor, en in plaats daarvan is hij alleen vastbesloten om zichzelf te beschermen en ervoor te zorgen dat niets hem in de weg staat!

Zorg ervoor dat je deze release snel grijpt, KARR blijft nooit hangen als een missie bezig is, en niets zal hem in de weg staan!

Karr is een noviteit en word in December 2022 verwacht!

Bestel snel bij uw dealer! SC4296

 

Hasegawa EGG GIRLS NO. 28 CLAIRE FROST SF SUIT SP524 1:12


Het 28e deel van de 1/12 Egg Girls Collection is het tweede deel van SF-pakken Driedimensionaal "Claire Frost"! Dhr. Tsurugi Dan is verantwoordelijk voor de productie van prototypes. Illustraties en figuurontwerpen zijn getekend door Takashi Fujisawa.

Nu verkrijgbaar via uw dealer SP524 / 52324

 

Hasegawa MechatroWeGo Eva Collaboration Series Vol.1 “Zerogouki” + Rei Ayanami SP474 1:20


"MechatroWeGo" is een originele robot gemaakt door Modelism/Kazufumi Kobayashi voor het woon-werkverkeer van kinderen naar school en recreatief gebruik. Het werd in 2015 omgebouwd tot een plastic model en is geliefd bij iedereen.

De boxart voor het plastic model is getekend door Keiichi Arawi, een populaire mangakunstenaar ! De 1/20 MechatroWeGo (13 cm hoog) is een beginners vriendelijk plastic model met gekleurde onderdelen waarvoor geen lijm nodig is.

Nu verkrijgbaar via uw dealer SP474 / 52272

 

Hasegawa HUBBLE SPACE TELESCOPE THE REPAIR SP526 1:200


Een limited edition Hubble Space Telescope wordt geleverd met een missie STS-109 patch!

De ruimtetelescoop Hubble bestaat uit een aantal precisie-instrumenten voor astronomische waarnemingen. Hij is genoemd naar de Amerikaanse astronoom Edwin Hubble en draait sinds de lancering door NASA en ESA op 24 april 1990 als een kunstmaan rond de aarde. De Hubble wordt gebruikt voor optische waarnemingen.

Nu verkrijgbaar via uw dealer SP526 / 52326

 

Faller Figuren, Big in Small things… Schaal 1:87 & 1:160

Bekijk deze Faller Scenery figuren. Schaal H0 1:87 & 160. Breng uw modelbaan tot leven met de diversiteit aan Faller figuren. Misschien enkele reizigers voor op het perron, passanten voor op straat, of een van de vele thema's voor een blikvanger op de modelbaan...?

Ze zijn stuk voor stuk prachtig beschilderd. Ook lenen de figuren zich perfect voor miniatuur fotografie. Welk tafereel u ook gaat creëren, voor ieder onderwerp is wel wat te vinden!

De hoogte van een figuur in schaal H0 is ca. 2 cm.

Enkele noviteiten die nu leverbaar zijn:

 • 1/87 BRANDWEERMANNEN EPOCHE VI SET I        151637
 • 1/87 BRANDWEERMANNEN EPOCHE VI SET II       151638
 • 1/87 TIJDENS HET OOGSTEN                                    151644
 • 1/87 VERKOPER KERSTMARKT                                 151649
 • 1:87 MOTORRIJDERS                                                  151664


Nu verkrijgbaar via uw Faller dealer!

 

Dragon Pz.Kpfw.III Ausf.L s.Pz.Abt.502 Eastern Front 1942 1:35 6957


De Dragon PzKpfw III (Panzerkampfwagen III) was een Duitse medium tank uit de Tweede Wereldoorlog. De eerste prototypes van het voertuig werden gemaakt in 1936 en de serieproductie ging door in de periode 1937-1943, eindigend met de productie van ongeveer 5.800 voertuigen. De tank in de E-versie werd aangedreven door een enkele Maybach HL 120 TRM-motor met een vermogen van 300 pk. Het was bewapend met een 37 mm KwK 35/36 kanon en twee 7,92 mm MG 34 machinegeweren in de toren geplaatst.

Nu verkrijgbaar via uw dealer DRA6957

 

Busch Fitnessstudio 1:87 1961

"Fitnessstudio" Het moderne gebouw met een entree en een koepeldak met veel licht is rondom beglaasd. Op de begane grond zijn de grote raampartijen gedeeltelijk verijdeld met passende reclamemotieven. De trap binnen leidt naar de bovenverdieping met de receptie en de sporthal met een grote spiegelwand. Met geschikte interieurapparatuur: loopbanden, fitnessapparatuur, gewichten evenals instructeur en gewichtheffers. Kit met figuren om zelf te schilderen. Afmeting: 112 x 110 mm, hoogte: 78 mm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU1961

 

Busch Station Elbingerode 1:120 8776

"Station Elbingerode" Kit voor het station gebaseerd op het origineel in Elbingerode in de Harz (Saksen/Anhalt). Het stationsgebouw aan de zogenaamde Rübelandbahn (voorheen Harzbahn) is in de functionele bouwstijl van de jaren zestig behouden. Voorbeeldgetrouwe vormgeving van de details zoals het trappenhuis met een typische vestibule aan de straatzijde en de aan drie zijden beglaasde meldkamer aan de perronzijde. Deuren en ramen zijn gemaakt van echt hout. Platform met gesimuleerde natuurstenen voet. Afmetingen gebouw : 340 x 114 mm, hoogte: 56 mm. Afmetingen platformbodem: 362 x 104 mm, hoogte: 7 mm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU8776

 

Busch Veldbaan Start-Set Gütertransport 1:87 12016

Veldspoor startset Goederentransport, met veldspoor diesellocomotief Gmeinder 15/18 in gesloten uitvoering, wagon met een transportkist van echt hout en lage boordwagen. Rails en batterij box voor 2 batterijen LR6/AA (niet meegeleverd) en schakelaar (vooruit/achteruit/stop).

De veldspoorbanen bevatten een geïntegreerd metalen inzetstuk om de contactdruk van de wielen op de rails te verhogen. Dit zorgt voor een betrouwbaar contact en een hoog koppel voor een soepele rit. De baanovaal heeft een benodigde ruimte van ca. 375 x 250 mm. Voor het gebruik van de trein zijn twee 1,5 V-mignon batterijen LR6/AA nodig (niet inbegrepen) of een voedingseenheid met 3 V DC-spanning. Omdat de locomotieven slechts een minimaal stroomverbruik hebben, gaan de batterijen of accu's zeer lang mee.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU12016

 

Busch Verlaten Sanatorium 1:87 1945

"Verlaten Sanatorium" Dit bouwmodel in authentieke Lost Places-stijl bevat architectonische elementen van de voormalige gezondheidskliniek Aprath bij Wülfrath in het Noordrijn-Westfalen district Mettmann. Het kan ook een verlaten hotel of voormalig fabrieksgebouw voorstellen en kan daarom universeel worden gebruikt. Het verweerde gips heeft een superrealistische 3D-look. Het matte oppervlak heeft qua look een ruw karakter, wat trouw is aan het model. De deuren en ramen van het verlaten gebouw zijn gemaakt van echt hout. De drie verdiepingen zijn voorzien van vloeren en scheidingswanden. De kit bevat tal van raamelementen voor binnen- en buitendecoratie. Maat: 210*210mm Hoogte: 137mm.

Nu verkrijgbaar bij uw dealer BU1945

 

Arnold DB, Kbs + 2 x 20' DB Container, Ep. IV 1: 160 HN6566


Arnold is een merk dat vele soorten producten aanbiedt: Modeltreinsets, Modeltreinen: locomotieven en autorails, passagiers- en goederenwagens, Accessoires. Zo ook het volgende item:

De HN6566 is een bruin met rode band geschilderde rollend materieel wagon uit Duitsland. Uit de periode 1971-1990.

Op de twee 20” containers vind u de opdruk DB en TFG.

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer ARN-HN6566

 

Arnold FS, E.656 5th series original livery blue/grey, original state 1: 160 HN2533

Artikelen HN2531/32/33 /S zijn gereproduceerde nieuwe versies van de elektrische locomotief E656 "Caimano" van de FS, dat al een "historisch" model is voor het merk Arnold in schaal N, met niet eerder geproduceerde combinaties van details en kleurstellingen.

Elektrische locomotief E656 403 van de 5e serie, in originele blauw/grijze kleurstelling bij aflevering, toegewezen aan depot Genova Brignole. Periode IVb-V (eind jaren 80 – begin jaren 90).

Voorramen met rubberen frame, Fronten met 4 grote lampen, sandboxes alleen op kopassen, Stroomafnemers type 52 met gebogen skid, ook verkrijgbaar met DCC Sound.

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer ARN-HN2533

 

Airfix Austin K2/Y Ambulance A1375 1:35


Een van de beroemdste voertuigen in zijn soort, de Austin K2/Y Ambulance werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt door Britse en Commonwealth-troepen, zowel in de gevechtszones van de wereld als aan het thuisfront. Gebouwd rond het chassis van de Austin K30 lichte vrachtwagen, werd het slachtoffercompartiment ontwikkeld in samenwerking met het Royal Army Medical Corps en bleek daarom zeer functioneel te zijn. In staat om vier brancards of tien zittende slachtoffers te vervoeren, was een van de belangrijkste redenen waarom de K2/Y zo succesvol was, omdat hij zo robuust en betrouwbaar was en slechts een minimum aan onderhoud nodig had - een ambulance moet altijd klaar staan ​​wanneer je hem nodig hebt het.

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer AF1375

 

Faller Noviteitenfolder Deel II 2022

De nieuwe Faller Noviteitenfolder deel II is nu uit

 

Laten we beginnen! Met het tweede deel van het FALLER innovatieprogramma van dit jaar, we luiden het nieuwe modelbouwseizoen 2022/23 in! Kijk uit naar veel geweldige model highlights en topthema's voor de H0-, N- en Z-spoorlijnen en de lay-outconstructie. U kunt onder meer fascinerende producten verwachten uit deze gebieden:

Het spoor! Tunnelboormachine »Gripper-TBM« met tunnelbouwplaats ● stad/dorp! Engadiner boerderijen ● Handel, handel, industrie! Bouwmarkt en bouwmarktapparatuur ● 50 jaar Z-spoor! Driezijdige binnenplaats ● In beproefde FALLER kwaliteit! Vijf gevarieerde modelcompilaties in een voordelige actieset en 12 maandmodellen ● Hoofdonderwerp! Oude stadshuizen en oude stadsmuursets ● Kleine miniatuurwerelden! Met de hand geschilderde karakternieuwigheden die uw scènes tot leven brengen ● Nieuwigheden in de lay-out! Bomen, verlichting, gereedschap en benodigdheden.

De nieuwe Faller Noviteitenfolder deel II is nu uit, u kunt deze folder hier downloaden!

Faller noviteitenfolder DE deel II 199922D

Faller noviteitenfolder F deel II 199922F

Faller noviteitenfolder GB  deel II 199922GB

De papieren folder zal vanaf Oktober beschikbaar zijn, vraag hiernaar bij uw dealer.


 

Zvezda Russian attack Helicopter MI-35M no. 4813


De MI-35M is de nieuwste upgrade van de beroemde en succesvolle MI-24V Hind. De MI-35M is uitgerust met een nieuw elektronisch systeem voor nachtoperaties. Deze versie is in dienst bij de Russische luchtmacht en is geëxporteerd naar verschillende landen. In vergelijking met de MI-24 heeft de nieuwe MI-35 verkorte stompvleugels met 4 wapenpunten, een verbeterd rotorsysteem met verbeterde turbo as motoren.

Nu verkrijgbaar via uw dealer! ZVE4813

 

Zvezda Soviet light tank T-26 mod. 1933 no. 3538


De T-26 is een Sovjet lichte tank uit het interbellum en de Tweede Wereldoorlog. De eerste prototypes van dit voertuig werden gemaakt in 1931 en de auto werd in 1931-1932 in gebruik genomen. Tijdens de productie werden ongeveer 12.000 voertuigen van dit type geproduceerd, naast afgeleide versies en gespecialiseerde voertuigen! Het gevechtsgewicht van de T-26-tank in de basisversie was tot 8,2 ton. De aandrijving werd verzorgd door een enkele 12-cilinder GAZ carburateurmotor met een vermogen van 90-91 pk. De basisbewapening bestond uit een enkel 45 mm wz.1932 of wz.1934 kanon en 1 tot 3 DT 7,62 mm machinegeweren. In feite was de T-26 een verregaande ontwikkeling van de Britse Vickers 6-Ton.

Nu verkrijgbaar via uw dealer! ZVE3538

 

Uhlenbrock MFU-Module 65110

Met de nieuwe mfu-module kan uw Intellibox II ook communiceren met de mfx ® -voertuigen in uw systeem. Door de automatische registratie voeren de voertuigen hun naam en de bijbehorende sonde functiesymbolen in de Intellibox II-database in, zodat ze met alle gemak direct geselecteerd en bediend kunnen worden. Nu bereik je direct alle speciale functies en kan uw mfx ® -voertuigen met 128 snelheidsniveaus besturen. Zoals altijd is de installatie uiterst eenvoudig: de mfu-module wordt aangesloten op de spooruitgang van de Intellibox II, op de rails en op het LocoNet.

Nu verkrijgbaar via uw dealer! UH65110

 

Scalextric Aston Martin V8 - Gulf Edition - Rikki Cann Racing C4209 1:32


De in Essex gevestigde Aston Martin-specialist Rikki Cann voert nu al het grootste deel van een decennium campagne voor deze V8 Aston. Deze Gulf kleurige V8, een meervoudig kampioen in de AMOC-serie, is een bekend gezicht in de Britse racewereld, vaak beschamend veel modernere machines en laat bandensporen en concurrenten in zijn kielzog achter als het op vermogen uit komt, zowel live als op je Scalextric-track!

Klik op deze link voor een mooie promo!


Nu verkrijgbaar via uw dealer! SC4209

 

Scalextric Porsche 911 GT3 R - Sebring 12 hours 2021 - PFAFF Motorsports C4252 1:32


Tijdens de 12-uursrace van Sebring in 2021 won Pfaff Racing in de GT3-klasse in deze verbluffende Porsche 911 GT3 R. De tartanafwerking met het zilver verhoogde de uitstraling van wat al een uitzonderlijke raceauto is, en het Canadese team van uitstekende kwaliteit produceerde een resultaat elk Porsche raceteam uit het verleden waardig. Een gloednieuwe GT3-auto om toe te voegen aan je Scalextric GT3-collectie, deze Porsche is een echte winnaar!

Nu verkrijgbaar via uw dealer! SC4252

 

New MiniArt Kits Available ✅ September 2022

   New Items:

   •       35338 Sturmgeschutz III Ausf. G  APRIL 1943 ALKETT PROD. INTERIOR KIT

   •       35349 StuH 42 Ausf. G  Early Prod. May-June 1943

   •       35358 GERMAN REPAIR CREW

   •       35641 GARDENING TOOLS

   •       35669 FRENCH CONCRETE ROAD SIGNS 1930-40’S. NORMANDY

   •       38043 GERMAN CARGO TRAILER

   •       38059 TEMPO E400 STAHLBLECHPRITSCHE 3-WHEEL TRUCK

   Binnenkort verkrijgbaar via uw dealer!

 

Model Shipways Harriet Lane Gunboat MS2010 1:144


Houten modelbouwpakket van een Amerikaanse kanonneerboot gebouwd in New York in 1857 voor de Amerikaanse belastingdienst. Vernoemd naar Harriet Lane, nicht en officiële gastvrouw van president James Buchanan . Harriet Lane werd gebouwd door Tacoma Boatbuilding, Tacoma, Washington en opgeleverd op 20 april 1984. Houten bouwpakket met metalen onderdelen. Instructies in het Engels. Lengte gebouwd: 469 mm. Hoogte: 241mm.

Nu verkrijgbaar via uw dealer! MX-MS2010

 

MiNis VW T3 BUS DEUTSCHE TOURING LC4348 1:160

De VW T3 van Volkswagen was de derde generatie van de VW Transporter. Het werd geproduceerd van 1979 tot 1992 en was de laatste serie bestelwagens met achterwielaandrijving. Na de VW 411/412 uit 1968 was de T3 de laatste nieuwe ontwikkeling van een voertuig van Volkswagen met een luchtgekoelde motor achterin. Zoals alle VW-bussen had ook de derde generatie de typeaanduiding Type 2. Naast de VW T2 Bulli had ook de VW T3 een grote fan community. Deze licht blauwe T3 word geleverd met Duitse Touring opdruk!

Nu verkrijgbaar via uw dealer! MIS-LC4348

 

MiNis VW T3 LIEBHERR SERVICE LC4341 1:160

De VW T3 van Volkswagen was de derde generatie van de VW Transporter. Het werd geproduceerd van 1979 tot 1992 en was de laatste serie bestelwagens met achterwielaandrijving. Na de VW 411/412 uit 1968 was de T3 de laatste nieuwe ontwikkeling van een voertuig van Volkswagen met een luchtgekoelde motor achterin. Zoals alle VW-bussen had ook de derde generatie de typeaanduiding Type 2. Naast de VW T2 Bulli had ook de VW T3 een grote fan community. Deze witte T3 word geleverd met Liebherr opdruk!

Nu verkrijgbaar via uw dealer! MIS-LC4341

 

MiNis VW T3 STREET CAFÈ (METALLIC SERIE) LC4346 1:160

De VW T3 van Volkswagen was de derde generatie van de VW Transporter. Het werd geproduceerd van 1979 tot 1992 en was de laatste serie bestelwagens met achterwielaandrijving. Na de VW 411/412 uit 1968 was de T3 de laatste nieuwe ontwikkeling van een voertuig van Volkswagen met een luchtgekoelde motor achterin. Zoals alle VW-bussen had ook de derde generatie de typeaanduiding Type 2. Naast de VW T2 Bulli had ook de VW T3 een grote fan community. Deze paarse T3 word geleverd met Street Café opdruk!

Nu verkrijgbaar via uw dealer! MIS-LC4346

 

Ammo Mig Jimenez Terraform Premium Textures 100 ML


Met deze nieuwe acrylformule, gemaakt met natuurlijke mineralen, heeft AMMO je in staat gesteld om op authentieke wijze de textuur van dun beton na te bootsen. Met een grijstint afwerking en een extra fijne textuur, net als echt beton, stelt dit product je in staat om realistisch ongeëvenaard grondwerk te creëren voor je kleine scènes en diorama's.

Roer het product goed door en breng het direct uit de grote pot aan. Bus van 100 ml. Niet giftig en geurloos product. Dun en schoon met water. Droogt volledig binnen 24 uur en kan worden gemengd met andere soortgelijke producten uit ons assortiment texturen. Geschikt voor elke schaal van 1/16 tot 1/48. Als het resultaat te korrelig is, gewoon laten drogen en schuren tot de gewenste textuur. Voor een effectievere en professionelere toepassing wordt het gebruik van het nieuwe AMMO Palette Knives-assortiment aanbevolen.

U kunt de Quick Tip downloaden waarin alles wordt uitgelegd wat u moet weten over Terraform via de volgende link.

MIG2171, MIG2172, MIG2173, MIG2174, MIG2175,

MIG2176, MIG2177, MIG2178, MIG2179, MIG2180

Nu verkrijgbaar via uw dealer!

 

Massoth DiMAX FB Train Detection Module 8170510

De DiMAX FB-treindetectiemodule (# 8170510) bewaakt vier onafhankelijke baanvakken. Zodra een trein zich op een baanvak bevindt, wordt het baanvak als bezet gemeld. Het bezetsignaal wordt meestal via een DiMAX Feedback Module naar het digitale systeem gestuurd en daar direct of via een aangesloten computer met besturingssoftware geëvalueerd en verwerkt. Als alternatief kan een directe optische LED-bezetsignaalindicatie worden geïmplementeerd (bijv. Spoorschema-bedieningspaneel). De continue bedrijfsstroom per bezette signaalsectie is 6A (piekstroom 8A), het totale laadvermogen is 8A (piekstroom 12A). De uitschakelstroom voor het bezetsignaal ligt tussen 2mA en 100mA en kan individueel in vijf stappen worden ingesteld. De onafhankelijke spanningsbewaking zorgt voor een storingsvrije werking van de DiMAX FB Treindetectiemodule en de baanvakken tijdens bedrijf, maar ook bij een noodstop. De DiMAX FB-treindetectiemodule is geschikt voor zowel booster- als keerlustoepassingen. Gedetailleerde aansluitschema's zijn te vinden in de tweetalige handleiding die bij het product wordt geleverd.

Nu verkrijgbaar via uw dealer MA8170510

 

Lima DB AG 4-unit set EMU ICE 1 class 401, white/red incl. motorized head, dummy head and 2 intermediate coaches, Tz 157 "Landshut", period VI HL1751


De Baureihe 401, ook wel ICE 1 genoemd, is een elektrische hogesnelheidstrein voor het langeafstands-personenvervoer van de Deutsche Bahn (DB). Een trein bestaat uit een motorwagen van het type 401.0 en 2 tussenwagens, periode VI. De opdracht voor de ontwikkeling van de ICE-motorwagens werd in maart 1986 openbaar gemaakt, tegen het eind van het jaar waren de opdrachten vergeven. In september 1987 bestelde de Deutsche Bundesbahn 82 motorwagens. Daarvan waren alleen de tien op 13 januari 1987 door minister van verkeer Werner Dollinger toegezegde treinstellen zeker.

Het treinstel is opgebouwd uit een aluminium frame. De motorwagen bestaat uit een bestuurders- en een machineruimte. De bestuurdersruimte bevat een plaats voor de machinist met primaire bedieningselementen, een bijrijdersplaats en achter de machinist een paneel met secundaire bedieningselementen. De machineruimte bevat - aan weerszijden van een middengang, die van een deur in de cockpit naar de achterste (in bedrijf zelden gebruikte) uitgang van de motorwagen loopt - de motoren en aggregaten. Dit model heeft Lima voor u uitgebracht…

Nu verkrijgbaar via uw dealer LIM-HL1751

 

Italeri Caproni Ca. 313/314 Vintage Special Anniversary Edition 0106S 1:72

Van de meer dan 2500 kits die Italeri in 60 jaar activiteit heeft geproduceerd, is de Caproni Ca. 313/314 is degene die een speciale plaats verdient in de luchtvaartgeschiedenis en in het hart van de modelbouwers. Trouw aan het origineel in speciale genummerde editie. In dezelfde doos en met de originele sprues van de eerste druk. De tweemotorige Ca.313 werd eind jaren dertig ontwikkeld door het Italiaanse luchtvaartbedrijf Caproni. Geïnspireerd door de Caproni Ca. 310 Libeccio, werd het gebruikt door de Regia Aeronautica tijdens de Tweede Wereldoorlog om lichte bombardementen, luchtobservatie en verkenningsmissies uit te voeren. De twee 12 cilinder Isotta Fraschini Delta RC 35 motoren leverden 730 pk en lieten de Caproni een topsnelheid van 430 km/u behalen. De motoren dreven driebladige metalen propellers met variabele spoed aan. De Ca.314-versie werd aangepast voor gebruik in andere rollen, zoals grondaanval, maritieme verkenning, konvooi-escorte en als torpedobommenwerper. De "Caproni" werden door de Regia Aeronautica ingezet op verschillende operationele fronten in de Middellandse Zee en Noord-Afrika. Ze werden ook gebruikt door de Zweedse luchtmacht en de Duitse Luftwaffe.

Nu verkrijgbaar via uw dealer ITA0106S

 

Italeri Crusader Mk. III with British Crew 6592S 1:35

Ontworpen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, was de Crusader een van de belangrijkste Britse "Cruiser"-tanks met een productie van meer dan 5.000 eenheden. Uitgerust met Christie-ophanging met rollende wielen met grote diameter, bezat de Crusader opmerkelijke rijvaardigheden op ruw terrein. De eerste versies van Mk. ik en mk. II waren bewapend met een 2 pdr kanon. later vervangen door het krachtigere 6 pdr-kanon. in de Mk.III-versie. Bij gebrek aan adequate bepantsering tegen vijandelijk vuur, was het ook erg kwetsbaar voor vijandelijke mijnen en antitankkanonnen, en de bewapening was vaak ontoereikend voor soortgelijke Duitse voertuigen. Bij een gecoördineerd gebruik slaagden ze er echter in om goede resultaten te behalen.

Nu verkrijgbaar via uw dealer ITA6592S

 

Italeri Ford Escort Zakspeed Gr.2 3664S 1:24

De Ford Escort Mk 2 kwam in 1975 op de markt. Het was een beslissende evolutie in vergelijking met de Escort Mk 1 die op het Autosalon van Brussel in 1968 werd voorgesteld. De vorige versie behield de hoogwaardige mechanica, maar werd volledig herzien in het ontwerp dat hij de esthetische en stilistische smaak van de jaren '70 interpreteerde. Naast de meer functionele versies was er ook een Escort Sport-versie die werd gekenmerkt door een agressievere look en een uitgesproken sportief interieur. Ten slotte werd ook de RS 1800-versie met 115 pk twin-shaft motor gepresenteerd, die de basis vormde voor de speciale versie die werd gebruikt in het Rally-wereldkampioenschap en die significante resultaten behaalde. Het iconische Zakspeed Team heeft tussen 1977 en 1978 een speciale versie van de Escort Mk 2 gebouwd en gebruikt.

Nu verkrijgbaar via uw dealer ITA3664S

 

Faller In het spoorwegdepot, tijdperk III 151660 1:87


Met de onmiskenbare expressie van FALLER mini-figuren komt iedere installatie pas echt tot leven. De karakteristieke houding en gebaren van de kleine voorvechters verlenen uw miniatuurwereld dat beetje extra en zij vormen de mooie afsluiting van uw fantasievolle scène-vormgeving. Zo ook de figuren: In het spoorwegdepot, tijdperk III

Nu verkrijgbaar via uw dealer FA151660

 

Faller Jongeren/tieners op straat 151661 1:87


Met de onmiskenbare expressie van FALLER mini-figuren komt iedere installatie pas echt tot leven. De karakteristieke houding en gebaren van de kleine voorvechters verlenen uw miniatuurwereld dat beetje extra en zij vormen de mooie afsluiting van uw fantasievolle scène-vormgeving. Zo ook de figuren: Jongeren/tieners op straat

Nu verkrijgbaar via uw dealer FA151661

 

Faller Zittende mensen I 151662 1:87


Met de onmiskenbare expressie van FALLER mini-figuren komt iedere installatie pas echt tot leven. De karakteristieke houding en gebaren van de kleine voorvechters verlenen uw miniatuurwereld dat beetje extra en zij vormen de mooie afsluiting van uw fantasievolle scène-vormgeving. Zo ook de figuren: Zittende mensen I

Nu verkrijgbaar via uw dealer FA151662

 

Faller Zittende mensen II 151663 1:87


Met de onmiskenbare expressie van FALLER mini-figuren komt iedere installatie pas echt tot leven. De karakteristieke houding en gebaren van de kleine voorvechters verlenen uw miniatuurwereld dat beetje extra en zij vormen de mooie afsluiting van uw fantasievolle scène-vormgeving. Zo ook de figuren: Zittende mensen II

Nu verkrijgbaar via uw dealer FA151663

 

Dragon M4 Sherman "Composite Hull" PTO 6740 1:35

Tanks speelden een beslissende rol tijdens de bloedige veldslagen rond de Stille Oceaan, en de belangrijkste tank voor de geallieerden was de M4 Sherman. Een variant van de Sherman die vaak wordt aangetroffen in het Pacific Theatre of Operations (PTO) was de zogenaamde "Composite hull". Dit verwees naar enkele M4 Shermans met een gegoten voorromp gekoppeld aan een gelaste achter romp. Dragon's 1/35 M4 Sherman "Composite Hull" PTO is nu verbeterd en opnieuw uitgebracht. Het belangrijkste verschil is een set gloednieuwe T48-rupsbanden geproduceerd onder het Magic Tracks-label. Deze T48-rupsbanden zijn nauwkeurig ontworpen en prachtig spuit gegoten. Deze kit is het resultaat van intensief onderzoek, waardoor modelbouwers gemakkelijk een M4 Sherman-tank kunnen afbeelden die deelneemt aan het Pacific Theatre of Operation.

Nu verkrijgbaar via uw dealer DRA6740

 

Busch 2 Marktkramen: Mode & Bagage 1825 1:87


Voeg een gedetailleerde mode- en bagagekraam toe aan je lay-out! Kit bevat: Luifeltent, veel kleurrijke jurken en accessoires om aan kledingstangen te hangen. Grote marktparaplu, selectie koffers, tassen en manden, tafel en kruk. Met 2 verkopers in staande en zittende positie. Figuren zijn nog niet geschilderd.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU1825

 

Busch 2 Mobiele marktkramen: Pompoenen & Salades 1826 1:87


Kit voor 2 houten karren (elk 25 mm lang) voor de verkoop van groenten. Waaronder verschillende salades en pompoenen met blaadjes. Kraam 1 in de kleuren oranje/wit, kraam 2 in de kleuren groen/wit.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU1826

 

Busch Mobiele hout gestookte oven 1827 1:87


Beste vers brood in de stad! Kit voor een hout gestookte oven op een aanhanger (40 mm lang). Met toonbank, broden in verschillende maten en een bakker met een houten broodschieter. Figuur nog niet geschilderd.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BU1827

 

Big Child Echoes of Camelot Artbook and Painting Guide BCECLI002

Echoes of Camelot: Arthurian Legends painting guide. Een uitstekend kunstboek dat u kennis zal geven van ons miniatuurschilderproces, met name rond de figuur van koning Arthur en zijn ridders.

Begeleid door prachtige tutorials van epische schilders zoals:

- Kryztof Kobalzich: "Lichtplaatsing en kleurkeuzes".

- Arnau Lázaro: "Kleur, vorm en licht".

- Rubén Martínez: "Gebroken tinten gebruiken".

- Marc Masclans: "Texturen in miniatuurschilderkunst".

- Michal Pisarski: "Niet-metalen metaal".

Het boek bevat ook tutorials over creatieve beeldhouwprocessen, door Hugo Gómez Briones, een expert op dit gebied.

Harde kaft, 100 pagina's met hoogwaardige illustraties en afbeeldingen in full colour. Engels

 

Nu verkrijgbaar via uw dealer BCECLI002-M

 

Busch Ford Ranger w. Hardtop and Ford Grill 52824 1:87


Origineel getrouw model, op schaal gemaakt voor de verzamelaar of modelbouw liefhebber! De Ford Ranger is veelzijdig en betrouwbaar, speciaal ontworpen om iedere klus te klaren. Dit is de 4x4 Wildtrak variant. In de kleur wit, de hard top is zonder zijruiten.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BA52824

 

Busch Volkswagen Beetle w. pretzel window 52904 1:87


Origineel getrouw model, op schaal gemaakt voor de verzamelaar of modelbouw liefhebber! Vandaag de dag is de VW KEVER 'BREZELFENSTER' een zeer populaire oldtimer, Dat de Volkswagen van het type VW 1, genaamd 'Kever', ooit de meest gebouwde auto ter wereld zou worden, dat had niemand gedacht toen het model in 1946 op de markt kwam. Hij was tenslotte heel eenvoudig gebouwd, zoals men tot 1953 nog kon zien aan de gedeelde achterruit.

Nu verkrijgbaar via uw dealer BA52904

 

Airfix QUICKBUILD Jeep Gladiator (JT) Overland J6039

De Jeep Gladiator is Jeeps eerste pick-up truck sinds de Comanche in 1992 werd stopgezet. De Gladiator met vier deuren en vijf passagiers heeft een exterieur- en interieurstijl zoals de Wrangler JL. Omdat een vrachtwagen vaak werd gebruikt voor het sleuren en slepen, werden de sleuven van de grille aan de voorkant vergroot om een ​​betere luchtstroom en motorkoeling mogelijk te maken. De truck heeft voor- en achterdeuren die volledig kunnen worden verwijderd, evenals een voorruit die kan worden neergelaten. De Gladiator is uniek omdat het de enige truck is met een cabriolet opklapbare soft top.

Met Quickbuild kunt u een breed scala aan iconische schaalmodellen maken. Er is geen verf of lijm nodig, het samendrukbare baksteensysteem resulteert in een realistisch schaalmodel. Geschikt als introductie tot modelleren voor elke leeftijd vanaf 6 jaar.

Nu verkrijgbaar via uw dealer AFJ6039

 

Airfix BAe Harrier GR7a / GR9 A04050A 1:72


De Harrier GR9 was een sterk bijgewerkte ontwikkeling van de bestaande GR7, met de mogelijkheid om een ​​breed scala aan geavanceerde precisiewapens, nieuwe communicatiesystemen en casco-upgrades te gebruiken.

Nu verkrijgbaar via uw dealer AF04050A

 

Airfix North American F-51D Mustang A02047A 1:72


De Noord-Amerikaanse P-51 Mustang wordt door velen beschouwd als een van de meest iconische Amerikaanse jagers van de Tweede Wereldoorlog. Ontworpen om te voldoen aan een RAF-specificatie, werd de Mustang getransformeerd nadat de Rolls Royce Merlin-motor was geïnstalleerd. Het lange bereik en de uitstekende vuurkracht van het P-51D-model maakten het tot een uitstekende escortejager die de bommenwerpers tot aan Berlijn heen en terug kon beschermen. De P-51 staat geregistreerd als de best scorende geallieerde jager van de oorlog met 4.950 vernietigde vijandelijke vliegtuigen. In 1948 veranderde de typeaanduiding voor de Mustang in F-51D en het bleef in de USAF- en RAAF-dienst als grondaanvalsvliegtuig tijdens de Koreaanse oorlog.

Nu verkrijgbaar via uw dealer AF02047A

 

Airfix Russian Infantry A00717V 1:76


Het Rode Leger vocht over duizenden mijlen in de epische veldslagen over wat bekend stond als het Oostfront. De mankracht die Duitsland over de gehele frontlinie moest omleiden, had een enorme invloed op de uiteindelijke uitkomst van de oorlog.

Nu verkrijgbaar via uw dealer de figuren Russian Infantry AF00717V

 

Airfix Starter Set Pagani Huayra A55008 1:43


De Huayra, genoemd naar de Quechua-windgod, de Pagani is de opvolger van de Zonda. Er werden slechts 100 Huayra-coupes geproduceerd met verschillende speciale edities en andere varianten die werden geproduceerd als onderdeel van de productierun. Bijna alle geproduceerde auto's waren verschillend van elkaar vanwege het zeer exclusieve karakter van de auto. De 6,0-liter twin-turbo V12 en de lichtgewicht constructie (1350 kg) van de Huayra helpen de auto in minder dan 3 seconden naar de 100 km/u te stuwen en een topsnelheid van 238 km/u te halen. Hij is niet alleen ongelooflijk snel, maar staat ook bekend om zijn unieke wegligging en algehele rijervaring, mede dankzij de toevoeging van actieve aerodynamica. De ongelooflijke prestaties en verbluffende looks van de Huayra zijn echt een ontmoeting tussen kunst en wetenschap.

Nu verkrijgbaar via uw dealer AF55008

 

Busch Kleine eik 95 mm najaar 3663 en de kleine eik 95 mm herfst 3664 1:87

De NATUR PUR Exclusive Loofbomen van Busch worden met de hand gemaakt en hebben bladeren op schaal. De bladstructuren komen in grootte en vormgeving overeen met de oorspronkelijke bomen. De kleuren zijn zo gekozen dat zomer- en nazomerbomen gegroepeerd kunnen worden. Hun kleuren harmoniëren ook perfect met de standaard Busch-bomen. Een super mooi bos ontstaat door de individuele plaatsing van de NATUR PUR Exclusive loofbomen aan de bosrand, gecombineerd met de standaard busch loofbomen voor het dichte bos erachter.

Nu verkrijgbaar via uw dealer 3663 en 3664 van Busch

 

Airfix FIAT G50 01046V 1:72


De Regia Aeronautica worden door velen beschouwd als een van de meest aantrekkelijk gepresenteerde vliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog, hoewel sommige van die machines misschien niet zo bekend zijn als die van andere landen. De Fiat G.50 markeert de overgang tussen tweedekker- en eendekker technologie en is een belangrijk vliegtuig in de geschiedenis van de Italiaanse luchtmacht en was hun eerste volledig metalen een zitsjager met lage vleugel. Het was ook de eerste Italiaanse jager met een intrekbaar landingsgestel en een gesloten cockpit, hoewel deze functie later werd gewijzigd, omdat het niet populair was bij piloten. Vroege versies van de G.50-jager werden gehinderd door een gebrek aan bereik en toen ongeveer 50 vliegtuigen werden gestuurd om deel te nemen aan de laatste fasen van de Battle of Britain, werden ze overklast door de Spitfires en Hurricanes van de Royal Air Force.

Nu verkrijgbaar via uw dealer de Airfix FIAT G50 01046V

 

Mig Jimenez Masterclass Weathering bij HobbyTime

Mig Jimenez Masterclass Weathering bij HobbyTime tijdens de Weathering Tour 2022

Miguel Mig Jimenenz heeft de video gedeeld via zijn kanaal, alle tips en tricks zijn hier te zien. Een genot voor elke modelbouwer, liefhebber enz. enz.
Het was een fantastische middag! 

Hartelijk dank Miguel, Ammo Mig Jimenez en aanwezigen.


Zie hier de Masterclass Weathering video