Nieuwsbrief
Inloggen
v

Geschiedenis Pola

Pola is al meer dan 50 jaar een bekende naam bij de modelspoorwegbouwers. De producent van huizen, gebouwen en accessoires in drie verschillende spoorschalen (N, HO & G) werd begin jaren negentig door grote broer Faller overgenomen.

De productie van de bouwmodellen is destijds verplaatst van het in het oosten van Duitsland gelegen Rothhausen naar het dorpje Gütenbach in het Schwarzwald. In dit bergachtige gedeelte van Duitsland doen de modelbouwers van Faller veel inspiratie op voor hun uitgebreide assortiment. Sinds 2005 worden er geen H0 en N bouwsets onder de naam Pola geleverd. Veel voormalige Pola modellen zijn thans in het FALLER programma te vinden. Onder de merknaam Pola G worden dus uitsluitend nog G (1:22,5) bouwmodellen en toebehoren geleverd.

 

Modelbouw in en rond het huis…

Pola G is de merknaam van een groot assortiment bouwmodellen en scenery producten in de spoorgrootte G (schaal 1:22,5) en dus passend bij en op de Grootspoor modelspoorweg.

De bouwmodellen kenmerken zich door hun kwaliteit en weerbestendige afwerking. Het is dus zonder meer mogelijk om deze modellen buiten in de tuin te plaatsen

 

G-assortiment

De spoor G modellen zijn speciaal ontwikkeld als toebehoren voor de Grootspoor treinen (schaal 1 : 22,5) en hebben uiteraard dezelfde weerbestendige eigenschappen. Ook dit assortiment gebouwen en accessoires is veelomvattend. Zo zijn er uiteraard gebouwen die thuishoren rond een emplacement zoals: stations, seinhuizen, locloods, kolenbunker enz. maar ook een windmolen, een bloemenwinkel met kas, boerderij, restaurant enz. enz. Het complete Pola G gebouwen en accessoire programma wordt uitgebreid in een overzichtelijke catalogus gepresenteerd.

De Pola G bouwmodellen kunnen uitstekend in combinatie met de treinmodellen van de merken LGB, Piko, Bachmann en Aristocraft worden gebruikt.