Nieuwsbrief
Inloggen
v

Racen doe je thuis…

Scalextric brengt sensatie en opwinding van autoracen tot leven in uw woonkamer!

Ben je nieuw in de opwindende wereld van Scalextric, of her ontdek je een jeugdpassie? Weet je niet waar te beginnen?

Lees dan verder voor alles wat u moet weten over Scalextric. Stap in en start je motoren ...

Ruim 60 jaar geleden ontwikkelde B “Fred” Francis een simpel automodel met een elektromotortje, dat diende als basis voor de huidige slotracebaan. Eigenlijk is dit simpele concept in de loop der jaren nauwelijks veranderd!

De Engelse fabrikant Fred’s Company, Minimodels LTD, maakte slim en schitterend mechanisch speelgoed, in eerste instantie aangedreven door opwindmotortjes. Na verloop van tijd ontstonden de eerste raceauto’s met electromotor onder de naam “Scalex” en “Startex”. Later samen gevoegd tot de merknaam “SCALEXTRIC”. Meer dan 50 jaar later is Scalextric uitgegroeid tot een wereldmerk en nog steeds bekend als: “De uitvinders van het slotracen!”

 

Scalextric Sets

Scalextric-sets zijn de eenvoudigste manier om te beginnen in de wereld van slot racing en een eenvoudige manier om bestaande lay-outs uit te breiden. Onze Standaard, ARC - en Digital-sets hebben voor elk wat wils.

STANDAARD SETS

Onze standaard Scalextric-sets bieden de eenvoudigste manier om de opwindende wereld van slotcarracing te betreden . Elke Scalextric-set bevat een baan, adapter en natuurlijk perfect op elkaar afgestemde auto's. We hebben alles van MINI tot McLaren en elke set is eenvoudig uit te breiden met ons enorme assortiment aan baanstuken, auto's en accessoires. Geschikt voor leeftijdsgroep 5 + Schaal 1:32

ARC SETS

Scalextric ARC (App Race Control) is een revolutionair slotcar-systeem waarmee gebruikers draadloos races kunnen maken en beheren met een smartphone of tablet. Download de ARC-app en verbind vervolgens uw smartphone of tablet via Bluetooth met de nieuwe ARC Powerbase, ontgrendel unieke functies en beheer uw Scalextric-races.

Personaliseer je race door functies te selecteren zoals racetype, coureur naam en aantal ronden. Pas je race-instellingen en je auto-instellingen aan en sla ze op. Je kunt kiezen uit een van onze ARC-sets, of door een ARC Powerbase aansluiten op elke standaard Scalextric-set om een ​​geheel nieuw niveau aan slot-raceplezier te ontgrendelen. Ermee beginnen? Het is zo eenvoudig om te beginnen - download de ARC-app, sluit uw powerbase aan op uw smartphone of tablet, kies uit verschillende racescenario's en u bent klaar om te racen.

ARC PRO SETS

Scalextric ARC PRO (App Race Control) is een revolutionair digitaal slotcar-systeem waarmee gebruikers draadloos races kunnen maken en beheren met een smartphone of tablet. Download de ARC-app en verbind vervolgens uw smart-apparaat via Bluetooth met de nieuwe ARC Powerbase, ontgrendel unieke functies en beheer uw Scalextric-races. Maak het persoonlijk!

Met Scalextric ARC PRO-sets kunt u uw race aanpassen aan een echt persoonlijke ervaring

Kies je racetype, Quick Race - Oefening - Grand Prix - Uithoudingsvermogen - Toernooi - Drag Race - Arcade - Pace Car. Kies je raceomstandigheden: Gebruik van brandstof - Bandenslijtage - Aantal overlappingen - Variabele weersomstandigheden – Race incidenten - Kwalificatie - Starttype - KERS - Gele vlag… Plaats uw beste tijden op sociaal media

Toon je competitieve voorsprong en post je race-statistieken op Facebook en Twitter!

Ermee beginnen... Het is zo eenvoudig om te beginnen !! Download de ARC-app, sluit je powerbase demontabel en kunnen ze na een crash weer in elkaar worden gezet. Kijk ook naar ‘sets voor kids’.

 

Scalextric Auto's

De auto's vormen het hart van elke slot racebaan. Neem de tijd om door ons enorme aanbod te bladeren met spannende F1, machtige Amerikaanse muscle cars zoals Mustang, klassieke en vintage auto's vermengd met Britse supercars zoals McLaren.

Bekijk limited edition- en High Detail- modellen plus superbestendige slotcars voor zwaar racen. Wat je favoriete genre ook is, we hebben een Scalextric-slotcars die bij je past.

Sinds het begin van de auto hebben bestuurders hun voertuigen in de meest extreme omstandigheden geduwd in naam van de rally. Voor de WRC en de machtige Group B-auto's waren het de Ford Escorts en enthousiaste Minis. Ons assortiment Scalextric rally slotmachines viert deze rauwe en capabele motoren met modellen van Ford, Volkswagen, Audi en nog veel meer.

 

Creëer je eigen circuit!

Een Scalextric-set is nog maar het begin, of het nu een standaard, ARC of een ARC Pro set is. Maak je droomlay-out met ons assortiment baanstukken en baanaccessoires. Bochtdelen van 22,5 t/m 90 graden, een Hairpin, geen probleem. We hebben voor u rechte baandelen, randen en bochten met een verschillende curve, uitbreiding sets, vangrail maar ook een verhoogde kruising. Have fun…

 

Accessoires en toebehoren mogen niet ontbreken.

Om de baan echt af te maken mogen de voetgangersbrug, de controle toren, een tribune en de pitgarage niet ontbreken. Wil je competitief racen dan zou je gebruik kunnen maken van easyfit decoders, een lapcouter en/of een powerbase.

Daarnaast heeft Scalextric verschillende Service Sheets beschikbaar. Hierop kunt je onderdelen zoals een vleugel, motor, tandwiel, voor en achterwielen, banden, bodemplaat, assen, slepers, schroefjes enz. enz. vinden. Met de bijbehorende onderdelen nummers kunt je de onderdelen bij je dealer bestellen.

Klik hier voor Service Sheets