Nieuwsbrief
Inloggen
v

Heller produceert sinds 1957 legendarische model kits in Trun, Frankrijk.

Leo Jahiel, geboren in Lyon , richtte Heller op in 1957. Hij had eerder gewerkt bij SOMAP, een kunststofbedrijf, en het hoofdkantoor van het bedrijf aan de Rue de Paradis in het 10e arrondissement van Parijs, met een productiefaciliteit in Trun, Orne . Het eerste modelpakket was een Sud Aviation Caravelle op schaal 1/100. Op 9 juni 1977 werd hij benoemd tot lid van het Légion d'honneur door president Valéry Giscard d'Estaing voor zijn jarenlange professionele activiteit.

Heller werd in 1981 overgenomen door de Hobby Products Group van Borden , de eigenaren van de Britse model bedrijf Humbrol. In 1986 kwam ook Airfix bij de groep. De productie van Airfix-kits, die al in Calais was, zou vervolgens worden verplaatst naar de Heller-fabriek in Trun. Heller, samen met de rest van de groep, werd in 1994 overgenomen door een Ierse investeringsmaatschappij, Allen, McGuire & Partners

Op 18 maart 2019 kondigde Antoine Lacroix, directeur-generaal van Groupe Maped aan dat Heller is overgenomen door het bedrijf Glow2B uit Duitsland, dat de distributeur van Joustra- en Heller-producten in dat land was. Ze kondigden aan dat de productie zou doorgaan in zowel Frankrijk als Duitsland.

De vroege Heller-vliegtuiglijn - in een mix van schalen 1/100, 1/72, 1/50 en 1/40 - was nogal ruw met grote klinknagels, dikke luifels en weinig detaillering. Tijdens de jaren 70 concentreerden ze zich op 1/72 en 1/50 en de kwaliteit verbeterde snel, kits van het einde van dat decennium waren vaak zeer goed gedetailleerd en verfijnd. De Heller-lijn omvatte veel soorten vliegtuigen die nergens anders te vinden waren. Tegenwoordig produceert Heller schepen, voertuigen, vliegtuigen en figuren.

 

Heller Starter kit

Heller-starterkits zijn ideaal voor beginners. Elke kleine startset bevat lijm, penseel en acrylverf - alles wat nodig is om een ​​fantastische eerste set te maken!

Grotere startersets zijn perfect voor geschenken of om zelf te bouwen zodra u de basiskennis beheerst. Elke grote startset bevat lijm, pencelen en acrylverf.