Nieuwsbrief
Inloggen
v

Welkom bij Plastruct

Plastruct is 's werelds toonaangevende leverancier van plastic schaalmodelonderdelen voor elk facet van de miniatuurbouw van schaalmodellen. Van hobby tot techniek / architectonisch tot speciale effecten tot educatief, Plastruct is uw centrale bron voor al uw modelleringsbehoeften.

We zijn blij om meer dan 4.000 verschillende plastic modelonderdelen aan te bieden in schalen variërend van 1:12 tot 1:1800. Ons productassortiment omvat elk aspect van een model, van basismaterialen tot constructies, landschapsarchitectuur en schaaldetails.

 

 

Plastruct werd in 1968 opgericht

Begonnen als eenmansbedrijf van 500 m², is Plastruct uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 50 werknemers en bedrijfskantoren, magazijnen en productiefaciliteiten van in totaal 30.000 m². 

De originele producten van Plastruct werden overzichtelijk tentoongesteld in een kleurrijk, roterend toonbankdisplay. De eerste Plastruct-catalogus van 16 pagina's bevatte ongeveer 250 producten, bestaande uit grijze ABS-structurele vormen en witte butyraatbuizen met enkele basisfittingen. 

Plastruct groeide langzaam maar gestaag gedurende de eerste 20 jaar en voegde bij elke nieuwe catalogusdruk een paar nieuwe producten of modelspoorbouwpakketten toe. Terwijl het productassortiment van Plastruct gematigd groeide, verliep de wereldwijde expansie van Plastruct snel, met bijna 5000 Displays wereldwijd en buitenlandse dochterondernemingen op vier verschillende continenten. 

Het klantenbestand van Plastruct groeide ook en omvatte architectonische modelbouwers, grafische kunstenaars, miniaturisten en poppenhuisliefhebbers, speciale effectenbedrijven, scholen en docenten. In 1985 fuseerde Plastruct met een zusterbedrijf gespecialiseerd in architectonische modelonderdelen, waardoor het assortiment van Plastruct uitgroeide tot meer dan 2000 verschillende producten. 

Eind jaren negentig bevat de Plastruct Catalogus een nog breder assortiment producten. Met de toevoeging van Plastruct's FineLine witte styreen structurele vormen, platen en buizen, en de Design Technology (D&T) educatieve productlijn, produceert en distribueert Plastruct nu meer dan 4000 veelzijdige producten, gericht op elk facet van modelbouw en ontwerp. Plastruct biedt hoogwaardige service en producten aan architecten, kunstontwerpers, ambachtslieden, docenten, ingenieurs, grafische kunstenaars, industriële ontwerpers, Kit-Bashers, militaire modelbouwers, miniaturisten, modelspoorders en scratchbuilders van alle soorten. PLASTRUCT-onderdelen kunnen worden gebruikt voor modelbouw op schaal variërend van zeer klein (1:1200) tot vrij groot (1:12) door zowel professionals als hobbyisten. 

Plastruct scratchbuilding-producten omvatten elk onderdeel van een model, van fundering tot landschapsarchitectuur tot afwerking. Gepresenteerd in kleurrijke, ruimtebesparende, stevige, point-of-purchase vloer- en toonbankdisplays, zijn de bekende roterende merchandisers van Plastruct nu gevestigd in 7500 hobby-, grafische kunst-, boeken-, ambachts- en andere winkels over de hele wereld. Plastruct is ook per postorder verkrijgbaar bij verschillende bronnen, inclusief fabrieksdirect indien nodig.  

Plastruct maakt gebruik van drie belangrijke productieprocessen. De eigen faciliteiten omvatten vijf spuitgietpersen, vijf extrusielijnen, één plaatlijn, één draadcoatinglijn en één vacuümvormer. Er is gekozen voor de meest nauwkeurige en kwaliteitsefficiënte productiemethoden en de meest geschikte grondstoffen. Voor het gemak van de klant vermeldt de volledig geïllustreerde Plastruct-catalogus het productieproces en het materiaal voor elk product.  

In 2008 vierde Plastruct zijn 40-jarig jubileum als 's werelds toonaangevende leverancier van plastic zelfbouwmodelonderdelen.