Nieuwsbrief
Inloggen
v

Wilesco Stoommachines

Wilesco-stoommachines - traditie en innovatie "Made in Lüdenscheid" 100 jaar traditie

Wilhelm Schröder GmbH & Co KG, beter bekend onder zijn handelsmerk Wilesco, bestaat al meer dan 100 jaar en staat bij liefhebbers van stoommachines bekend om de hoogste kwaliteit "Made in Germany", een grote selectie aan producten, de beste service en vele uren stoomspelplezier. Elk jaar worden er nieuwe producten ontwikkeld die veel mensen inspireren. Op het gebied van stoommachines presenteren wij onze nieuwe ontwikkelingen op de jaarlijkse speelgoedbeurs in Neurenberg.

 

Wilesco - Technische fascinatie om te begrijpen

De vraag: "Wat is een stoommachine?", Werd al gesteld in de klassieke film, de Feuerzangenbowle.
De stoommachine luidde in de tweede helft van de 18e eeuw een nieuw tijdperk in: het begin van de industrialisatie. De Schotse uitvinder James Watt (1736-1819) verbeterde de eerdere uitvindingen en patenteerde de constructie ervan in 1769. Hij bleef zijn stoommodel perfectioneren en wordt beschouwd als de ontdekker van de voordelen van stoomexpansie.

Wanneer energie wordt opgewekt uit "water en vuur" dat bijvoorbeeld boormachines, zagen, hamermolens en orgels aandrijft, zijn Wilesco-stoommachines het ideale visuele, leer- en speelmateriaal. Aan het begin van de 19e eeuw werden hele fabrieken uitgerust met een centrale stoommachine. De individuele machines werden hierdoor aangedreven via transmissies.

Alle machines hebben een GS- of type gekeurde afdichting, die wordt toegewezen en gecontroleerd door TÜV Nord. De duurzaamheid van de Wilesco-stoommachines doet ook het hart van de verzamelaar sneller kloppen. Wilesco-kits bieden u de mogelijkheid om uw eigen technologie voor bijna elke leeftijdsgroep en verschillende modelbouwvaardigheden te bouwen.

 

Wilesco Stationaire stoommachine modellen

Deze "voorvader van de stoommachine" kenmerkt zich door zijn solide basis.

In het verleden werden stationaire stoommachines vooral gebruikt bij fabrieksverkopen.

Stationaire stoommachines van Wilesco zijn gemonteerd op een basisplaat, die hun solide basis vormt, en worden verwarmd met onze droge brandstof Witabs.

Onze stationaire stoommachines vormen de basis voor de werking van onze diverse aandrijfmodellen.

Geniet van onze stoommachines met de kwaliteit "Made in Germany", netjes of gekoppeld aan een van onze diverse aandrijfmodellen.

 

Wilesco Mobiele stoommachine modellen

Net als bij stationaire machines werden de mobiele stoommachines eind 19e eeuw geïntroduceerd. Zo werden de paardenkoetsen van brandweerkorpsen vervangen door stoomtechnologie. Stoomkracht maakte het landbouwwerk ook veel gemakkelijker. Zelfs op beurzen, vooral in Engeland, zorgde de stoom ervoor dat de kermisattracties snel draaiden.

De mobiele stoommodellen van Wilesco verleiden je om te spelen en jezelf onder te dompelen in het verleden.

 

Wilesco scheepsmotoren

Bent u op zoek naar een originele aandrijving voor scheepsmodellen zonder "elektronica"?
Wilesco scheepsmotoren zijn het antwoord. Met een Wilesco scheepsstoommachine heb je geen extra geluidsgenerator nodig, het geluid van de Wilesco scheepsstoommachines is origineel. Een modelboot op volle kracht is de attractie op elk water. Het bijbehorende scheepsmodel moet geschikt zijn voor de installatie van scheepsstoommachines.Het is belangrijk ervoor te zorgen dat: de luchttoevoer naar het ketelhuis is voldoende, er is voldoende ruimte om het stoomsysteem te installeren zodat er geen brandgevaar is door oververhitting tijdens bedrijf.

De Wilesco scheepsmotoren zijn geschikt voor inbouw in vele modelschepen. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw schip drijft de stoommachine het onvermoeibaar.

 

Wilesco blikken speelgoed - Levendige jeugdherinneringen

Drukke zagende bosarbeiders, grappige fiets eenden, behendige motorfietsen en nostalgisch draaiende kettingcarrousels behoorden tot het populairste speelgoed in het midden van de 20e eeuw, zoals onze stoommachines. In die tijd was Duitsland de wereldmarktleider in de blikken speelgoedsector. Ten slotte waren er, naast het traditionele houten speelgoed, kleurrijk, mechanisch speelgoed, aangedreven door een wrijvingsaandrijving of een uurwerk.
In de jaren zestig moesten steeds meer bedrijven hun deuren sluiten vanwege veranderingen in productieprocessen en plastic speelgoed heeft sinds de jaren zeventig eindelijk nostalgische blikken modellen uit kinderkamers geduwd. Alleen de beroemde zoemende top is hier en daar nog te vinden in de kinderkamers van vandaag.

Het mechanische speelgoed heeft echter tot op de dag van vandaag niets van zijn charme verloren en wordt door kenners al lang als een investering beschouwd.
Sommige mensen dromen wanneer ze het kleurrijke, functionele speelgoed van blik zien: gedachten aan hun eigen jeugd worden wakker.

 

Wilesco heeft allerlei onderdelen voor de stoommachines!

Zoals: Aggregaten, Stoomleidingen. Koppelingen, Ketels, Geleiderails, Stuurwielen, Manometers

Wielen, Trekveren, Afstand houders, Accessoiresets en meer!!

Klik op deze link om naar de Stoommachine onderdelen te gaan.